בעצם למה באמת?

gershon17

New member
בעצם למה באמת?

לאורך השנה שנתיים האחרונות, תומכי שינוי שונים בפורום הסבירו ש-15 מנדטים לא מספיקים בשביל לבצע את הדברים ששינוי התחייבה עליהם. התומכים השונים כוללים גם את מרבית המנהלים של הפורום. מעטים האנשים שתומכים היום בשינוי שהסבירו אז שהאשמה היא בלפיד ופורז, כמעט כולם תלו את האשמה ב-15 מנדטים פעוטים. אם האשמה לא היתה בהנהגה הקודמת, למה שהפעם, כששינוי בודאות לא תקבל 15 מנדטים, שינוי תצליח לקדם את מטרותיה בצורה טובה יותר?

אף אחד לא אומר שהפעם היא תצליח

ברור שעם פחות מנדטים יהיה לה גם פחות כוח. אבל עצם הנוכחות שלה בכנסת היא הדבר החשוב. גם עמיר פרץ התחיל עם 2-3 מנדטים בעם אחד ותראה לאן הוא הגיע. מה שחשוב בבחירות האלה הוא שתהיה נציגות לקול החילוני בכנסת. אילו שינוי לא הייתה מתפצלת אני בטוח שלפחות 3-4 מנדטים היו מובטחים ואז בבחירות הבאות אחרי שבשנים הקרובות כולם היו נזכרים לצערנו בדרך הקשה מה עושה ש"ס כשהיא בקואליציה, שינוי כבר הייתה מתחזקת משמעותית. כרגע הבעיה היא שהפיצול גרם לזה ששתי הרשימות הן חץ והן שינוי לא מצליחות לעבור את אחוז החסימה ואפילו לא מתקרבות אליו וזה אומר שהרבה אנשים(כמוני למשל) שבאמת ובתמים רצו להצביע לשינוי יאלצו להצביע למפלגה אחרת מחשש שלא לזרוק את קולם לפח והתוצאה תהיה שמה שלא יהיה לא יהיה ייצוג לקול החילוני בכנסת. ואולי דווקא ככה בדרך בכואבת כשלא יהיו נציגים לקול החילוני בכנסת סוף סוף יבינו כולם כמה זה חשוב שיש מפלגה כמו שינוי. אולי לפחות בבחירות הבאות זה כבר יחזיר את שינוי ובגדול!

gershon17

New member
מה זאת אומרת?

אתה טוען שלוונטל יהיה יו"ר מפלגת העבודה בבחירות הבאות?

Sashka7

New member
גם עם קצת מנדטים אפשר לעשות הרבה!

האם אתה יודע מתי לש"ס היה הכי הרבה כח? אז אני אספר לך קצת... כאשר ש"ס נכנסה בפעם הראשונה לכנסת היא קיבלה 4 מנדטים (וזה היה ב-84 אם אני לא טועה). בקדנציה ההיא דרעי הפך את הכנסת! ש"ס הייתה אחת הסיעות החזקות בכנסת! אבל תראה עכשיו, כאשר לש"ס יש יותר מנדטים- האם אנחנו שומעים על בלגנים שהם עושים למען הציבור שלהם??? אז אתה רואה, זה בעצם עניין של רצון. גם מפלגות קטנות יכולות להשפיע והרבה. חוצמזה אסור לשכוח שעם 15 מנדטים שינוי הייתה בממשלה, והייתה צריכה להתנהג לפי הסכמים קואליציונים. אבל מפלגות האופוזיציה יכולות לעשות המון בלאגנים בכנסת ואף אחד לא יוכל להגיד להם משהו רע! אז תראה שבקדנציה הקרובה שינוי תעשה הרבה דברים, עם קצת פחות מ-15 מנדטים
יש

למעלה