בעקבות בעיה של אלינקה - הקשר בין

בעקבות בעיה של אלינקה - הקשר בין

הספריה העירונית, הציבורית ובתי הספר. לכאורה צריך להיות קשר הדוק הרי התלמידים נעזרים בפריה הציבורית הן ללימודים הן בשעות הפנאי. בתחילת כל שנת לימודים הספריה שלנו מזמינה את מורי בתי הספר, כשההזמנה יוצאת בחסות הנהלת מחלקת החינוך העירונית, לבוא להכיר ולהתרשם מאוסף הספריה וחידושיו. אף מורה לא מגיע, לא בודק מה יש אבל שולחים תלמידים להכין שיעורים בלי לבדוק או להמליץ על רשימה ביבליוגרפית. מכיתה ד' ואילך יש מורים השולחים את תלמידיהם לעשות "עבודת חקר" על נושא ושוב בלי לבדוק מה מה כמות החומר המצוי בספריה וחשוב יותר מה רמתו. כך אנו מוצאים את חלק מהורי התלמידים יושבים וחוקרים... אבל - ילדי הגנים הסמוכים לספריה מבקרים בה, נהנים מסיפור או הצגה, והכרת המוסד. תלמידי כתות ו' מגיעים מקבלים הדרכה בבית יד לבנים הצמוד לספריה, ומכירים את מחלקות הספריה, השימוש בקטלוג הממוחשב, ומתרגלים את הנלמד.

אלינקה

New member
זאת בדיוק הבעיה

אני לא אשכח פעם שהילדים קבלו עבודה עם ביבליוגרפיה ושם היתה הפניה לערך באנצ' המקראית שבכלל לא היה בה חלק מהמורים עושים לעצמם עבודה קלה ושולחים לספריה הילדים לא תמיד מבינים מה רוצים מהם ואנחנו צריכות להסביר . נכון יש דברים שהגיוני שיהיו בספריה אבל נושאים חדשים או מיוחדים אפשר לפנות לספריה ולערגן חומר שנה שעברה הם חפשו חומר על פיסיקה בפרק השעשועים בספרים מצאנו מעט מעוד באינטרנט מצאנו הרוב באנגלית ואתר אחד בעברית הילדים היו מתוסכלים וגם אנחנו

חוטהשני

New member
זה קיים גם בחט"ב ובתיכונים.. המורים שולחים את הילדים עם משימה חפשו על.. ב.. ו..נדה אין שום דבר על אותו אדם באף מקום ../images/Emo2.gif בסוף אני תמיד מוצאת איזה משהו.. ../images/Emo132.gif ותודה לאל שהחזירו לספריה אינטרנט לשימוש התלמידים.. (הסירו את האינטרנט בעבר בגלל גלישה במקומות אסורים ולא היתה שליטה כי המחשבים היו פרוסים בצורה נוראית.. היום המחשבים נגישים לנו ואנחנו נותנים לחפש באינטרנט רק כשיש עבודות ולא סתם 'לגלוש') אבל אני תמיד שואלת את עצמי למה המורות עושות את זה ? איך הן היו מסתדרות בסמינר אם לא היו נותנים להם סילבוס למשל ?? ../images/Emo122.gif מקווה מאד שהמורות (ויש באמת יוצאות מן הכלל שתמיד בודקות מראש מה יש בספריה וכד'.. ../images/Emo23.gif) תתחלנה לא לשלוח לספריה סתם - בלי רשימת מקורות מידע..

למעלה