בעקבות גל
(דו משמעי...) של עובדי פאסט, נזכרתי בקטעים שפחות אהבתי בעבודה הזאת:
לקוחות שמתבלבלים וחושבים שהם ברשת אחרת (אפילו שכתוב בגדול את שם הרשת בכל פינה), וממשיכים לדבר ב"שפה" של הרשת האחרת, גם אחרי שמתקנים אותם. דוגמה ללקוח טיפוסי כזה:
"שלום, אני רוצה בבקשה וופר, ארוחת פליימר ומק כיף עם נאגטס"
(ברמקול למטבח) "ראנץ', ארוחת צ'יקן סטייק וארוחת ילדים עם חטיפי עוף"
"תסלחי לי, אבל זה לא מה שביקשתי! אמרתי שאני רוצה וופר, ארוחת פליימר ומק כיף עם נאגטס!" פעם נתקלתי באנשים הזויים במיוחד, כמו בחורה אחת ששעה הסתכלה על התפריט ושאלה "איך זה שאין לכם וופר?!"
לקוחות שמנסים לקבל כמה שיותר ממה שנותנים בחינם - בדגש על רטבים, כשהגרסה ההזויה היא של אלו שפשוט רוצים לקחת הבייתה רטבים בשקיות. פעם נתקלתי בתופעה בצורת חבורה של תלמידות אולפנא, שאכלו ושבעו, ואחרי שאכלו הזמינו פאי לקחת, וביקשו גם 3 מכל רוטב. כששאלתי למה הן מבקשות רוטב, הן הסבירו בלי בושה שהן רוצות תוספת מיוחדת לשניצל שיש להן מחר לצהריים. כשאמרתי להן שהרטבים מיועדים למי שאוכל בסניף, הן ענו לי "אבל אכלנו פה!". מה שכן, בניגוד ללקוחות אחרים, הן ויתרו מייד ולא הציעו לשלם - כבר היו לקוחות שביקשו רטבים לבית ואמרו שהם מוכנים לשלם, מה שהיה אסור לנו לעשות. היה גם ילד אחד שביקש ממני 3 קשים, למרות שלא הזמין שתיה. כששאלתי אותו למה הוא רוצה, הוא אמר שהוא הולך לקנות שתיה בחוץ, והתעצבן כשלא הסכמתי לתת לו. ילדים אחרים ביקשו קשים בשביל "לעשות תולעים"...
אנשים שמנסים לנצל את המבצעים כמה שיותר. יש מבצע לחיילים בכל פאסט פוד, ואנשים לא מבינים שהמבצע מיועד לחיילים ולא למשפחות שלהם, והטענה "אבל הוא קונה והוא משלם" לא תופסת בשביל להביא הטבות חינם לכולם, כשיש רק חייל אחד.
לקוחות שכבר צויינו ע"י אחרים, שחושבים שזה שיש להם ילד מקנה להם את הזכאות להפתעה אפילו שלא הזמינו ארוחת ילדים, ולא מסתפקים בתשובה שהפתעה מגיעה רק עם ארוחת ילדים. תמיד יהיה מי שיתווכח, או שיקנה ארוחה אחת ויגיד "אבל יש לי 2 ילדים", או יבקש "עוד הפתעה במקום השתיה". האבסורד הוא, שקיימת אפשרות לקנות עוד הפתעה, וזה גם לא כזה יקר - אבל למה שהם יוציאו עוד כמה שקלים אם אולי קיימת אפשרות לדרוש בחינם?
לקוחות שמשוכנעים שמרמים אותם עם הארוחות, ומתעקשים להזמין כל דבר בנפרד, לא משנה כמה אתם מנסים להסביר להם שהארוחה יוצאת יותר זול. הייתה לי פעם לקוחה שהתלוננה עלי, אחרי שגילתה שארוחה יוצאת יותר זול מאשר כל דבר בנפרד. במקרה שלה מה שהיה מדהים זה שהיא ציינה שהצעתי לה ארוחה והסברתי לה, והיות שזה נראה לה יקר היא העדיפה לקנות בנפרד בלי שתיה. בפועל היא שילמה כמה שקלים פחות, אבל היא טענה ששילמה יותר. בסוף פיצו אותה כי קלטו שמדובר בסתומה שעדיף לסתום לה את הפה.
לקוחות שמבקשים שנוותר להם על שקל, ולא מבינים שלא מדובר במכולת ושאם נוותר לכל אחד על שקל יחסר בקופה והעובדים שמשתכרים שכר מינימום יצטרכו לשלם את זה, ובאים בטענות שאנחנו "קמצנים".
(דו משמעי...) של עובדי פאסט, נזכרתי בקטעים שפחות אהבתי בעבודה הזאת: