בעקבות עונה 5 והסרט

אני חולקת עליך

לא רואה את למה המיתולוגיה עוסקת בקשר בינהם. נכון, לרוב הקשר "נחשף" בפרקי מיתולוגיה אבל לדעתי זה לא מחובר זה לזה ו ALL THINGS בכלל לא מתילוגי .

Gilliana

New member
טוב, עכשיו אני אגיב ../images/Emo13.gif

תיקים היא אכן הרבה יותר מסדרה, אבל היא גם הרבה יותר מיצירת אמנות או אפילו יהיה נכון יותר לומר - היא בכלל לא יצירת אמנות. הסדרה היא מסמך תיעודי מרתק, מתובל בפרשנותו של כריס קארטר למכלול אירועים היסטוריים שמרוכזים כולם בתוך יצירת המופת הזו. כמי שעשתה מחקר מאד מעמיק בנושא (ע"ע הרצאתי באייקון בשנה שעברה) אני יכולה לומר לך שאין ולו פרט אחד שאיננו מחושב בסדרה - גם לא בסרט. לכריס קארטר היתה מטרה מאד ברורה והוא השיג אותה בכל תשע עונות הסדרה - שלמרות שאני לא מתה על עונה תשע, אני מצהירה חד וחלק: היא חיונית לסדרה ואי-אפשר היה בלעדיה. את מדברת על המקורות של תיקים באפלה מבלי להבין מה המקורות הללו ולכן נראה לך שיש "התרחקות" מהם. האמת היא שאין שום התרחקות - תיקים היא סדרה מובנית ומתוכננת שעוברת אבולוציה מעונה לעונה באופן מתוכנן וברור לקראת מטרה מאד מוגדרת. אני לא רוצה לקלקל לך במידה וכן תחליטי לראות את ההמשך, על כן אומר רק שעל מנת להבין, את חייבת לראות את כל הסדרה, עד סופה המוחלט.

למעלה