בעניין השמחה...

בעניין השמחה...

לפעמים כשבני אדם שמחים ומרקדים אזי חוטפים איש אחד מבחוץ שהוא בעצבות ומרה שחורה ומכניסים אותו לתוך מחול הרוקדים ומכריחים אותו בעל כורחו שיהיה שמח עמהם גם כן. כן יש בעניים השמחה- כי כשאדם שמח, אזי המרה השחורה והיסורים נסתלקים מן הצד. אבל מעלה יתרה- להתאמץ לרדוף אחר המרה השחורה דוקא, להכניס אותה גם כן בתוך השמחה, באופן שהמרה השחורה בעצמה תתהפך לשמחה...!!! מתוך ליקוטי מוהר"ן תניינא כ"ג- למה רבי נחמן אומר לנו להיות בשמחה ת מ י ד...הרי אי אפשר לצוות על האדם לעשות משהו שמעבר ליכלתו ואני יכולה להעיד על עצמי שהציווי הזה להיות תמיד בשמחה הוא משהו שכרגע מעבר לכוחותי ולא זכיתי לעשות את המצווה הזו עד הסוף.. אז חשבתי אולי וזו רק מחשבה שרבי נחמן התכוון שאנו צריכים להפוך את השמחה מהרגשה שבאה וחולפת לתכומה לאחת מהמידות שבנו ולהחדיר אותה כל כך עמוק בלב שתכה ותצמיח שורשים כמו כל תכונה אחרת.. ואנחנו הרי יודעים כמה קשה לשבר ולהוציא ממנו מידות רעות.אז שתהיה לנו כזו מידה של שמחה אמיתית שתמיד תשאר בלב ותמיד תראה גם על הפנים!! אז זהו שיהיה חג שמח ומואר! ואני מקווה ששלומכם טוב..רק קפצתי לביקור אם מישהו עדיין זוכר מי אני :=) להתראות!!! סיון.

למעלה