בעע שונא הילוכים

• פותח הנושא D122
  • פורסם בתאריך

D122

New member
בעע שונא הילוכים

עשיתי היום שיעור שני וכל הזמן היו לי בעיות עם ההחלפת הילוכים... המורה שלי כל הזמן אומר שאסור ללחוץ על הקלאץ' כשהרגל על הגז אבל זה קצת דפוק כי כשעוזבים את הגז פתאום אז כל המהירות יורדת ואז עד שעוזבים את הקלאץ' (כי צריך לעשות את זה לאט) המהירות כבר מגיעה ל15 קמ"ש כשאני בכלל רוצה להעביר להילוך שלישי ולהגיע ל 60.... קיצר בטח לא הבנתם כלום אבל מישהו יכול להסביר לי מה עושים כשרוצים להעביר הילוך קדימה ומה עושים כשרוצים להעביר הילוך אחורה? אני צריך שתסבירו לי מה לוחצים בו זמנית, על מה לא ללחוץ וכל זה...בבקשה חבר'ה אני חייב הסבר חד משמעי אחת ולתמיד. תודה מראש

popapipu

New member
למה שלא תשאל את המורה...?

אבל בעקרון זה נורא פשוט. להעלות הילוך אתה מתחיל ללחוץ על הקלאץ', ו ל פ נ י שאתה גומר ללחוץ עליו עוזב את הגז (חשוב מאוד לעזוב את הגז לפני שהקלאץ' לחוץ, אחרת האוטו יכבה נראה לי, או שסתם יקרה משהו לא נחמד).מעביר הילוך, עוזב בעדינות את הקלאץ וחוזר לגז. בהתחלה זה יקח לך המון זמן והאוטו יאט, אבל אם הזמן תרכוש מיומנות וזה יקח לך בקלות ובמהירות. להוריד הילוך צריך לעזוב גז לגמרי לפני שנוגעים בכלל בקלאץ'. מורידים, עוזבים את הקלאץ' לגמרי וחוזרים לגז... זה נורא פשוט!! בקיצור- לא מעבירים הילוך בלי שהקלאץ' לחוץ לגמרי, ולא נוגעים בגז כשהקלאץ' לחוץ.

adidas88

New member
לא הבנתי כ"כ את הבעיה

מן הסתם כשאתה מעביר הילוך ולוחץ על הקלאץ' אז מהירות האוטו יורדת לכן בעלייה אתה מושך הילוכים... כשאתה מעביר הילוך אתה לא לוחץ על הגז בו זמנית אלא רק כשאתה מרים את הרגל מהקלאץ' אתה מוסיף גז כדי שהעברת ההילוך תהיה יותר חלקה.... מה לא הבנת?-כי סיבכת אותי אם השאלה קצת...

D122

New member
לא עזוב באמת לא הסברתי ברור

אבל תודה לשניכם אני מקווה שהבנתי

abcdcba

New member
אתה רק שיעור שני

תהנה מהשיעורים ואל תיקח יותר מדי ברצינות את חוסר ההצלחה הזמנית. לאט לאט זה יבוא

למעלה