בעקבות הדיון פה

EverMan

New member
בעקבות הדיון פה

על האצ"ל והלח"י ממש השאלתי ממישהו ספר היסטוריה של בי"ס "זמנים מודרנים חלק ב´" (מתוכנית הלימודים של 2001) : קטעים נבחרים : "ב22 ביולי 46 החדיר כוח קומדנו של הארגון (האצ"ל) כמות גדולה של חומר נפץ למלון המלך דוד בירושלים - ליבו של השלטון הבריטי בארץ ישראל. האזהרות הטלפוניות הגיעו מאוחר מדי, דקות ספורות לפני שעת הפיצוץ, בשעה 12:37 פוצץ המלון ,והאגף הדרומי כולו קרס, על שבע קומותיו.תשעים ואחד איש נהרגו ויותר משבעים נפצעו" זה לא טרור ? להרוג 91 איש בפיצוץ ?? "שני הארגונים הפורשים (האצ"ל והלח"י מתנועת המרי העברי כמובן) חידשו את פעוליתהם בסתיו : מכוניות תופת , הנחת מטענים , חטיפות" זה לא טרור ? עזרו לי להבין ? זה לא ? "למעשי החבלה והטרור של הפורשים היה היגיון משלו" , אפילו הספר אומר שהם עשו מעשי טרור וחבלה. (ע"מ 219-220.) המשך : מלחמת השחרור (ע"מ 228 למי שמעוניין לבדוק בעצמו) : "ב9 באפריל 48 כבשה יחידה מעורבת של האצ"ל והלח"י את דיר יאסין - כפר במבואתיו המערבים של ירושלים , היחיד באזור שהתושביו טרם נטשו אותו. הארגונים הפורשים החליטו להשתלט על הכפר אף שתושביו כרתו , ביזמתם, ברית שלום עם גבעת שמואל השכנה, ואכן הברית עם היהודים יחתמה ונשמרה בקפדנות , "למרות לחץ הכנופיות" - כך דיווח ´המעש´ ביטאון הלח"י , ימים ספורים לפני ההתקפה. כ-120 איש *(אצל ולחי כמובן) פשטו על דיר יאסין. התושבים נקראו ברמקול לפנות נשים, ילדים וקשישים מן הבתים בהם הסתתרו. אש נפתחה על הכוח מבית המכותר (ראש הכפר) *(רק שתשימו לב שאחרי שתקפו אותם הם הגנו על עצמם!) ארבע מבין התוקפים נהרגו והיו פצועים. משאזלה התחמושת שברשותם , ביקשו את עזרת מפקד ההגנה בירושלים *(כרגיל) , ששלח כיתת פלמ"ח לחפות על פינוי הפצועים ולסייע בכיבוש הבית המכותר. לאחר שהכיתה השלימה את משימתה היא שבה לירושלים. אנשי האצ"ל והלח"י *(לאחר עזיבת אנשי הפלמ"ח) ערכו טבח בתושבי הכפר. כמה מן השבויים הובלו לירושלים והוצעו בחוצות לעיני ההמון המריע. *(מזכיר לכם אולי איזה לינצ´ בחיילים בג´נין?!). לאחר שנסתיימה ´תהלוכת ניצחון´ זו , הוחזרו גם אלא לדין יאסין ונורו למוות. בסך הכל נמנו בכפר 254 גוויות - גברים נשים וילדים." זה לא טרור ? לקחת אוכלוסיה אזרחית ולטבוח בה ? שברור שאין שם קרב לאחר שהפלמח פינה את הכוחות הלוחמים ? להרוג נשים ? וילדים ? זה לא טרור ? וזאת בנוסף למטעני נפץ , מכוניות התופת , וה"חיסולים ממוקדים" שהם ביצעו ! האצ"ל והלח"י היו אירגוני טרור ! אירגוני שלחמו למען ישראל , אך אירגוני טרור לכל דבר ! (עם תמיכת בית"ר אל נא נשכח ובשל כך דיי מהוללים). לא מספיק הראיות פה ? מספר היסטוריה ?

EverMan

New member
אהה ...

וזה למוסד שטען שהיו שם קרבות עם חיילים ואז נכבשה העיר ! ואומר לי ללכת ללמוד היסטוריה. שאני יורק שטויות... בבקשה , לאותו אדם ... שיראה מי צריך ללכת ללמוד היסטוריה.

אריאל1

New member
ענבר סלח לי שגיחכתי כשקראתי

את הציטוט. הספר שמלמדים בחינוך הדתי דווקא מראה על תבוסתנות מסוימת של ההגנה, הכל תלוי בנקות ראותו של הכותב. אם אפשר אני דווקא מעדיף לצטט את המורה שלי להיסטוקיה. הוא אמר לי לא מזמן שיש בעיתיות גדולה ללמוד את היסטוריה של מדינת ישראל ומסיבה מאוד חשובה, היא לא מספיק היסטורית. כדי שיהיה אפשר לפתח מבט אוביקטיווי ביסטורי (אויקטיווי יחסי לפחות) צריך שיעבור זמן ועוד לא עבר מספיק זמן, עדיין לא נפתחו כל הארכיונים מאותו זמן. עדין לא ברור לחלוטין המשמעות של המעשים לטווח הארוך. לפני שנתחיל להיכנס לוויכוח אני מצע, סבלנות, קחו את הזמן, בעוד 30 שנה יהיה אפשר לראות את זה בצורה יותר אוביקטיווית.

EverMan

New member
דווקא זה דיי אובייקיטי

אני מסכים שההגנה התנהגה בזמן כלשהו בצורה מעיין תבוסתנית. אך זאת הייתה תקופת ההבלגה , שהייתה קצרה יחסית , בה היא נתנה את הסיכוי למשטר הבריטי לשלוט , והאמינה בדרכים דיפלומטיות. שברו לה את המיתוס והיא פעלה כמו שצריך.

~הקפצה~

ה ק פ צ ה (הגעתם עד פה ?!?!?
)

אריאל1

New member
באמת זה לא התאים לך...

בכל מקרה ענבר זה לא אוביקטיווי. זה לא יכול להיות, כפי שהתקשורת לא יכולה להיות. תראה אם למדת היסטוריה אז אתה בבודאי יודע שלכל דבר שקרה יש מליון סיבות, שככל שאנחנו יודעים אף אחד לא חייב להיות הסיבה הנכונה. אותו דבר עם עובדות, מה שכן ככל שעובר יותר זמן אנחנו מקבלים יותר פרספקטיווה על מה שקר, והרבה פעמים גם יותר מידע. כמו שאמרתי חכה בסבלנות..

EverMan

New member
את העובדות פה הביאו , המוסד זה

בשבילך. פרשנות כלשהי יש רק בפסקה האחרונה. מה בדבר שאר העובדות שאין בהם פרשנות אלא מביאים את העובדות הקרות ? תראה , מה שהם עשו , גם אם יש לו מיליון סיבות , אין לו הצדקה. ככל שהזמן עובר , שוכחים את השקרים ואת האמיתות. לכן , צריך לראות מה שהם עשו ולזכור ! ולא לשכוח ! כי הם בהחלט היו טרוריסטים. ואני רוצה שעל זה , המוסד יגיב לי ! על העובדות שהבאתי פה ! וגם הולי !

למעלה