בעקבות הכתבה בYNET

בעקבות הכתבה בYNET

בוקר טוב...
טוב קראתי את הכתבה אתמול ואפשר לומר שנהרס לי הסופ"ש..
היה לי התקף אחד בחיי לפני כשנה וחצי כמעט, אובחן שיש לי מוקד אפילפטי מאז אני מטופלת בלמיקטל 200 מ"ג והכל תקין תודה לאל, נוהגת והכל.
אתמול קראתי את הכתבה ונאמר שם שנשים שהיו מאוזנות שנים והכל בסדר איתן ופתאום כשנכנסו להיריון פתאום יצאו מאיזון וחזרו התקפים... תוך כדי ההיריון או לאחריו.
היא כתבה זאת על עצמה ועוד מישהי הגיבה שגם לה זה קרה... אני ממש מודאגת ואפילו מפחדת לשתף את חששותי עם בן זוג שמא לא יילחץ (אנחנו עוד לא נשואים)
אשמח אם יש פה מישהי/ו שחוו היריון ויודעים לספר על החוויה שלהם.

רוני6102

New member
היוש

היי,
אשמח קודם כל שתצרפי קישור לכתבה...
נתחיל מזה שאני עכשיו בחודש 9 ואומרים שדווקא בתקופת ההריון ובתהליך הלידה לרוב אין כלל התקפים- וטפו טפו לא היה לי כלום. גם אני עם למיקטל התחלתי כמוך עם מינון מאוד גבוה ומאחר שכמה שנים שמרתי על עצמי והייתי עם מודעת הגעתי להריון עם מינון נמוך של 100.
את רק שנה וחצי אחרי התקף.. לפי מה שכתבת על עצמך עד החתונה/הריון יש לך עוד זמן אני ממליצה לך לנצל את הזמן להיות ערה לגוף שלך ולצרכים שלו בשביל שתוכלי בהמשך להוריד מינון תרופות...

אני גם שמעתי שאחרי לידה יש חשש להתקפים ואני גם מבררת את הנושא בימים אלה- אחת הסיבות המרכזיות אני מניחה זה שאחרי לידה חוזרים הביתה עם תינוק קטן שאין לו סדר יום ... אז אין יום ואין לילה... אני נערכת בצורה כזו שבהתחלה אני לא אהיה בבקרים לבד עם התינוק... ובלילות שהבעל יעזור אם כי אין לי ספק שהשינה לא תהיה רצופה וגם אני אתעורר...

חני ח

New member
כתבה מאוד מרגשת

nanni28

New member
לא התכוונתי להרוס לך את הסופ"ש :(

זה דווקא היה אמור להיות טור אופטימי, אבל העורכת הוסיפה דרמה.
נכון, היו לי התקפים בהריון, אבל גם קיבלתי תרופה שבכלל לא התאימה לסוג האפילפסיה שלי (רק שלא ידעתי את זה) היו לי התקפים שהיו ללא צל של ספק, תוצאה של רשלנות רפואית.
אבל, בסופו של דבר (או יותר נכון סופו של הריון :)) נולדה לי בת בריאה ומדהימה.
אני לגמרי מתכוונת להיכנס שוב להריון, הפעם חכמה יותר, מודעת יותר ועם תרופה אחרת, בתקווה שההיריון השני יהיה חוויה מתקנת לראשון וגם אם לא- אני אתמודד ובסופו של דבר אזכה במתנה הכי גדולה שהעולם הזה יכול להעניק.

googit

New member
היי

כן, חוויתי הריון עם אפילפסיה, או יותר נכון לאחר הלידה הוכח רשמית שמדובר באפילפסיה,
תק' ההריון היתה אחת תק' היפות בחיי, הרגשתי מצויין, הייתי מאוזנת, עשיתי הכל, (אפילו שפגט הצלחתי לעשות בחודש שביעי),
לאחר הלידה, לצערי יצאתי מאיזון שעדד היום אינני מאוזנת,
בנוסף לכתבה שקראת, ישנו לינק נוסף לכתבה שנכתבה בזמנו עלי,
מצרפת לך לינק:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4068675,00.html

תראי, אני תחילה לא שיתפתי את בן זוגי בעניין, מכיוון שעד שחטפתי התקף מולו, לא הוכח שמדובר באפילפסיה, כל הזמן זה היה בגדר חשד, היו ואני סובלת מבעיה רפואית נוספת.
אבל אח"כ לאחר ששיתפתי אותו ונתתי את התחושה שהוא יהיה חלק ושותף להתמודדות שלי, וביקשתי שיבוא איתי לבדיקות ולמעקב, וכך היה, אם האהבה היא באמת מבוססת על אהבת אמת, היא תמשך, כי על כל מקרה, גם אם תתחתנו ,ותחליטו על תהליך כניסה להריון, את תהיי מחוייבת לידע את הרופא המטפל, את הגניקולוג כי אולי תצטרכי להחליף תרופה (כמו במקרה שלי) והמעקב יהיה אינטנסיבי יותר ותהיה השגחה (אני לא יודעת איך אצלך, אני מספרת מתוך ראיה על מה שאני עברתי).
אם תרצי לשאול, להתייעץ, אשמח לשת"פ.

googit

למעלה