בענין ירושה

מצב
הנושא נעול.

חם ויבש

New member
בענין ירושה

בענין ירושה
שלום, אבי נפשטר לפני כעשר שנים- ומיד לאחר פטירתו אחי התחילו לריב, ולא היו מוכנים לחתום זה לזה על בקשת צו הירושה בבי"ד רבני. כך שמשך עשר שנים הכספים שהיו לו בבנק - נותרו בחשבון מבלי שאיש יוכל לרשת אותם. בעת פטירתו אבי היה גרוש והתגורר בגפו- כאשר הילדים עזבו את הבית , כך שאין איש יודע באיזה בנק הוא ניהל את חשבונותיו. לאחרונה פניתי ביוזמתי לביה"מש והוצאתי צו ירושה הנושא את שמות אחי ואת שמי שלי. ( סה"כ 3 יורשים) שאלותי: היכן והאם ניתן לברר לגבי חשבונות הבנק שהיו לו? מצאתי חשבון אחר שהוא ניהל בבנק לאומי אולם יתכן שהיו לו עוד חשבונות בבנק זה, או בבנק אחר? מילוות חובה? האם מגיע לנו איזה שהוא סכום מביטוח לאומי? ( אבי היה עצמאי וניהל משרד קטן להנה"ח..) קופות גמל? ובכלל - מה הם הכספים המגיעים, אם בכלל, מהמוסדות הממשלתיים בגין פטירת אב? האם יש דבר שנקרא קיצבת שארים גם אם הם מעל גיל 20? ודמי קבורה? ואיפוא אפשר לקבל את כל המידע הזה? והאם אני, כיורשת אחת מתוך שלשה, ומחזיקה בידי צו ירושה, האם אני יכולה לבדי לפנות לבנק ולבקש את שליש מהסכום הקיים או שעלי לקבל את הסכמת היורשים הנוספים? תודה! רננה

ייעוץ משפטי

בענין ירושה
שלום, אבי נפשטר לפני כעשר שנים- ומיד לאחר פטירתו אחי התחילו לריב, ולא היו מוכנים לחתום זה לזה על בקשת צו הירושה בבי"ד רבני. כך שמשך עשר שנים הכספים שהיו לו בבנק - נותרו בחשבון מבלי שאיש יוכל לרשת אותם. בעת פטירתו אבי היה גרוש והתגורר בגפו- כאשר הילדים עזבו את הבית , כך שאין איש יודע באיזה בנק הוא ניהל את חשבונותיו. לאחרונה פניתי ביוזמתי לביה"מש והוצאתי צו ירושה הנושא את שמות אחי ואת שמי שלי. ( סה"כ 3 יורשים) שאלותי: היכן והאם ניתן לברר לגבי חשבונות הבנק שהיו לו? מצאתי חשבון אחר שהוא ניהל בבנק לאומי אולם יתכן שהיו לו עוד חשבונות בבנק זה, או בבנק אחר? מילוות חובה? האם מגיע לנו איזה שהוא סכום מביטוח לאומי? ( אבי היה עצמאי וניהל משרד קטן להנה"ח..) קופות גמל? ובכלל - מה הם הכספים המגיעים, אם בכלל, מהמוסדות הממשלתיים בגין פטירת אב? האם יש דבר שנקרא קיצבת שארים גם אם הם מעל גיל 20? ודמי קבורה? ואיפוא אפשר לקבל את כל המידע הזה? והאם אני, כיורשת אחת מתוך שלשה, ומחזיקה בידי צו ירושה, האם אני יכולה לבדי לפנות לבנק ולבקש את שליש מהסכום הקיים או שעלי לקבל את הסכמת היורשים הנוספים? תודה! רננה
ייעוץ משפטי
למרות הזמן הרב שחלף, גשי להתייעצות מלאה לעו"ד שעוסק בתחום. עו"ד ייעץ לך בדבר הליכים נגד בנקים ו/או נגד אחייך וכיוצ"ב. ייתכן שבנקים מחזיקים בכספים ורק עו"ד יכול לפנות ללשכות המשפטיות של הבנקים ולאלצם להגיב.

עצה נוספת

בענין ירושה
עצה נוספת
לאור המריבות, הייתי ממליץ להגיש בקשה למינוי מנהל עזבון, אשר הוא יטפל בכל הסיפור הזה, לרבות בדיקת כל העזבון וחלוקתה עפ"י צו הירושה. גם כך המצב עדין במשפחה וחבל כי הדברים יתגלגלו מעבר לכך. את יכולה לפנות לבנקים (סניפים ראשיים) עמצאית בכדי לקבל את המידע. מומלץ לפנות לסניף הראשי כי הם יבדקו בכל הארץ ולא תתצטרכי לרוץ לבד (עד כמה שזכור לי יש עמלה - נו, בנק אלא מה). מכיוון שבנקים לא אוהבים את האזרח, אני מציע באמת תפני לעו"ד שיפנה באופן רשמי לבנקים. בנק לעניין זה - גם בנקים רגילים וגם קופות גמל ופנסיה וכד´. קחי בחשבון כי גם אם תמצאי כסף, הבנק לא יעשה שום דבר בלי אישור כל היורשים יחד וגם לא יפריש לך 1/3 בצורה עצמאית ללא חתימתם - סיבה נוספת למינוי מנהל עזבון. אופן מינוי מנהל עזבון: אני מציע כי תמצאי אדם מקורב לכל המשפחה או עו"ד ולהציע אותו לתפקיד. ניתן להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה למינוי מנהל עזבון רק אם כל היורשים הסכימו למינוי. אם לא צריך להגיש בקשה לביהמ"ש למשפחה (כמובן שם יהיו דיונים ועד אז - הכל יחכה) ניתן בזמן ההמתנה שם להגיש בקשה למינוי מנהל עזבון זמני שהוא יתחיל בנתיים בכל הבדיקות. ישנם יתרונות וחסרונות באם למנות אדם פרטי או עו"ד כמנהל עזבון אך הייתי ממליץ מאוד לפנות לעו"ד שאתם מכירים אישית. שכ"ט עו"ד הוא בד"כ אחוז מסויים מסך העזבון וסך החלוקה ובד"כ לא משלמים כפי שהיית משלמת לעו"ד אזרחי/ נזיקי. הייתי מציע כי תעשי סקר מחירים טרם החלטתך באדם שאת רוצה להציע. לגבי דמי קבורה - לא אמרת שאביך נפטר לפני 10 שנים??? לא הבנתי את כוונתך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה