בענין תאבון מוגזם

הרהרנית

New member
בענין תאבון מוגזם

שלום לכם בפורום נפלא זה, אני קוראת באופן קבוע ולומדת מכם הרבה. שאלתי בקשר לבני, בן ארבע וחצי, מאז שיצא לי מהבטן, הוא ניחן בתאבון גדול, הוא בנוי יפה, פעיל, לא שמן אפילו בטיפה, התזונה שלו בבית היא צמחונית עם דגש על חיטה מלטה ואורז חום, אבל גם ממתקים וחטיפים. הוא מתלונן לעיתים קרובות שהוא גווע ברעב, וקשה לו מאוד לא לקבל אוכל מיד. בתחומים אחרים של החיים הוא סבלן,משתף פעולה ונבון. בגן, הוא אוכל המון, כך כל שנה וכל גנת מחליפה אומרת בדאגה, אולי יש לו תולעים? ארבעה או חמישה כריכים. אחרי ארוחת בוקר בבית. שמתי לב, שירקות ופירות הוא ממעט לאכול וגם זה כשאני מאכילה ומעודדת, ברוקולי מאודה, הוא אוהב ואכל כל יום.הוא כמה כל הזמן למתוק, הוא יודע שזה מזיק גם לשינים וגם בכלל. יש לנו אין ספור שיחות בעיני תזונה נכונה. קשה לי להגביל עוד יותר את הממתקים, אני לא קונה, אבל מגיעה אספקה מהגן, אורחים וביקורים אצל חברים. האם יכול להיות שיש לו סכרת? האם יש דרך לאבחן בלי ללכת לרופא? תודה וסליחה על הפירוט הרב מידי.

הרהרנית יקרה,

ראשית יש לבדוק ולשלול כל מחלה , סכרת , בלוטת התריס וכדומה ואני כן ממליצה לגשת לרופא לביצוע בדיקות הכרחיות. בהנחה שהכל יהיה תקין , התאור שאת מתארת הוא של ילד שאוהב לאכול, וחולשה לממתקים יש לרב הילדים מה גם שהחולשה הזאת מתגברת ככל שאוכלים יותר ממתקים. להלן כמה עיצות: ראשית לגבי כמות האוכל - אני בגישתי לא מגבילה את הילד בכמה לאכול אלא במה הוא אוכל , ופה נכנסת האחריות לספק לו בארוחה ובארוחות ביניים ( האם את נותנת לו לאכול משהו בערך כל שעתיים?) מזון בריא ומזין ( וכמה שהוא רוצה) בטח ובטח אם הילד לא שמן , יכול להיות שהוא מאוד פעיל ושורף הרבה אנרגיה , ויכול להיות שחילוף החומרים אצלו מהיר ואולי הוא באמת סתם אוהב לאכול ( ושוב בהנחה ששללנו כל ממצא רפואי). כשאת כותבת צמחונית למה את מתכוונת מלאה /חלקית ? אני באופו אישי כן ממליצה להכניס בתזונתו של הילד ביצים, דגים ובשר או לפחות חלק מנ"ל. מאוד ממליצה על ספר שנקרא "ילדים ואכילה " בראיה הסינית הטחול אצל ילדים הינו חלש וזאת מכיוון שהאדמה (שזה האלמנט של הטחול והקיבה) עדיין אינה יציבה . ילדים לומדים כל הזמן, הם מתרכזים הרבה, ויש להם הרבה חרדות וכל זה מערער את יציבות האדמה שלהם. חולשה של הטחול גורמת לרצון עז למתוק וכמו שכבר הסברתי צריכת מתוק מחלישה עוד יותר את האדמה וחוזר חלילה. לכן כדאי לנסות ולטפל בבנך רק טיפול מונע ומחזק , רצוי טיפול נעים כמו רפלקסולוגיה או הומאופתיה / צמחי מרפא. כמו כן יכול להיות שהאכילה ואי יכולת דחיית הסיפוק שבאכילה מצביע על איזו בעיה ( פחדים , בעיה חברתית, תחרותיות וכד´) שדרך התמודדות של בנך היא אכילה , פרחי באך יכולים לעזור אם את מרגישה שזה הכיוון. בכל מקרה שבנך מבקש משהו מתוק אני ממליצה לתת לו עוגיות קואקר או פירות יבשים או פריכיות אורז עם דבש או ממרח חרובים או כל דבר שעולה על דעתך שיכול להיות גם מזין וגם טעים. מקוה שעניתי על קצה המזלג, שאלות נוספות יתקבלו בברכה יעל

odeia

New member
יעל, האם לילד בגיל כזה יכולה להיות

קנדידה? ברגע שהאמא דיברה על תאווה למתוק ישר חשבתי על קנדידה, שכידוע גורמת לצורך במתוק.

תאורתית כן,

הקנדידה מאופיינת בכמיהה למתוק אצל ילד בגיל כזה קשה לבדוק האם זו כמיהה או רצון למתוק כמו כל הילדים ( איזה ילד לא אוהב מתוק?) , במיוחד שלילד יש תאבון בריא , הקנדידה אצל ילדים לרב מאופיינת בריבוי ליחה בגוף הפוגע גם בתאבון. אם זאת כמובן לא ניתן לשלול שום אופציה, מטפל יוכל לאבחן מיד קנדידה דרך הלשון והדופק. ערב טוב יעל

הרהרנית

New member
יופי של פירוט

אימצתי בשתי ידיים את הרעיון של יותר חשוב המה ולא הכמות. בבית אני מיישמת את כל האעיונות שנתת ויותר, ואני יצירתית במציאת פתרונות בריאים יחסית, כולל עוגיות שאנחנו אופים ביחד. אבל הוא מוצא הרבה מקומות לקבל סוכר לבן, אצל חברים , סבתא, בגן, וגם לצערי אצל בעל המכולת, רופא שיניים! הספר, האחות שבודקת דם, ועוד ועוד. אני הייתי מודאגת מסכרת, שמעתי על ילדה בגילו, שחשדו שיש לה בעיה, הסבתא טעמה לה את השתן, מצאה שהוא מתוק ושלחה לרופא שאיבחן סכרת, היא על אינסולין עכשיו. לא לקחתי לרופא עדיין. בכל אופן, אימצתי גם את ההרגעה, רפלקסולוגיה, ובד בבד לראות אם יש משהו שמדאיג אותו. לגבי צמחונות, כן לביצים ומוצרי חלב, לא לבשר ודגים. ונכון הוא אנרגטי עם חילוף חומרים מהיר ואני גואגת להאכיל אותו כשמבקש בעצם דורש, כל שעתיים, כשצופה בטלויזיה אני שמה על ידו פירות חתוכים, או ירקותץ חתוכים ונלחמת כל היום במתוק מתוק. בכל אופן המון תודה.

למעלה