בעקבות גל

בעקבות גל

(דו משמעי...) של עובדי פאסט, נזכרתי בקטעים שפחות אהבתי בעבודה הזאת:
לקוחות שמתבלבלים וחושבים שהם ברשת אחרת (אפילו שכתוב בגדול את שם הרשת בכל פינה), וממשיכים לדבר ב"שפה" של הרשת האחרת, גם אחרי שמתקנים אותם. דוגמה ללקוח טיפוסי כזה:
"שלום, אני רוצה בבקשה וופר, ארוחת פליימר ומק כיף עם נאגטס"
(ברמקול למטבח) "ראנץ', ארוחת צ'יקן סטייק וארוחת ילדים עם חטיפי עוף"
"תסלחי לי, אבל זה לא מה שביקשתי! אמרתי שאני רוצה וופר, ארוחת פליימר ומק כיף עם נאגטס!" פעם נתקלתי באנשים הזויים במיוחד, כמו בחורה אחת ששעה הסתכלה על התפריט ושאלה "איך זה שאין לכם וופר?!"
לקוחות שמנסים לקבל כמה שיותר ממה שנותנים בחינם - בדגש על רטבים, כשהגרסה ההזויה היא של אלו שפשוט רוצים לקחת הבייתה רטבים בשקיות. פעם נתקלתי בתופעה בצורת חבורה של תלמידות אולפנא, שאכלו ושבעו, ואחרי שאכלו הזמינו פאי לקחת, וביקשו גם 3 מכל רוטב. כששאלתי למה הן מבקשות רוטב, הן הסבירו בלי בושה שהן רוצות תוספת מיוחדת לשניצל שיש להן מחר לצהריים. כשאמרתי להן שהרטבים מיועדים למי שאוכל בסניף, הן ענו לי "אבל אכלנו פה!". מה שכן, בניגוד ללקוחות אחרים, הן ויתרו מייד ולא הציעו לשלם - כבר היו לקוחות שביקשו רטבים לבית ואמרו שהם מוכנים לשלם, מה שהיה אסור לנו לעשות. היה גם ילד אחד שביקש ממני 3 קשים, למרות שלא הזמין שתיה. כששאלתי אותו למה הוא רוצה, הוא אמר שהוא הולך לקנות שתיה בחוץ, והתעצבן כשלא הסכמתי לתת לו. ילדים אחרים ביקשו קשים בשביל "לעשות תולעים"...
אנשים שמנסים לנצל את המבצעים כמה שיותר. יש מבצע לחיילים בכל פאסט פוד, ואנשים לא מבינים שהמבצע מיועד לחיילים ולא למשפחות שלהם, והטענה "אבל הוא קונה והוא משלם" לא תופסת בשביל להביא הטבות חינם לכולם, כשיש רק חייל אחד.
לקוחות שכבר צויינו ע"י אחרים, שחושבים שזה שיש להם ילד מקנה להם את הזכאות להפתעה אפילו שלא הזמינו ארוחת ילדים, ולא מסתפקים בתשובה שהפתעה מגיעה רק עם ארוחת ילדים. תמיד יהיה מי שיתווכח, או שיקנה ארוחה אחת ויגיד "אבל יש לי 2 ילדים", או יבקש "עוד הפתעה במקום השתיה". האבסורד הוא, שקיימת אפשרות לקנות עוד הפתעה, וזה גם לא כזה יקר - אבל למה שהם יוציאו עוד כמה שקלים אם אולי קיימת אפשרות לדרוש בחינם?
לקוחות שמשוכנעים שמרמים אותם עם הארוחות, ומתעקשים להזמין כל דבר בנפרד, לא משנה כמה אתם מנסים להסביר להם שהארוחה יוצאת יותר זול. הייתה לי פעם לקוחה שהתלוננה עלי, אחרי שגילתה שארוחה יוצאת יותר זול מאשר כל דבר בנפרד. במקרה שלה מה שהיה מדהים זה שהיא ציינה שהצעתי לה ארוחה והסברתי לה, והיות שזה נראה לה יקר היא העדיפה לקנות בנפרד בלי שתיה. בפועל היא שילמה כמה שקלים פחות, אבל היא טענה ששילמה יותר. בסוף פיצו אותה כי קלטו שמדובר בסתומה שעדיף לסתום לה את הפה.
לקוחות שמבקשים שנוותר להם על שקל, ולא מבינים שלא מדובר במכולת ושאם נוותר לכל אחד על שקל יחסר בקופה והעובדים שמשתכרים שכר מינימום יצטרכו לשלם את זה, ובאים בטענות שאנחנו "קמצנים".

amphd

New member
לא זוכר אם...

סיפרתי את זה בפורום בעבר או לא. אבל שיהיה נספר שוב, זה אחד הסיפורים האהובים עלי. אפרופו אנשים שמבקשים רטבים או קשים אפילו שלא קנו בסניף(או קנו רק קינוח). יום אחד נכנס ילד עם פיתה ביד מהשווארמה שליד הסניף ומבקש קטשופ הסברנו לילד שהוא לא קנה אצלנו ולכן לא נוכל לתת לו קטשופ ולמה הוא לא מבקש מהשווארמה. "אין לו" אמר הילד, דבר שאני ידעתי בוודאות שלא נכון, ואמרתי לילד, מצטער לא נוכל לתת לך קטשופ.הילד יצא. כעבור מס' דקות נכנס אדם לסניף עם פיתה ביד ותוך כדי לעיסה צעק לעבר העובדת בדלפק " מה זה אני שמעתי שאתם לא רוצים לתת לילד קטשופ יאללה ,יאללה תביא לי קטשופ". העובדת מסתכלת עלי חסרת אונים, ואני אומר לאדון, " מצטער אבל הוא לא קנה אצלנו, הרטבים ניתנים למי שקונה אצלנו, שיבקש ממי שהוא קנה." ואז הוא שלף את המשפט הבא " אבל הילד רוצה קטשופ שלכם, מה הבעיה תן לו קטשופ, מה אני ערבי אני?, אני יהודי כמוך." שוב פנה לעובדת "נו, יאללה תביא קטשופ." אני עדיין רגוע אומר, "אדוני, זה לא קשור ליהודי או ערבי, הרטבים ניתנים ללקוחותינו שקנו פה. שייקח קטשופ מהשווארמה." "אז אתה לא נותן לי קטשופ?" שאל "מצטער, אבל לא." עניתי. ואז יצאה לו הפנינה הבא "תאמין לי בגלל אנשים כמוך יש פיגועים." חשוב לי פה לעצור ולציין שמדובר בתקופה(לפנח 7/8 שנים) שבא הפיגועים לא היו חלק מהשיגרה אלא דבר די נדיר, ובאותו יום אכן היה פיגוע. והוא המשיך "אתה לא יהודי, הערבים מפוצצים אותנו, אנחנו צריכים להיות ביחד. מה אני ערבי שאתה לא נותן לי קטשופ?" בסוף לקוחה שישבה ואכלה בצד נמאס לה קמה ונתנה לו 2 קטשופ ואמרה "בבקשה קטשופ רק תלך." הוא מסתובב אלי מבסוט ואומר "אתה רואה היא יהודיה לא כמוך." והלך. מה שעוד היה מצחיק שבאמצע הקטע שהוא נתן נכנסה לקוחה לסניף ורק שמעה שאנחנו לא רוצים לתת לו רטבים , בלי לדעת במה מדובר ישר קפצה " כן, הם קמצנים כאן, לא נותנים רטבים." איך אני אוהב את אלה שנדחפים בלי קשר. זהו, קצת ארוך אבל משעשע, יותר מאוחר אני אספר לכם על לקוח שקרא לי נאצי כי הוא התקמצן לקנות א. ילדים ודרש הפתעה,ולא הסכמתי......

../images/Emo178.gif

בדיוק בגלל זה הייתי מתחרפנת לעבוד בפאסט פוד... בואנה איזה אנשים קיימים בעולמנו
- לא ייאמן

גלתו

New member
גנבת לי את כולם ../images/Emo9.gif

אני רק אסמן thumbs up על כל סעיף וסעיף - הכי נכון שיש.

למעלה