בעקבות עונה 5 והסרט

Julia307

New member
בעקבות עונה 5 והסרט

טוב סיימתי לראות את עונה חמש ואחרי כן את הסרט. זה יהיה טיפה ארוך.... מבחינתי רגע השיא היה אחרי שסיימתי את עונה רביעית. גם כתבתי איזה משהו...זה מעין מאמר אני לא יודעת אם מתאים לפורום. עונה חמש: אחרי עונה רביעית היתה תחושה ועד רגע זה עדיין, שהסדרה יכלה לסיים ולצאת נהדר. נכון, זה לא היה סוף הוליוודי אבל בעצם "תיקים באפלה" היא לא סדרה הוליוודית. רגע השיא בוא פוקס מאלדר מכוון אקדח לראשו ולוחץ על ההדק (בניגוד לתסריט), הוא רגע קולנועי משובח שנבנה היטב. נכון, זה היה סוף מורבידי (כשדיינה סקאלי גוססת מסרטן ומאלדר מוותר כשכוחות הסינדיקט מכריעים ). אך זה היה סוף מכובד ומרתק. אבל המפיקים בחרו שלא לסיים שם. אני באופן אישי מצטערת על כך, לא כאוהדת אבל כן כמישהי שמצפה מתיקים באפלה להיות יותר מעוד סדרה, כי היא אכן יותר מעוד סדרה. עונה חמש אם כן נפתחת בשני פרקי מיתולוגיה מהמשובחים ביותר שראיתי בסדרה. היא ממשיכה לאחר מכן ברצף של תשעה פרקים שכל אחד מהם מעולה, הפקה נהדרת משחק נהדר, בניית עלילה משובחת. כמעט והצדקה להמשך הלא מתוכנן שאחרי מותו המבויים של מאלדר? אולי. פתחתי דיון קצר על הפרקים הראשונים של העונה הזו , והתפתח דיון מעניין כמובן שאנשים הוסיפו מידע שלא חשבתי עליו ו/או לא ידעתי. פרקים 9-16 : אני זוכרת שצפיתי בשעתו ב kill switch בלי לדעת שוויליאם גיבסן כתב אותו, והוא נחרט בראשי כיצירה נפרדת לסדרה, שבפני עצמה היא פתח לספור שלא הספקנו לראות אלא כה מעט ממנו. הדמות של אינויזגוט' , כל כך מתאימה לתקופה של אמצע הניינטיז, השיח על טכנולוגיה מאוד מתאים לתקופה ההיא, הדרך בה האינטרנט נתפס (שכמובן שונה מהדרך בה התממש החזון בפועל) והרעיון שקושר את אסתר ואהובה יחד כתודעות נטולות גוף שקיימות אחד עם השניה בסביבה 'מדומה' אמנם משתמש במונחים פרימיטביים אבל נראה לי שאולי יותר מכל פרק אחר, יש לו ערך אמנותי עמוק כשלעצמו גם עכשיו וגם הרחק מעכשיו. בעיני אחד הפרקים המשובחים ביותר של הסדרה, ואם כבר תת סדרה, יכלו לקחת את גיבסן ולתת לו לפתח את הרעיון המצויין הזה בה. bad blood , טוב אין יותר מדי להרחיב. משעשע, ואם ג'יליאן אהבה מי אני שאגיד
patient x, the red and the black - בעיני, כשמדברים על תיקים באפלה הטובה של עונות 1-2 מתכוונים לפרקים כאלה. יחד עם הפרקים של עונה רביעית max, tampus fugit הם נותנים למעריצים הוותיקים the x marks the spot. זה הדבר, זה עמוד השדרה. אגב, הקאלט שמגיע מפרקים כאלה מזכיר את זה שחולל בשעתו הסרט the blair witch project. תחושה שהצופה מלווה את הקורבן, נגד משהו שלא הוא ולא אף אחד יודעים מהו. לפעמים רמזים רבים מדי למקור הרוע (כמו שנזרעו במהלך העונות היותר מתקדמות של תיקים), רק הורסות ומחבלות באפקט המדהים שמושג ברמיזה. דמויות תמימות (כמו מקס וקסנדרה) בעלי עיניים בוערות, שלא יודעים מה רודף אותם אבל ברור להם ש"רק כי אתה פרנואיד, לא אומר שהם לא אחריך". השילוב של סקאלי ומאלדר כאן נעשה בתחכום רב ובעידון. החזרה של csm...נו טוב. הפרקים שבאים אחרי כן מוצלחים אבל אין לי משהו לתרום עליהם אז אמנע. סוף העונה the end, לא אהבתי את השחקנית הנוספת ולא התפלאתי שדייוויד אחראי להביא אותה. כמובן מכניס מתחים נוספים לתמונה אבל..יש תחושת "בגידה" של מאלדר בסקאלי כשהוא מדבר עם הסוכנת על מה שהוא וסקאלי עשו בחמש השנים בצורה אדישה ולא נותן לה מספיק קרדיט, לפחות בעיניי. מבחינתי זה פגע במידת מה באמינות ה-so called bond שלהם. חוץ מזה פרק מצויין, קודר כמו שצריך, עריכה טובה . אני מבינה שהוא נעשה כמקפצה לסרט...טוב אז הגעתי לסרט fight the future - נרגשת מאוד עם צאת החג התיישבתי מול הדיוידי לצפיה בסרט המדובר. מה אומר ומה אספר, אני בטוחה שיש שיחשבו אחרת אני גם בטוחה שאין דינו של מסך טלוויזיה כדינו של אולם קולנוע וכמובן שאין צפיה באיחרו של 7 שנים כצפיה בזמן ועם זאת...הסרט פשוט על הפנים.
מה מטרת העל של המפיקים בסרט? ברורה לחלוטין: להביא כמה שיותר צופים לתיאטרות. מובן מאוד, אבל בגלל שהיו כל כך מרוכזים במטרה הזו היא האפילה לחלוטין על מה שהסרט צריך היה להיות: בידור משובח, קאלט, שלא נותן דין וחשבון לאף אחד. מישהו לא מכיר את הסדרה? בעיה שלו! מישהו לא אהב משהו בסדרה? שלא יבוא לראות. הסרט הוא סלט של כל מיני דמויות שלא ברור למה לוקחות בו חלק מלבד רצון מאוד חזק של המפיקים להכניס הכל כדי שחלילה מישהו לא יתאכזב. אי אפשר לרצות את כולם בו זמנית. ההתמקדות המוגזמת במיתולוגיה היא טעות. חבל , חבל לי שהסרט כזה. באמת שציפית למשהו אחר. אם נקח לדוגמא את the blair witch project , זה בדיוק הסוג שהסרט היה צריך לשאוף אליו. במקום זה, ברור שהרול מודל שלו הוא היום השלישי (מאלדר משתין על יד פוסטר של הסרט באחת הסצינות). ואם ככה, אוקיי. אבל ...בשביל זה באנו? לראות עוד סרט אקשן? בשביל זה חיכינו חמש שנים? הסרט היה צריך להיות חוד החנית של הסדרה, והוא ממש לא. אין שום התפתחות בשום אפיק. לא ראינו שום דבר חדש, מאלדר וסקאלי כבר התחככו זו בזה עשרות פעמים. וסליחה, אבל אם שני מבוגרים היו בדרך לsecond baseאו איך שקוראים לזה, פתאום בסוף הסרט הם לוחצים ידיים? מה, עבר להם? הם החליטו שזה לא זה? come on! איך לעזאזל מאלדר וסקאלי הגיעו חזרה מאנטרטיקה לוושינגטון??? מישהו יכול לענות לי על זה? זו קפיצה לוגית מוגזמת בטירוף. ועוד משהו, איך מאלדר עם סקאלי על כתפו הצליח לטפס בפיר השלג חזרה למעלה? למיטב ידיעתי ויש לי קצת ידיעה בתחום, כוח המשיכה פועל למטה. למה איש הסיגריות מקפץ לו מאנטרטיקה למדבר גובי ? מה, הוא משתמש בטלפורטציה קוונטית? טוב נו, נניח עבורו שכן. אבל.. מצטערת התחושה שלי כאדם שאוהב את "תיקים באפלה" מספיק כדי להוציא מלא כסף ולצפות בדיוידי בכל העונות מהתחלה ,ואחרי כן לקחת את הסרט זה שצוחקים לי בפרצוף. מה לדעתי באמת היה עוזר? עם כל הכבוד לכריס קארטר, מפיק טלוויזיה מוצלח, אני מאמינה שמפיק/במאי מנוסה יותר (סטיבן שפילברג? טים ברטון? ) יכל לקחת את התשתית שיצר עבור טלוויזיה, ולעשות ממנה סרט משובח. הלוואי שאם יעשו סרט שני , היו נותנים לשפילברג לעשות משהו באוירת AI. ואם היו הולכים לכיוון של אימה, אז לטים ברטון משהו בסגנון סליפי הולו פוגש את המכשפה מבלייר? מן הסתם.. זה לא יקרה, אבל אני סומכת על כריס קארטר כמפיק מספיק טוב שידע להפיק את הלקחים שלו. טוב..סליחה על המלל הנשפך כדיו חייזרים..לילה טוב

1Shir

New member
זה יהיה ארוך

אני מתה מעייפות אבל אני לא יכולה לראות הודעה כזאת ולא להגיב, אז לחצתי על הוספת תגובה ואני מתחילה לקרוא... קודם כל מה ז"א לא מתאים לפורום?! למה שלא יתאים?! מעטים הדברים שלא מתאימים לפורום, אני מבקשת שתעלי את מה שכתבת! לא!!! אני לא חושבת שמאלדר היה צריך להתאבד! חס וחלילה! בשבילי בתור צופה שאוהבת אותו, אני לא מקבלת את הסוף הזה בכלל! לא כך אני רוצה שתיראה הדמות שלו. הייתי מוכנה להתפשר על סןף טראגי, סקאלי גוססת ומאלדר מוותר מתייאש וחסר אונים, אבל לא התאבדות. אפילו רצח היה עדיף, רק לא התאבדות! לא כך אני רוצה שיראה הגורל שלו. מסכימה על קיל סוויטץ', פרק מעולה. על bad bloodאת לא מרחיבה?! לא הרגשת שהוא גאוני?! לא פרצת בצחוק לפחות כמה פעמים במהלך הפרק?! אחד הגדולים בעיני. פרק שתמיד כיף לראות ואף פעם לא נמאס. אבל אולי את פשוט יותר אוהבת את הצד הרציני של הסדרה ולא את ההומוריסטי. אני באופן אישי בלי ההומוריסטי לא יודעת איך הייתי מסתדרת, רק הרציני מעיק וקשה מדי בשבילי. אני חייבת גם הומור, כנמו בחיים... patient x, the red and the black אכן מהפרקים עם היותר אווירת מסתורין בסדרה, תעיד על כך העובדה שלקח לי המון זמן להיזכר בהם שבכלל היה דבר כזה, כי הם הוטמעו אצלי כ"כ עמוק (בעצם נראה לי שבעבר בערוץ 2 ראיתי רק את הראשון. בטח מרוב פחד העדפתי לשכוח ונזכרתי רק כעבור זמן מה אחרי הקאמבק של תחילת השידור בAXN) תראי אני משוגעת על הפרק the end (גיבסון פרייז!) וגם על הסוכנת דיאנה פאולי שמשחקת אותה מימי רוג'רס. עם זאת, אני מסכימה איתך שיש כאן פגיעה מסוימת באמינות הקשר של מאלדר וסקאלי, מאלדר קצת יותר מדי מנוכר לסקאלי שהוא אפילו לא מספר לה מי זאת דיאנה, קצת תמוה הייתי אומרת, אבל זה עבר לו בהמשך הפרק.מסכימה שהפרק בנוי מעולה :) אין, אני משוגעת עליו :) וואי, את מאוד ביקורתית על הסרט! אנ אתייחס לנקודות שהעלית: * למה לדעתך זו טעות שהסרט מתמקד במיתולוגיה? אני דווקא חושבת שהיו בו המון דברים חדשים והתפתחויות של המיתולוגיה, ומהבחינה הזאת הוא בדיוק כן מהווה נקודת מפתח בסדרה, בדיוק כמו שכתבת שהוא צריך להיות. * כמו כן לדעתי הסרט מהווה נקודת מפתח ביחסים של מאלדר וסקאלי. נכון שהם לא המשיכו את הנשיקה (חכי תיכף אני אחזור לזה, זה כמו סדין אדום מנופנף מול העינים שלי), אבל הכמעט-נשיקה הזאת נתנה מימד חדש ליחסים. מכאן ואילך כבר היה ביניהם משהו נוסף שהם לא יכלו להתעלם ממנו כמו בעבר. ובסוף הסרט הם אגב לא לחצו ידיים, אלא נתנו ידיים, יש הבדל... * ואם כבר נכנסנו לנושא האהוב עליי, אז מה לדעתך היה כאן צריך להיות?????? תכל'ס אני נוטה להסכים שזה די לא מתקבל על הדעת שהם לא המשיכו, אבל איכשהו הם הצליחו להמשיך את הסדרה יפה למרות זאת, העונות הבאות הן יותר נוגעות במימד הזה ביניהם בכל מיני הזדמנויות ודברים קטנים. * לגבי ההיחלצות כן זה חור לוגי ידוע ומודע לעצמו, אני מניחה שפשוט הגיעו לחלץ אותם..... מאלדר הרי השאיר את ציוני הדרך שאליהם הוא נוסע, אז באו לחפש אותם...

Julia307

New member
טוב

אני אגיד לך למה , היה ראוי יותר לעשות motw . ושוב אני נכנסת להקבלות עם טווין פיקס..אבל קשה לי להמנע ..אני חושבת שהייתה תחושה שבשלב הזה המיתולוגיה התנפחה למימדים כאלה ,שסרט בודד שייקח על עצמו לסדר אותה, לא יצליח בזה. ואכן, למרות שקבלנו משהו, גם הפסדנו. כי בתכל'ס, אם החבר'ה שם פנו לקהל הרחב, אז כן זה בא על חשבון המעריצים. כי אני לא שמעתי שם שום דבר מסעיר ו/או חדש. האמת שעל המיתולוגיה ויתרתי כבר בעונה רביעית, כשהיתה תחושה שהם אבדו את עצמם. מה כן יכלו לתת למעריצים? סצינה לוהטת בין מאלדר וסקאלי. וגם זה לא קבלנו..אפילו לא נשיקה
אז מבחינה זו אני שופטת בחומרה את הסרט. יש לי מכרה שהלכה לראות את הסרט בשעתו. היא בחיים שלה לא צפתה באף פרק של תיקים באפלה. נראה לי שתגובתה הייתה: "סרט פעולה לא רע ". זהו. נראה לי שזה אומר הכל. בקשר לטווין פיקס..שוב זו דוגמא לסדרה מדהימה ונחשבת שגם, כמו תיקים באפלה, קצת אבדה את עצמה לדעת בקונספירציה. והסרט שיצא , גם לא עזר מספיק. בכלל אני אישית לא מבינה למה חוד החנית זה סרט..אבל זה כנראה ענייני אגו. בקשר לנשיקה לא נשיקה...נראה לי שאפילו בגיל 9 הייתי יותר נועזת מצוות הסוכנים האהובים עלינו . בכל מקרה, כשאני אומרת motw, אני רואה בעיני רוחי משהו בסגנון שתיקת הכבשים מד"בי, על טבעי. משהו ברמה, מרתק, איכותי. אפשר להכניס בסרט עולם ומלואו, אבל נדמה שב fith the future, אולי מרוב מאמץ לרצות את כל הקהלים, זה לא קרה. סוף עונה 5: דיאנה פאולי (מימי רוג'רס) מדהימה. אבל משהו בדינמיקה שם הראה יחס מנוכר של מאלדר לסקאלי. אגב בסיום הפרק סקאלי נשענת על מאלדר ומחבקת אותו, מאלדר לא. bad blood: אולי אני צריכה לראות אותו שוב. נראה לי שהשעה הייתה 3 בבוקר .

פתחת קופסא

לא פנדורה ולא שרצים, אבל בהחלט קופסא. הזכרת את סצינת הסיום ב THE END ועיניי נדלקו. כן, בטח כולם שמו לב שסקאלי נשענה על מאלדר והוא אפילו לא טרח להזיז יד, סצינה פשוטה עם כל כך הרבה משמעות - אז מה יש לנו פה: עולמו נהרס, התיקים שהיו חייו נשרפו ונאכלו , סקאלי- כן בשלב הזה הוא אוהב אותה מאוד עומדת מולו והוא? הוא רק רואה את מה שאין לו- את התיקים. סקאלי פשוט התפוגגה לה אי שם בין כל העשן מבחנתו. אני בספק אם הוא הרגיש אותה, שם לב שהיא שם. הוא רק חשב על מה שנהרס לו. אז אל תקפצו ותאמרו שהנה ההוכחה שאת התיקים הוא אוהב יותר, כי אני שוב אטען שהאהבה בינהם שווה רק שונה. אבל תכלס הסצינה הזאת הביעה את חוסר השיוויון בינהם בגישתם לתיקי ה X כמו שאף סצינה לא הראתה בכל תשע שנות הסדרה.

Ice Age

New member
הממ

אם לא שמתי לב לעניין הזה בין מאלדר לסקאלי, מה זה אומר עלי?

1Shir

New member
לגבי מאלדר בסוף עונה 5

אולי זה היה כי הוא חזה בכל עולמו חרב עליו לנגד עיניו???? אני לא חושבת שאפשר לשפוט אותו בסיטואציה הזאת ואני לא חושבת שזה אומר משהו על היחסים שלו עם סקאלי. ראית שדווקא על תחילת הפרק כן הסכמתי איתך שהוא היה מנוכר מדי, אבל מהרגע שדיאנה נכנסה לבית חולים זה נראה שהם התקרבו שוב. והיו לך חיים מעניינים בגיל 9.... הקיצר כאן דרושים פרטים, אנא שמחי את לבי וספרי לי מה בעיניך היה צריך לקרות בהמשך הסרט.... :)

Ice Age

New member
לגבי הסרט

מסכים עם כל מילה. זה רק מראה כמה חשוב שהסרט הבא יהיה בסגנון MOTW ולא מיתולוגי. אם הוא בכלל יהיה, כמובן.

Julia307

New member
ולגבי

היתר? ואם לומר לך את האמת, אני לא יודעת אם אני רוצה לראות את עונה 6 אחרי הסרט..כאילו יש מצב שאני אקח אותה ויש מצב שלא. אולי עדיף לסיים את זה עם עונה 4 ו-5. אומרים שהמגמה היא התדרדרות במיתולוגיה ושנוי גדול מהמקורות של הסדרה.

Ice Age

New member
לגבי השאר

שתיקה כהודאה. אל תתלבטי לגבי עונה 6. היא אחת העונות האהובות עלי למרות ההדרדרות במיתולוגיה. מכאן והלאה המיתולוגיה באמת לא אמינה, ולכן בדיעבד אני כמעט לא רואה את הפרקים האלה. אבל אל תשכחי שהמיתולוגיה רק משהו כמו 20% מכלל הפרקים. ופרקי MOTW נהיים משובחים מעונה לעונה.

אולי זה יהיה קצר

ברובו הגדול של הדברים אני מסכימה איתך, או לפחות אין לי מה לומר בנושא כי דעתו של אדם זאת זכותו. לגבי הסרט אני חושבת ההפך ממך אבל לדעתי אין פה מה להוסיף על מה ששיר כתבה. אני אגיב רק על דבר אחד- התאבדותו של מאלדר. כשקראתי את ההודעה שלך כל עמוד השדרה שלי נחרד וצמרמורת עברה לי בגוף וזה רק מלקרא את ההודעה שלך, אם זה באמת היה קורה אני בספק אם הייתי מתפקדת היום, אבל נעזוב אותי ונחזור למה שבאמ מעניין - מאלדר. את באמת מאמינה כי מותו בצורה כה חלושה היא גורל חייו? אמנם זה היה נגמר טרגי, מאלדר מת וסקאלי גוססת כששום דבר עוד לא נגמר, בהחלט סיפור נחמד אבל אני לא חושבת שהתאבדות היא הקליף אנגר שמחפשים פה. מאלדר לרגע קטן היה במשבר, שקל התאבדות ואפילו התכוון לזה אבל הוא הבין שיש עוד אנשים שסומכים עליו, שיש עוד אמת לחפש והחליט לא להשבר ברגע אחד וקטן. גם אני כמו שיר חושבת שאם מוות שזה יהיה כל מוות אחר ולא התאבדות, אפילו אני עצמי הרגתי את מאלדר באחד מהפאנפיקים שלי, אבל לא גרמתי לו להתאבד. זה יהיה קצר, אכן, יש לי הרבה לומר רק שקשה לי לדבר על זה, יותר מדי פרקים טרגיים ראיתי בסופ"ש הזה ומצבי רגיש. נדבר על זה יום אחר. מאלדר שיזכה לחיים ארוכים.

Julia307

New member
בעיניי זה היה

סוף עונה הכי טוב שנתקלתי בו (בטח יותר משל עונה 5..). תשמעי, בתכלס כשהכנסתי את הדיוידי של עונה 5 , אז כן הופתעתי מהרמה הגבוהה של redux,redux2. וששת הפרקים שבאו אחריהם אחד אחרי השני פשוט "פגיעה בול". מצויינים מותחים לעניין. גם אחרי כן, השליש האחרון של עונה 5 (שכתבתי עליו כאן) משובח במיוחד ,פשוט כל הפרקים. מבחינת איכות נטו של כל פרק ופרק? עונה משובחת. ונראה לי ששפכתי מספיק מלל על הפרקים שלה (ואנשים כאן כתבו). אבל, וזה אבל גדול, מבחינתי אני שופטת את "תיקים באפלה" באיזשהו מקום כיותר מבידור , אלא כיצירת אמנות אם אפשר לומר? וככזו, היא נשפטת גם כמכלול. והתחושה היא שכיצירה שלמה, ובקונטקסט של עונות 1-4, היה מאוד מתאים לסיים את הסדרה האפלה הזו, בסוף מורבידי. או, לפחות לא להמשיך אותה בבחירות שהכותבים עשו בעונה 5. עם כל כמה שהיא עונה טובה , היא הכי רחוקה שיש מהמקורות של תיקים באפלה. היא נורא שונה. פתאום רואים את סקאלי ומאלדר ביומיום, משחקים על החלקים שהאוהדים רק חיכו להם כל עונות 1-4, בלי לתת לנו למעריצים בפועל את מה שחיכינו לו, מימוש מכובד למאלדר וסקאלי (שלצערי גם לא קרה בסרט). את לא חושבת שבהרג הגיבור יש משהו מאוד חזק?

שני דברים לומר

בהרג גיבור יש את ה-דבר הכי חזק. אני לא אמרתי לא לעשות את זה. השאלה היא רק איך עושים את זה. התאבדות הגיבור בטח לא כשמדובר במאלדר היא לא הפתרון. גם אני שופטת את תיקים כיותר מבידור, רק שאני הרחקתי לכת הרבה יותר. תיקים היא מעבר ליצירת אומנות, היא הרבה בשבילי יותר ממה שאפשר לכתוב , לומר ואני גם בספק אם יש לי הרצון (לא משהו אישי, זה סתם חלק פרטי שלי שישמר שלי). אולי מתוך שפיטה שונה של הסדרה נובעים החילוקי דעות. אני לא בטוחה שתיקים הייתה צריכה להסתיים אחרי עונה 4. אולי כן בעונה 7. כמובן שעם סוף שונה מסוף העונה שהיה, אבל בטח ובטח לא עונה 4. אבל כן קיבלנו 9 עונות, ואם הן טובות או לא זה ויכוח אחר, אני אומרת אם קיבלנו את העונות האלה, נראה בהן ברכה ונהנה מהן. רוצה עצה שלי? תראי רק את הפרקים שאינם קשורים למתולוגיה, זה יסב לך הנאה מרובה כי יש פרקים בעונות 6 ו 7 שהם בין המשובחים בסדרה. תוותרי על המיתולוגיה אם קשה לך להתחבר לזה בעונות האלו. לפחות בשביל הנאמנות למאלדר תצפי בהן.

1Shir

New member
מסכימה עם ההצעה של עינת

אני חושבת שמה שעומד כאן בבסיס המחלוקת הוא ששונה הוא לא בהכרח לא טוב. לפעמים מקבלים משהו שונה, אולי אפילו פחות טוב מבחינתך, אבל עדיין טוב, רק בצורה שונה. העובדה שהסדרה התרחקה מהמקורות כהגדרתך לאו דווקא אומרת שהיא התדרדרה. אבל בסיכומו של דבר כמובן שזה אינדיבידואלי וכל אחד מתחבר לדברים אחרים :) אני מציעה לעשות לך רשימה קצרה של הפרקים המשובחים ביותר בעונות 6-7, ואני מבקשת שלפחות תנסי לראות אותם ובראש כמה שיותר פתוח... הולך? הנה אני משחזרת במוחי הקטנטן את העונות ומגבשת רשימה קצרה ומשובחת ככל יכולתי: triangle dreamland (שני חלקים) the ghosts who stole christmass rain king arcadia monday milagro field trip bad blood שוב!!!!! ומעונה 7 - the goldberg variation x-cops first person shooter all things hollywood ad ופרק אחד לפני הסוף על הג'יני, השם שלו לא באנגלית ברוב הפרקים שציינתי יש גם התפתחויות "רומנטיות" כלשהן נקרא לזה ביחסי מאלדר-סקאלי... ולגבי הטרילוגיה שבין עונה 6 ל-7 אני לא יודעת מה להגיד לך, מצד אחד זו מיתולוגיה, מצד שני בעיני אלה הפרקים הכי יפים בכל הסדרה, אני בכל אופן מאוד מאוד ממליצה ומאוד מאוד אוהבת, הכי מדהים שיש

Ice Age

New member
רשימת פרקים מצויינת

ג'וליה, כל אחד מהפרקים האלה אמור לגרום לך לראות את ההמשך.

Gilliana

New member
Je Souhaite

מבחינתי - הפרק הטוב ביותר של תיקים EVER. לגבי הרישמה שציינת: חלק מהפרקים הם כן פרקי מיתולוגיה או לפחות חצי מיתולוגיה כמו למשל Dreamland וכמובן all things.

Ice Age

New member
באמת?

הפרק הכי טוב לדעתך? לא שאני חולק, הוא בהחלט בעשיריה הפותחת.

Gilliana

New member
באמת באמת

זה פרק שיש בו הכל - גם פילוסופיה מדהימה, גם הומור, ובכלל - הכל משתלב באופן מושלם. מבחינת המיתולוגיה אי אפשר לבחור בפרק מסויים ולהגיד שהוא הטוב ביותר שכן הפרקים אינם עומדים בפני עצמם במיתולוגיה אלא קשורים אחד בשני. מבחינת MOTW - אין כל ספק ש-Je souhaite הוא הטוב מכולם, ולכן אני מכתירה אותו בתואר הפרק הטוב ביותר בסדרה.

1Shir

New member
מבחינתי dreamland

לא מיתולוגי במהות שלו. נכון, אמנם העלילה שם קשורה למיתולוגיה, אבל יש שם משהו הרבה יותר חזק שהוא לא מיתולוגי בכלל, אלא הומוריסטי/ענק :) אני פשוט אומרת את זה כדי שג'וליה לא תירתע מהפרק הזה... הוא אחד הגדולים ולא נראה לי שיש מישהו שלא יסכים עם זה. לגבי all things, מה מיתולוגי בו? הוא מיתולוגי רק מבחינת הקשר בין מאלדר לסקאלי, שזה לא בדיוק מיתולוגיה שעוסקת בחוצנים; או שפספסתי משהו???

Gilliana

New member
המיתולוגיה לא עוסקת רק בחוצנים

המיתולוגיה עוסקת בכל - בקשר בין מאלדר וסקאלי, בתוצרי הקשר הזה - הכל קשור בהכל.

למעלה