בעניין שיניים...

• פותח הנושא slov
  • פורסם בתאריך

slov

New member
בעניין שיניים...

1. אם רופא שיניים עשה לי גשר, והגשר מרגיש ליממש לא נוח בפה, האם הוא אמור להחזיר לי את כל הכסף ששלמתי עבור הגשר? מדובר בתשעת אלפים שקל?! 2. אם רופא שיניים הגיש נגדי תביעה בבית דין לתביעות קטנות, האם במכתב התשובה לתביעה שלו אני יכולה לדרוש ממנו סכום כסף בגין טיפול כושל או טיפול לא הכרחי שהוא עשה לי?

1ביירון

New member
רופא שיניים

את כל הטענות שיש לך כלפי רופא השיניים אינך יכולה לטעון ללא ביסוסן על ידי חוות דעת רפואית מטעמך. בית המשפט על פי החוק לא מקבל כל טענה רפואית ללא חוות דעת שתומכת בה. עו"ד עופר סולר www.solarlaw.co.il

רופא השיניים

בתשובה לשאלה הראשונה, תמיד כדאי להוועץ בעורך דין. ניתן גם לשלוח לרופא מכתב בו הינך מסביר טענותיך, אך לשם תביעה בבית משפט יש צורך בחווות דעת רפואית המבססת עילת רשלנות רפואית וכי נגרם לך נזק. באשר לשאלת השנייה הינך יכול לטעון בכתב ההגנה לטענת קיזוז הנזק שנגרם או להגיש תביעה שכנגד על הנזק שנגרם לך. ההבדלים הם: הגשת תביעה שכנגד כרוכה בתשלום אגרה. מאידך, היא אינה תלויה בתביעה של הרופא, כלומר עומדת בפני עצמה, לעונת האפשרות הראשונה של טענת קיזוז, שתפול אם התביעה נדחית. עו"ד שלהבת רובין

אם באמת הנך סבורה ...

אם באמת הנך סבורה שהטיפול שבוצע לך איננו תקין, וזוהי הסיבה בגללה לא שלמת, פני לעורך דין על מנת שיעזור לך להכין את עצמך לדיון בבית המשפט לתביעות קטנות (תוכלי לשלם לו לפי עלות שעה, וכך תוכלי לקבל עזרה בהכנת התיק). קחי בחשבון שאם את צודקת בטענתך ולא תתכונני כראוי את עשויה להפסיד במשפט.

slov

New member
תגובה לכתב תביעה

הרופא שתובע אותי ציין בכתב התביעה שלו שהוא עשה לי גשר תחתון של כתרים זמניים. כאשר למעשה יש לי הוכחה בצלומים שנעשו לאחר מכן שמראים שלא נעשה גשר חדש. הבעיה היא שהוא לא פרט בכתב התביעה באילו שיניים נעשה הגשר, ואם אראה בשלב זה את הצלומים הוא יכול לטעון שהגשר נעשה בשיניים אחרות. שאלתי כזאת: האם אני יכולה בכתב ההגנה לבקש ממנו פירוט לגבי אילו שיניים נעשה הגשר (לגבי טיפולים אחרים הוא כן פרט באילו שיניים הוא טיפל) מבלי לענות לכל כתב התביעה שלו עד שאקבל את התושבה לשאלה הזאת. או שאני אמורה להתייחס לכל הטיפולים שעשה וזה קשה, כי הם קשורים בעקיפין גם לגשר שהוא טוען שעשה בשיניים התחתונות.

slov

New member
המשך

ולאחר שאקבל את שתשובה שלו, אז לפרט את כל התשובה שלי לכל כתב התביעה שלו.

slov

New member
עוגמת נפש

לפי אילו קריטריונים אני אמורה לבקש כסף שנקבע עבור עוגמת נפש? לדוגמא שנערך לי טיפול שלא היה אמור להערך שהיה קשור בכאבים רבים אבל לא היתה לו שום הצדקה רפואית?

למעלה