בעל שומר שבת

בעל שומר שבת

לצערי אנילא מכירה זוגות שהצליחו להחזיק מעמד בפילוג הזה שאחת רוצה להתקרב יותר לדת והשני לא העצה היחידה שעולה בדעתי לתת לך היא באמת למוא לעצמך חיי פנאי שלך לסוף שבוע וכדי לשמור על הזוגיות למצוא זמן לקחת חופשות קצרות באמצע השבוע כדי לבלותעם הבן זוג וכך תשמרו על הזוגיות שלכם פשוט יש לי חברת ילדות שנכלאה לאותו מצב בהתחלה היא הצליחה לשמור ומצאה לעצמה חיי חברה לסוף שבוע אך בן זוגה כל הזמן משך לכיוון הדת והחמיר עוד ועוד עד שהם פירקו את החבילה , אני מקווה שתצליחי יותר

רעיה 30

New member
מארי צודקת.

לפני הכל, לפני הטיולים והפיקניקים, את צריכה להחליט לעצמך איפה עובר הקו. עם מה את כן מסכימה לחיות ועם מה לא. וכמובן ליידע את האדון. חיים דתיים אינם רק טיולים בשבת. זה הקטע הפחות קשה, לעניות דעתי. את צריכה לברר איתו, ולבד, אם זה יתגלגל גם לשמירת כשרות בבית, ללבוש מסויים, לטהרה, ואם יש ילדים בבית- לגבי חינוכם. דונו בזה עכשיו, כדי שלא תמצאי את עצמך במצבים קשים יותר בעתיד. בהצלחה.

ניקולי

New member
בעינין שמירת השבת

תראי אצלנו מצב הפוך... אני זאת ששומרת שבת,באתי ממשפחה ששומרת, ואילו בעלי בא ממשפחה שבכלל אבל בכלל לא שומרים.. הסכימי איתי שמאוד קשה לאדם שכלל לא שומר להתחיל לשמור את ה"חוקים" החדשים.. ע"מ שיהיה שלום בית ,והבנה בין שנינו החלטתי לעשות גם לקראתו..אנחנו לא נוסעים בשבת כשהוא בבית (כי העבודה מחייבת אותו כן לנסוע) אבל... אנחנו רואים טלויזיה בכדי שהוא ממש לא יתפגר בשבת. אני יודעת שזאת לא דרך של שמירת שבת אבל בתור אחת ששמרה כל החיים שלה עושה לי רע לנסוע בשבת..לראות טלויזיה ממש לא מזיז לי גם ככה אין תוכניות מי יודע מה ..ככה שאם אנחנו רואים אנחנו מעדיפים לכבות את הטלויזיה ולהיות אחד עם השניה. למעשה שבת הוא הזמן הכי אידאלי להיות עם כל בני המשפחה וזה לא מחייב לצאת ולבלות ולטייל.. חשבי על זה בפן החיובי ולא השלילי הפכי זאת לכיף ולא לסבל.. את אוהבת את בעלך? את אוהבת להיות בחיקו? אז אל תסתכלי על זה שאת מפסידה טיולים וכאלו..היי איתו העבירי איתו בכיף את השבת.. האמיני לי מנסיוני זה כיף, לפעמים זקוקים להיות ביחד ורק ביחד.. יש לכם את השאר השבוע לצאת ולבלות, לטייל? כן גם לטיולים יש את הזמן שלהם. ועוד דבר עלייך לדבר עימו בקשר להתהדקות מאחר ואת לא ממש בעינין יהיה נחמד יותר להתקרב למצב באיטיות ולא בלחץ, הסבירי לו שאת לא מעונינת בדחף הזה שאת לא מוכנה בבת אחת לשנות את הרגלייך. אני בטוחה שאם הוא מכיר אותך היטב (בתור אישתו) הוא גם יכבד את רצונך. אגב אני לא מקבלת את זה שאת הולכת לבד עם חברות ביום שבת אין לזה צורה ולא יהיו לכם חים ככה עושה הרושם שאתם זוג שהסתדר תמיד ואין סיבה בעולם שכעת לא תסתדרו בגלל שמירת שבת. צריך לדבר להקשיב ולהגיע לעמק השווה.

למעלה