בעקבות ההודעה שלי

ציפי ג

New member
בעקבות ההודעה שלי

בכלל הרהור על נושא אסיפות הורים. מהמקום של האם. אם לילד יש בעיה אמיתית, האם לא הייתם מצפים לשמוע על כך לא אחת לחצי שנה אלא במהלך הלימודים? האם לא הייתם מצפים לקבל מייל מעדכן או לפחות SMS של צרי עימנו קשר? אם תפקידו של המורה ללמד ושיתוף הפעולה עם ההורה חשוב, האם בימינו בהן דרכי יצירת הקשר רבות ומגוונות, השימוש במפגש פנים אל פנים אחת ל... באמת ממלא את יעודו?

פלגיה

New member
אני אחריף את השאלה שלך

קודם כל - הייתי מצפה לדעת, עוד לפני אסיפת ההורים. אבל בנוסף לא מקובל עלי שבאסיפת ההורים (בנוכחות הילד) הכל נחמד ומקסים ונהדר, ושבועיים אחר כך הילד מקבל עונש חמור. וקרה לנו דבר כזה. אני בכלל לא אוהבת את האסיפות הללו. מעדיפה לדעת בזמן אמת. אבל יש הורים שבלי המפגש החצי שנתי בכלל לא יגיעו לדבר עם המורה, אז אולי עבורם צריך את זה.

ציפי ג

New member
יש לי גיסה מורה

ואני יודעת שאם יש משהו ששנוא עליה זה טלפונים של הורים כשהיא בדיוק משכיבה את הילדים לישון. אבל היום זה לא מה שהיה כשאני הייתי תלמידה אז רק בשליש מהבתים היו טלפונים. היום ערוצי התקשורת פתוחים. אני לא חושבת שהיוזמה צריכה לבא מצד ההורים דוקא, ולו משום שאז הם עלולים לחדור לרשות הפרט של המורה. אני חושבת שהמורה תריך לקחת בתחילת השנה רשימת מיילים של הורים ולשלוח עדכונים אם יש לו מה להגיד. ליזום קשר אקטיבי. ולא רק אסיפת הורים ותעודות.

אפשר לידע את ההורים מראש מה הן

השעות הנוחות. רוב ההורים מכבדים את הבקשה הזאת. אם יש הורה שבכל זאת שוכח או מתקשר בשעות אחרות מעירים לו בנימוס ומבקשים שוב ובמקרה הכי גרוע לא עונים. אני לא עונה לשום שיחת טלפון כשאני משכיבה את גל, כולל מבעלי ואם אני חוששת שזה יעיר אז אני שמה על "שקט".

המורות של ילדיי תמיד אמרו באיזה

זמן נח שיתקשרו אליהן ואנחנו תמיד כיבדנו את הזמנים. אם קרה שהיה צורך בטלפון דחוף, הוא לווה בהתנצלות.

noa_f

New member
גם לנו קרה, בדיוק אותו הדבר

וגם אני לא מבינה את השיטה הזו.

NewH

New member
מכירה את - no news is good news

נראה לי שזה על בסיס הענין הזה. כל מה מחכה לאספת הורים הוא כנראה מדרגת "חומרה" מסויימת ומטה, אם יש בעיה רצינית ההורים מיודעים הרבה קודם. מבחינת התזמון, יש אספת הורים כחודשיים אחרי תחילת השנה- שאז זה זמן הגיוני לדווח, אחר כך יש תעודות- שזה גם סוג של דיווח, ושוב חודשיים אחר כך יש אספת הורים. וחוץ מזה אני מסכימה איתך- אם יש בעיה בודאי שאין מה לחכות לאספת הורים.

noa_f

New member
לי מפריע שאין גישה למורות המקצועיות

לא באספה הכללית ולא באספה הפרטנית.

אצלינו יש. מורות מקצועיות מקבלות

הורים כמו מורה מחנכת- יש להם יום ושעת קבלה שאפשר להיפגש איתן.

NewH

New member
עוד נקודה בעייתית ספציפית

בבית ספר אצלכם. כי גם אצלינו (כמו אצל קורות חיי) אין בעיה של גישה למורה מקצועית. אחת הפגישות הכי טובות שהיו לי עם מורה- היתה עם מורה מקצועית (למדעים) בעקבות משהו מאוד לא יפה שהבן שלי עשה. היא היתה כזו מקסימה, ממש הרגשתי שהיא מכירה אותו כשהיא דיברה עליו, כל כך התרגשתי שהיה שווה (אפילו שזה היה על רקע פחות מאידיאלי).

זאת בעייה ספציפית אצלכם, כי בהחלט

יש בתי"ס שהמורים המקצועיים מחוייבים להיות נוכחים בזמן ימי הורים ואף להזמין הורים לפגוש אותם בהתאם לצורך, או לקבל כל הורה שמעוניין בכך.

noa_f

New member
לא שאין גישה לחלוטין

יש לי את הטלפונים של כולן (אבל אני עקרונית לא מתקשרת למורות הביתה - אני שולחת מכתב) ואני מניחה שאם הייתי מתעקשת, הייתי יכולה לפגוש אותן ביום הורים. אבל גם הן מחנכות, אז באספות כתה הן לא מגיעות להשמיע ולשמוע ואם את רוצה לפגוש אותן ביום הורים - זה רק אחרי כל התלמידים שלהן, כל אחת ואחת, זה סיוט. האמת היא, שאין לי בעיה מספיק גדולה עם אף אחת מהן, אבל מפריע לי מאוד שהן לא מגיעות לאסיפות הכלל כיתתיות. כי זו הזדמנות להרבה הורים יחד חהשמיע טענות או בקשות או גם מחמאות אם יש (למה לא?). בד"כ נראה לך שרק לילד שלך קורה ___, אלא אם כן אתה מדבר באופן קבוע עם הרבה הורים (וככל שגיל הילדים עולה, זה קורה פחות ופחות). אז אספה כתתית היא המקום לשמוע ולהבין שזו בעיה כתתית. אבל ההיא לא מגיעה אליה ואני לא סומכת על המחנכות שיעבירו לה והיא גם תעשה משהו. טוב, בגלל זה נאלץ שוב להפגש עם המנהלת כוועד כתה בזמן הקרוב - לקראת שנה הבאה.

אני חושבת שאם יש בעיה, לא צריך

לחכות לאסיפת הורים, מורה יכולה למצוא דרך ליצור קשר עם הורים או לבקש מהם ליצור קשר איתה.

בהחלט!!! הייתי מצפה שיזמינו אותי

במיוחד ולא הייתי מצפה למייל ולא לsms אלא לשיטה המכובדת והישנה של טלפון מהמורה. אין תחליף בשום צורה שהיא למפגש פנים מול פנים.

יכולה לספר לך שאצלנו לא אחת

קבלתי טלפון מהמורה שבקשה את תשומת לבנו לילד. אולם משיחות עם אותן מורות הן גם ספרו לי ששיחות טלפון עם ההורים לא תמיד נחמדות . ויש הורים שכשהן מרימות טלפון ומתריעות על בעיה ,מתחילים להאשים את המורה ונותנים לה על הראש . (ומורה אחת מאוד רגישה אפילו ספרה לי שבעקבות שיחה טלפונית עם הורים בעלה אחרכ היה צריך להרגיע אותה כי היא היתה כל כך נסערת ). אז לי נראה שצריך לעדכן את ההורים אבל אולי זה לא חייב להיות בשיחת טלפון (מייל SMS מכתב כנראה הרבה יותר נכון) .

דבורי

New member
הלואי שהמורות אצלנו היו משתמשות

במייל. אני שונאת טלפונים, מייל הרבה יותר נוח לי.

בביה"ס הקודם שלי השתמשתי המון במייל

זה התאים לאוכ', כולל שליחת תמונות מכל מיני פעילויות ועוד. יחד עם זאת אני עדיין לא חושבת שזה מכובד לזמן הורים לשיחה באמצעות המייל. אני גם מתנגדת לחלוטין לשיחות בנוגע לקשיים על הילדים דרך הטלפון. בתחילת השנה אפילו אמרתי להורים שגם הם לא יזמו שיחות כאלה, אלא פגישות, מפני שבעיני זכותם המלאה של הילדים שננהל בצורה רצינית שיחות מסוג כזה ולא על רגל אחת בטלפון. אני לא חושבת שנדרש כ"כ הרבה זמן מההורים או מהמורה להרים טלפון רק כדי לתאם פגישה.

הייתי מצפה לשמוע על הבעיה

במהלך הלימודים ואם רואים שלא הצליחו לפתור אותה. בטח שלא בסוף שנה.

SIKU

New member
בעיני שיחות הורים לפחות במתקונת של

של בתי הספר שלנו הם בשביל הילדים. זה הזמן שלהם לקבל פידבק מול ההורים. כשיש בעיות מידעים אותנו כמעט מידית. בחטיבה שהיא ברוח הדמוקרטית לכל ילד יש חונך. החונך של אחד מהם מתקשר פעם בחודש לעדכן מה קורא גם אם הכל בסדר. החונכת השניה היא יותר עמוסה אז מתקשרת רק כשיש בעיות. ביסודי אנחנו עם הבת שהיא "חינוך רגיל" המורה מתקשרת אם יש בעיה. עם הילד שהוא "חינוך מיוחד" יש ישיבת צוות (פסיכולוגית, מורה, חונכת, מורה טיפולית, פזיוטרפסטית/מרפאה בעיסוק במידת הצורך)פעם בחודש וחצי בערך. ככה שאנחנו לא ממש צריכים שיחות הורים בשביל הבעיות. להפך שיחות הורים זה בשביל לשמוע כמה הם חכמים ונהדרים למרות הבעיות.

למעלה