בעקבות עונה 5 והסרט
טוב סיימתי לראות את עונה חמש ואחרי כן את הסרט. זה יהיה טיפה ארוך.... מבחינתי רגע השיא היה אחרי שסיימתי את עונה רביעית. גם כתבתי איזה משהו...זה מעין מאמר אני לא יודעת אם מתאים לפורום. עונה חמש: אחרי עונה רביעית היתה תחושה ועד רגע זה עדיין, שהסדרה יכלה לסיים ולצאת נהדר. נכון, זה לא היה סוף הוליוודי אבל בעצם "תיקים באפלה" היא לא סדרה הוליוודית. רגע השיא בוא פוקס מאלדר מכוון אקדח לראשו ולוחץ על ההדק (בניגוד לתסריט), הוא רגע קולנועי משובח שנבנה היטב. נכון, זה היה סוף מורבידי (כשדיינה סקאלי גוססת מסרטן ומאלדר מוותר כשכוחות הסינדיקט מכריעים ). אך זה היה סוף מכובד ומרתק. אבל המפיקים בחרו שלא לסיים שם. אני באופן אישי מצטערת על כך, לא כאוהדת אבל כן כמישהי שמצפה מתיקים באפלה להיות יותר מעוד סדרה, כי היא אכן יותר מעוד סדרה. עונה חמש אם כן נפתחת בשני פרקי מיתולוגיה מהמשובחים ביותר שראיתי בסדרה. היא ממשיכה לאחר מכן ברצף של תשעה פרקים שכל אחד מהם מעולה, הפקה נהדרת משחק נהדר, בניית עלילה משובחת. כמעט והצדקה להמשך הלא מתוכנן שאחרי מותו המבויים של מאלדר? אולי. פתחתי דיון קצר על הפרקים הראשונים של העונה הזו , והתפתח דיון מעניין כמובן שאנשים הוסיפו מידע שלא חשבתי עליו ו/או לא ידעתי. פרקים 9-16 : אני זוכרת שצפיתי בשעתו ב kill switch בלי לדעת שוויליאם גיבסן כתב אותו, והוא נחרט בראשי כיצירה נפרדת לסדרה, שבפני עצמה היא פתח לספור שלא הספקנו לראות אלא כה מעט ממנו. הדמות של אינויזגוט' , כל כך מתאימה לתקופה של אמצע הניינטיז, השיח על טכנולוגיה מאוד מתאים לתקופה ההיא, הדרך בה האינטרנט נתפס (שכמובן שונה מהדרך בה התממש החזון בפועל) והרעיון שקושר את אסתר ואהובה יחד כתודעות נטולות גוף שקיימות אחד עם השניה בסביבה 'מדומה' אמנם משתמש במונחים פרימיטביים אבל נראה לי שאולי יותר מכל פרק אחר, יש לו ערך אמנותי עמוק כשלעצמו גם עכשיו וגם הרחק מעכשיו. בעיני אחד הפרקים המשובחים ביותר של הסדרה, ואם כבר תת סדרה, יכלו לקחת את גיבסן ולתת לו לפתח את הרעיון המצויין הזה בה. bad blood , טוב אין יותר מדי להרחיב. משעשע, ואם ג'יליאן אהבה מי אני שאגיד
patient x, the red and the black - בעיני, כשמדברים על תיקים באפלה הטובה של עונות 1-2 מתכוונים לפרקים כאלה. יחד עם הפרקים של עונה רביעית max, tampus fugit הם נותנים למעריצים הוותיקים the x marks the spot. זה הדבר, זה עמוד השדרה. אגב, הקאלט שמגיע מפרקים כאלה מזכיר את זה שחולל בשעתו הסרט the blair witch project. תחושה שהצופה מלווה את הקורבן, נגד משהו שלא הוא ולא אף אחד יודעים מהו. לפעמים רמזים רבים מדי למקור הרוע (כמו שנזרעו במהלך העונות היותר מתקדמות של תיקים), רק הורסות ומחבלות באפקט המדהים שמושג ברמיזה. דמויות תמימות (כמו מקס וקסנדרה) בעלי עיניים בוערות, שלא יודעים מה רודף אותם אבל ברור להם ש"רק כי אתה פרנואיד, לא אומר שהם לא אחריך". השילוב של סקאלי ומאלדר כאן נעשה בתחכום רב ובעידון. החזרה של csm...נו טוב. הפרקים שבאים אחרי כן מוצלחים אבל אין לי משהו לתרום עליהם אז אמנע. סוף העונה the end, לא אהבתי את השחקנית הנוספת ולא התפלאתי שדייוויד אחראי להביא אותה. כמובן מכניס מתחים נוספים לתמונה אבל..יש תחושת "בגידה" של מאלדר בסקאלי כשהוא מדבר עם הסוכנת על מה שהוא וסקאלי עשו בחמש השנים בצורה אדישה ולא נותן לה מספיק קרדיט, לפחות בעיניי. מבחינתי זה פגע במידת מה באמינות ה-so called bond שלהם. חוץ מזה פרק מצויין, קודר כמו שצריך, עריכה טובה . אני מבינה שהוא נעשה כמקפצה לסרט...טוב אז הגעתי לסרט fight the future - נרגשת מאוד עם צאת החג התיישבתי מול הדיוידי לצפיה בסרט המדובר. מה אומר ומה אספר, אני בטוחה שיש שיחשבו אחרת אני גם בטוחה שאין דינו של מסך טלוויזיה כדינו של אולם קולנוע וכמובן שאין צפיה באיחרו של 7 שנים כצפיה בזמן ועם זאת...הסרט פשוט על הפנים.
מה מטרת העל של המפיקים בסרט? ברורה לחלוטין: להביא כמה שיותר צופים לתיאטרות. מובן מאוד, אבל בגלל שהיו כל כך מרוכזים במטרה הזו היא האפילה לחלוטין על מה שהסרט צריך היה להיות: בידור משובח, קאלט, שלא נותן דין וחשבון לאף אחד. מישהו לא מכיר את הסדרה? בעיה שלו! מישהו לא אהב משהו בסדרה? שלא יבוא לראות. הסרט הוא סלט של כל מיני דמויות שלא ברור למה לוקחות בו חלק מלבד רצון מאוד חזק של המפיקים להכניס הכל כדי שחלילה מישהו לא יתאכזב. אי אפשר לרצות את כולם בו זמנית. ההתמקדות המוגזמת במיתולוגיה היא טעות. חבל , חבל לי שהסרט כזה. באמת שציפית למשהו אחר. אם נקח לדוגמא את the blair witch project , זה בדיוק הסוג שהסרט היה צריך לשאוף אליו. במקום זה, ברור שהרול מודל שלו הוא היום השלישי (מאלדר משתין על יד פוסטר של הסרט באחת הסצינות). ואם ככה, אוקיי. אבל ...בשביל זה באנו? לראות עוד סרט אקשן? בשביל זה חיכינו חמש שנים? הסרט היה צריך להיות חוד החנית של הסדרה, והוא ממש לא. אין שום התפתחות בשום אפיק. לא ראינו שום דבר חדש, מאלדר וסקאלי כבר התחככו זו בזה עשרות פעמים. וסליחה, אבל אם שני מבוגרים היו בדרך לsecond baseאו איך שקוראים לזה, פתאום בסוף הסרט הם לוחצים ידיים? מה, עבר להם? הם החליטו שזה לא זה? come on! איך לעזאזל מאלדר וסקאלי הגיעו חזרה מאנטרטיקה לוושינגטון??? מישהו יכול לענות לי על זה? זו קפיצה לוגית מוגזמת בטירוף. ועוד משהו, איך מאלדר עם סקאלי על כתפו הצליח לטפס בפיר השלג חזרה למעלה? למיטב ידיעתי ויש לי קצת ידיעה בתחום, כוח המשיכה פועל למטה. למה איש הסיגריות מקפץ לו מאנטרטיקה למדבר גובי ? מה, הוא משתמש בטלפורטציה קוונטית? טוב נו, נניח עבורו שכן. אבל.. מצטערת התחושה שלי כאדם שאוהב את "תיקים באפלה" מספיק כדי להוציא מלא כסף ולצפות בדיוידי בכל העונות מהתחלה ,ואחרי כן לקחת את הסרט זה שצוחקים לי בפרצוף. מה לדעתי באמת היה עוזר? עם כל הכבוד לכריס קארטר, מפיק טלוויזיה מוצלח, אני מאמינה שמפיק/במאי מנוסה יותר (סטיבן שפילברג? טים ברטון? ) יכל לקחת את התשתית שיצר עבור טלוויזיה, ולעשות ממנה סרט משובח. הלוואי שאם יעשו סרט שני , היו נותנים לשפילברג לעשות משהו באוירת AI. ואם היו הולכים לכיוון של אימה, אז לטים ברטון משהו בסגנון סליפי הולו פוגש את המכשפה מבלייר? מן הסתם.. זה לא יקרה, אבל אני סומכת על כריס קארטר כמפיק מספיק טוב שידע להפיק את הלקחים שלו. טוב..סליחה על המלל הנשפך כדיו חייזרים..לילה טוב
טוב סיימתי לראות את עונה חמש ואחרי כן את הסרט. זה יהיה טיפה ארוך.... מבחינתי רגע השיא היה אחרי שסיימתי את עונה רביעית. גם כתבתי איזה משהו...זה מעין מאמר אני לא יודעת אם מתאים לפורום. עונה חמש: אחרי עונה רביעית היתה תחושה ועד רגע זה עדיין, שהסדרה יכלה לסיים ולצאת נהדר. נכון, זה לא היה סוף הוליוודי אבל בעצם "תיקים באפלה" היא לא סדרה הוליוודית. רגע השיא בוא פוקס מאלדר מכוון אקדח לראשו ולוחץ על ההדק (בניגוד לתסריט), הוא רגע קולנועי משובח שנבנה היטב. נכון, זה היה סוף מורבידי (כשדיינה סקאלי גוססת מסרטן ומאלדר מוותר כשכוחות הסינדיקט מכריעים ). אך זה היה סוף מכובד ומרתק. אבל המפיקים בחרו שלא לסיים שם. אני באופן אישי מצטערת על כך, לא כאוהדת אבל כן כמישהי שמצפה מתיקים באפלה להיות יותר מעוד סדרה, כי היא אכן יותר מעוד סדרה. עונה חמש אם כן נפתחת בשני פרקי מיתולוגיה מהמשובחים ביותר שראיתי בסדרה. היא ממשיכה לאחר מכן ברצף של תשעה פרקים שכל אחד מהם מעולה, הפקה נהדרת משחק נהדר, בניית עלילה משובחת. כמעט והצדקה להמשך הלא מתוכנן שאחרי מותו המבויים של מאלדר? אולי. פתחתי דיון קצר על הפרקים הראשונים של העונה הזו , והתפתח דיון מעניין כמובן שאנשים הוסיפו מידע שלא חשבתי עליו ו/או לא ידעתי. פרקים 9-16 : אני זוכרת שצפיתי בשעתו ב kill switch בלי לדעת שוויליאם גיבסן כתב אותו, והוא נחרט בראשי כיצירה נפרדת לסדרה, שבפני עצמה היא פתח לספור שלא הספקנו לראות אלא כה מעט ממנו. הדמות של אינויזגוט' , כל כך מתאימה לתקופה של אמצע הניינטיז, השיח על טכנולוגיה מאוד מתאים לתקופה ההיא, הדרך בה האינטרנט נתפס (שכמובן שונה מהדרך בה התממש החזון בפועל) והרעיון שקושר את אסתר ואהובה יחד כתודעות נטולות גוף שקיימות אחד עם השניה בסביבה 'מדומה' אמנם משתמש במונחים פרימיטביים אבל נראה לי שאולי יותר מכל פרק אחר, יש לו ערך אמנותי עמוק כשלעצמו גם עכשיו וגם הרחק מעכשיו. בעיני אחד הפרקים המשובחים ביותר של הסדרה, ואם כבר תת סדרה, יכלו לקחת את גיבסן ולתת לו לפתח את הרעיון המצויין הזה בה. bad blood , טוב אין יותר מדי להרחיב. משעשע, ואם ג'יליאן אהבה מי אני שאגיד