בעניין הטרנספר

1amirbie

New member
בעניין הטרנספר

לכל מען דבעי. עיינתי באתר מולדת, ונזדמנו לעיני צמד המילים טרנספר ומוסריות באותו משפט. טרנספר , הגליית עם אחר ממקום הולדתו והעברתו למקום אחר הוא אחד מהפשעים החמורים ביותר שעם יכול לעשות לעם אחר. לאף אדם באשר הוא אדם אין חזקה על שטח מסוים ואינו יכול לטעון כי שלו הוא. שייכות או בעלות שטח לאדם או ללאום היא ענין שתוקפו תלוי בהסכמת והכרת העם המדובר ועמים אחרים את חזקתו. לענייננו , שטח ארץ ישראל הוכר ע"י האו"ם , עם ישראל , וחלק מהאומות הערביות כ"שייך" לשני עמים. כל עוד הכרה זו תקפה , וכל עוד היא זו שמנחה את הדיונים הבין-לאומיים , אין דרך אחרת מלהסכים ולומר , שטח ארץ ישראל שייך לעם היהודי ולעם הפלשתיני. גרוש העם הפלשתיני משטחו הוא הפרה בוטה של זכותו לחיות על אדמתו , כפי שהעולם והעם הפלשתיני רואים זאת. זכותו היחידה של עמנו היא לעמוד על משמר שטחנו אנו , כפי שמוכר ע"י העולם , דהיינו שטח הקו הירוק , לפני תחילת הכיבוש. ההפלייה המתרחשת בשטחים הכבושים כיום , דיכויו הבוטה של העם הפלשתיני , שלילת זכויות אדם בסיסיות ממנו , ויישוב אזרחים ישראלים בשטחו בחסות "קדושת הארץ" או "שלמות הארץ" , היא מהפשעים שעוד ניתן שליהם את הדין. אין פלא שעם מדוכא ומושפל נוהג כפי שהוא נוהג ופונה לדרכים פנאטיות שלנו אין את היכולת המוראלית להתמודד מולן. יתרה מכך , הקיצונות הישראלית והפלשתינית זהה היא . .הטרור היהודי שווה ערך לטרור הפלשתיני באי מוסריותו. יש דרך אחת לצאת מהאיוולת , והיא לסגת לגבולות 67´ ולעזור לעם הפלשתיני בהקמת מדינתו החדשה , שציוויונה המתון והדמוקרטי הוא אינטרס ישראלי מובהק.

FLASH333

New member
טרנספר הוא פיתרון הומני ביותר

אם לא נוח לערבים לגור פה נעזור להם לעבור לארץ ערבית אחרת ששם הם יתאקלמו יותר טוב ויותר מהר ואפילו שיעשו שם את הטרור שהם כל כך אוהבים לעשות לנו נמאס כבר מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות???

מה רע בטרנפסר, אתה שואל ?

אצלי זו הקונוטציה השואתית המעט צורמת. זו העובדה קיים הסיכוי שגם אותנו, ביום מן הימים, יחליטו להעביר למקום שבו נתאקלם יותר טוב, שבו לא נהיה טיפה בים של מדינות ערביות. אין כל רע בההעברת אוכלוסייה אזרחית ממקום אחד למשנהו, כדי לפתור אי נוחות. למרבה הצער, אוגנדה היא כבר לא אופצייה.

FLASH333

New member
לא ענית על השאלה

מה קשור לשואה??? מרחק של שמיים וארץ אז מה שאתה אומר בעצם זה שהיהודים היו מבצעים טרור בגרמנים ונתנו להם את כל הסיבות להשמיד או להעיף אותם זה ממש לא נכון פיגוע אחד לא היה אפילו בזמן ההשמדה מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

eyalb

New member
באמת מה הקשר....

הרי טרנפר דה דבר נפלא... כולו לוקחים אוכ´ ומציעים לה באופן נדיב לעבור דירה... ממש נחמד... טרנספר הוא אף פעם לא מרצון... הוא תמיד מאונס... והוא מוגדר לא כפשע מלחמה אלא כפשע כנגד האנושות... לקחת עם שישב במקום דורות על גבי דורות... ולעקור אותו ממקומו ולגרש אותו מבתיו ומן ההיסטוריה שלו... אז אני לא אחזור לגירוש שעם ישראל עבר בתקופת התנך... אני רק אחזיר אותך לטרנפר שעברו היהודים בתקופת מלחמת העולם השניה... רק ישוב מחדש... -> מזכיר משהו לא? או נזכיר את ה"טרנספר" הארמני שהטורקים ביצעו בראשית המאה... להזכירך איך הם נגמרו... בקיצור יקירי... באם יוחלט כאן על ביצוע טרנספר... ישראל תאבד לחלוטין את צביונה הדמוקרטי ומתוקף כך תאבד את המנדט השלטוני שלה... תחשוב לבד למה אני חותר כאן... איל

FLASH333

New member
יש הבדל בין המצב אז להיום

תזכיר לי מתי היהודים עשו טרור בגרמנים???. האכילו אותך בשטויות ואתה קונה את זה אי אפשר להשוות בין התקופות מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

שלום ידידי,

ובכן דבר ראשון, צרם לי מאוד לשמוע אותך מזלזל בחשיבתו של האחר, החשיבה היא האדם עצמו על תזלזל בה ע"י ביטויים כמו "האכילו אותך בשטויות..." לא האכילו אותו הוא אכל (כלומר למד, קרא והסיק מסקנות). לגבי טרור יהודי - אני מצטער לבסר שהיה טרור יהודי, אומנם לא זכור לי שכלפי הגרמנים, כלומר לא נגד אזרחים, נגד חיילים בוודאי. טרור יהודי היה קיים לפני קצת יותר מחמישים שנה, זמן המנדט, היה ארגון שקראו לו לח"י (יו"ר שלו לשנים היה ראש ממשלת ישראל) הלח"י היה ארגון טרור לכל דבר והגדרה, פגע בחפים מפשע ומה לא. ובכן היה טרור יהודי, לא מוצדק כמו כל טרור אך קיים. הייתי מעדיף שלא תעסוק בדוגמאות השואה, אני מסכים עם הכותב שטרנספר הוא מושג שואתי (הפעולה עצמה) ועצם הרעיון הוא רעיון של מדינות עם שליטים עריצים זוועתיים, אך בכל זאת נדמה שהשואה הוא עניין רגיש ולכן הדיון ביננו נע לפסים אישיים במקום לדון בבעיה עצמה. אז הבה ידידי נדון בנושא ולא בעברינו הכואב. טרנספר הוא מסוכן כי הוא תקדים, הוא תקדים לעתיד, עם שמותיר דבר כזה עתיד שיסבול מזה הוא עצמו בדיוק כבומרנג. בוא יחד נגנה פגיעה בחפים מפשע בין אם יהודים לבין אם מוסלמים, צ´רקסים, נוצרים או בודהיסטים.

FLASH333

New member
אף אחד לא אמר

לעשות טרנספר לחפים מפשע הטרנספר הוא לכל מי שתומך בטרור מצד שני ניתן גם לעזור למשפחות שרוצות לעבור מפה שלא עסקו בטרור מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

אוקיי התקדמנו....

אנחנו לא פוגעים בחפים מפשע אלא רק במחבלים. משפחות שרוצות לעבור ואין להם איך - גם אני תומך לעזור להם לעבור איש באמונתו יחיה. אני רוצה לדעת איך אתה מבדיל בין מחבלים לסתם אזרחים והאם אתה יודע מה האחוזים של פעילות טרור בקרב הפלשתינאים?

פייקו

New member
ומי ימני יותר מיוסי שריד?

לא נמצא אחד כזה - הדואג להפריד בין העמים שאנו לא נהייה איתם -הם לעצמם ואנו לנו.. ומי לנו שמאלן יותר משרון הרוצה את בני העממים איתנו לחיות אתם לתת להם ואף לכלכל אותם איתנו... קצת מבלבל האא- אך נראה לי שזה נכון וזה נכון... אלא שכל אחד רוצה ליישם את מישנתו ולהירשם בספר ההיסטוריה --השאלה היא רק במחיר.. איך אמר אז רבין -כן ידענו שיהיו קורבנות של שלום אך לא ידענו כמה ונראה שהוא גם לא ידע -אך ההאחרים כן ידעו ויספרו אותם עד בו יום הדין או יום של שלום תלוי ההיסטוריה של מי תכתיב של שרון או של שריד.. פייקו!

פייקו

New member
הבהרה..

הערה זו הייתה אמורה להיות בכיתוב"עוד 19 עשר קורבנות של שלום"... טוב אך זה לא כל כך עקרוני שהרי שניכם ניצים האחד בשני ותבינו את ההקשרים.. פייקו!

FLASH333

New member
80% תומך טרור

העניין הזה בדוק תרצה או לא חייבים להעיף מפה את כל הערפדים האלה או שתהיה פה אפגניסטן2 מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

בלונדי27

New member
רק טרנספר../images/Emo124.gif

בס"ד כן רק טרנספר זה הפיתרון הכי טוב ליהודים לעם ישראל

girlcott

New member
!!

אולי תפסיק לצעוק סיסמאות לתענה לטיעונים המבוססים שעלו כאן..!?

אין דבר כזה טרנספר !!!

מה זה הרעיון המטוטמם הזה טרנספר,הרי בחיים לא יעשו לפלסטינים טרנספר. מהסיבות הבאות: 1. הפלסטינים לא רוצים לעבור,תעבירו אותם בכוח?!? 2. איך תעבירו את הפלסטינים בכוח,אם הם לא רוצים לעבור?!? 3. אף מדינה בעולם לא רוצה לקבלם,אז היכן תשימו אותם?!? 4. בשביל לבצע טרנספר אנחנו צריכים את רשות העולם,אחרת ינקטו נגדנו סנקציות כלכליות. וזה בדיוק מה שחסר לנו עכשיו.

peregin

New member
לא נעים להגיד אבל...

טרנספר זה בדיוק מה שהנאצים במלחמת העולם השניה ניסו לעשות ליהודים. במידה מסוימת אם נעשה לפלשתינים טרנספר אז אנחנו לא יותר טובים מאלו שאנחנו שונאים. טרנספר זה לא הפתרון.. הפתרון הוא להחליש את המעמד של ערפאת מאוד מאוד מאוד ולגרום לתסיסה בעם הפלסטיני נגד ערפאת - כי אם אנחנו נהרוג אותו הוא יהפוך לקדוש מעונה ורק זה מה שחסר לנו. כך יתחיל תהליך השלום כמו שאני רואה אותו.

למעלה