בעצם, למה לא ?

yossin

New member
בעצם, למה לא ?

אנו יודעים שבצלילות עמוקות יש יתרון בולט לנייטרוקס. בעצם, למה רק שם ? הבדל המחיר בין דחיסת נייטרוקס לאויר זניח (אם בכלל קיים) אז למה לא להשתמש בנייטרוקס גם בצלילות רדודות ? האם יש לכך חסרון כלשהו ?

בובי

New member
גם אני חושב כמוך

אבל כתבו בפורום על הצטברות של חמצן ברקמות ואני באמת לא מבין בזה. כך שמי שיכול להבהיר את הענין יבורך.

אבי ע

New member
למיטב ידיעתי אכן מומלץ

להשתמש בנייטרוקס גם בצלילות רדודות יותר. אשר להצטברות חמצן, נדמה לי שהיום המחשבים (ובודאי הוייפר) רושמים גם את זה.

Astro The Dude

New member
הבהרה

הרעלת חמצן נוצרת כתוצאה מהצתברות "רדיקלים חופשים" שנוצרים בתהליך החימצון ברקמות גם בגבולות המותרים לפי כל הטבלאות כשיש שימוש בחמצן ב% (ובלחץ חלקי) גבוה יותר יש יותר רדיקלים חופשים. ישנם מחקרים שמקשרים את אותם רדיקלים להזדקנות ולהעלאת הסיכון לחלק מהמחלות המשויכות לרוב לזיקנה. לא ראיתי מחקרים שמקשרים רדיקלים מצלילות נייטרוקס וזיקנה ומאד אפשרי שכל זה זניח לחלוטין. אבל גם בגלל שמחקרים על השפעות של צלילה בכלל ותופעות לטווח ארוך נדירים (כאלה אבל ראיתי) אני משתדל לצלול עם נייטרוקס רק כאשר מגבלת הזמן בעומק מחייבת, אבל זו רק דעתי ... דרך אגב כל מחשב שבו ניתן לקבוע אחוז חמצן אמור לחשב גם את גבולות החמצן אבל בטח כדאי לשאול ספציפית למחשב שלך

דולפינה

New member
אולי חיסרון לכיס.. ../images/Emo130.gif

מיכל נייטרוקס עולה כ-35 ש"ח מיכל אויר - 25 ש"ח משהו כזה..

puffush

New member
מה המחירים בדיוק?

להסבת מיכל לנייטרוקס? ולמילוי? ולמילוי נייטרוקס 21% ?

למעלה