בענייני בריאות...

life in heaven

New member
בענייני בריאות...

היי לכולם ! עוד חודש וחצי אני נוסעת למזרח, וקיבלתי מרשם לכדורים נגד מלריה ואני מתלבטת אם לקנות אותם... אני יודעת שבבריאות לא משחקים אבל הרבה אנשים כבר אמרו לי שעדיף לא לקנות מחשש להזיות וכל מיני תופעות לוואי לא רצויות... קצת עזרה בבקשה...

ashmash

New member
לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי

אני ממליץ לשאול את השאלה בפורום תרופות. מנסיון אישי, לקחתי לריאם ולא זכור לי שום דבר חריג, מעבר לטעם מר שיש לכדור...

sela v

New member
יש כדור בשם מלרון

או באנגלית malarone , שאומרים שיש לו פחות תופעות לוואי. לפי מה שאני יודע לא מוכרים אותו בארץ, אבל בגלל שאת לא מתכוונת להשתמש בו בארץ אז כדאי לברר אם אפשר לקנות אותו במזרח. עוד דבר כדור זה יקר יותר מהלריאם.

המטיייל

New member
יש מלרון בארץ!!!!

אני כרגע משתמש בו. נרכש בבית מרקחת פרטי בלבד. מאוד יקר - מגיע באריזות של 12 כדורים ומחיר כל אחת - 250 ש"ח, טבין ותקילין. אין השפעות לוואי. בעצם אולי יש, אני מתגעגע לארץ...זה בטח הכדור

sela v

New member
איפה אתה כרגע?

אפשר למצא גם שם את המלרון? וגם הלריאם לא כל כך זול, ולפני שהמלרון יצא לשוק הוא היה אף יותר יקר. לפי מה שאתה אומר המחיר לחודש טיול הוא כ-90 שקל, אבל בטח גם צריך לקחת כדור לפני ואחרי כמו הלריאם אז זה מייקר קצת. חיפשתי באתר קנדי שמוכרים בו תרופות (מצאתי בגוגל) וראיתי שהם לוקחים 52 דולר אמריקאי, שזה בערך 250 שקל.

sela v

New member
עוד אתר שמוכר

נדמה לי רק בבריטניה, וגם נותן הסברים על תרופות שונות למטיילים+איפה צריך לקחת איזה תרופה.

המטיייל

New member
בלריאם אסור לגעת...

אפילו לא עם מקל. מכרים שלי חוו תופעות מאוד מענינות בזכות הכדור הזוועתי הזה. המלרון יקר לעין ארוך מכל האופציות אך הוא נטול כל השפעות לוואי. בארץ אין בעיה לרכשו. איפה שהייתי (אנגולה) אין את הכדורים האלה אבל זה גם לא מקום שמטיילים בו אז לא נורא...

sela v

New member
פתחת תת קטגוריה

חדשה בשאלות נפוצות תחת בריאות בשם מלריה, וקיבצתי שם את השאלות מקטגורית בריאות, כולל שאלה ותשובה מהשרשור שהמלצת לשים בטאג ליינס. אם יש עוד משהו שפספסתי מהשרשור ולפי דעתך הוא חשוב, אז תגיד לי.

לריאם..

שוב ושוב חוזרים לאותה שאלה. תופעות לוואי? ועוד איך!!! מי שלא חווה, התמזל מזלו. אבל יחד עם זאת, מי שלא חווה מלריה..(כן, היתה לי מלריה). בכל אופן, אני אישית ממליצה למצוא אלטרנטיבה, אולי אפילו משהו באמת אלטרנטיבי .

sela v

New member
ללי ועוד על מלרון

אני חושב שלרוב האנשים אין תופעות לוואי, רק שאחוז של אלה שיש להם תופעות לוואי גבוה יותר. דרך אגב לגבי המלרון מצאתי אתר שמסביר על הכדור, ולפי מה שכתוב צריך לקחת את הכדור כל יום. אז באמת 250 שקל ל-12 כדורים זה קצת יקר, כלומר זה יוצא איזה 700 שקל לחודש.

למעלה