בעל מקצוע חרדי.

בעל מקצוע חרדי.

אני נזקקת לעזרה בתחום מסוים. העינין הוא כזה שהאדם מס` אחד בתחום הוא רב חרדי, הייתם הולכים לאחד כזה להיתיעץ?

yoni13077

New member
זה מאוד תלוי

יש נושאים שזה משנה ויש נושאים שלא. אין פה שחור ולבן בכלליות כזו.

ההגיון1

New member
זהירות

קשה להאמין שרק חרדי הוא מספר אחד בתחום אבל זה בהחלט תלוי בסוג העזרה המבוקשת אם זה עזרה טכנית אני מניח שכולנו מסכימים שחרדי לא שונה מהחילוני אך באם בעזרה של יעוץ וכדומה מדובר כאן אני הייתי נזהר לדעתי כל בעל מקצוע חרדי לובש שני כתרים כתר המקצוענות וכתר החרדיות (או כל ניסוח אחר שתבחרו) וזה משמשים בעירבוביה כך שלפעמים כתר הדת יותר דומיננטי מהכתר המקצועי

מתבי6

New member
כותרת מפחידה

הפכת אנשים חרדיים למסוכנים וזה ממש לא נכון. זה לא שונה מכל אדם שעלול לערב דיעות קדומות שיש לו במתן התשובה.

mister xy

New member
צודק, אבל

אין ספק מוציא מידי ודאי. הסיכוי שלאדם חילוני יש דעות קדומות הוא קלוש לעומת אדם חרדי.

sehaltiel

New member
פירר כדוגמה

לא מכיר מישהו חילוני במשבצת הזאת וברור שהשיקולים שלו והייעוץ שלו מקצועיים נטו ולא דתיים. אם זה מישהו כזה, לא הייתי מהסס לשאול ולקבל עצה. לא צריך תמיד לערב את האמונה של הבן אדם בתחומי התמחותו.

JustMe201

New member
פירר!!

לצערי, אדם הפועל מתוך אינטרסים לקידום הרפואה בארץ. ומתוך אינטרסים אישיים!!! לצערי הרב, נכוותי על הבשרי עם האדם המושחת הזה. ואם אני הייתי היחידה, מילא, רק שאני מכירה עוד עשרות!

sehaltiel

New member
לא יכול להתווכח עם עובדות

אם את אומרת שחווית בעצמך. אני דווקא הכרתי מקרים הפוכים שנעזרו בו מאוד ולכן הבאתי אותו כדוגמה. אפשר גם להביא את ווינרוט, עו"ד מהשורה הראשונה.

רוב הפונים לפירר בכלל לא מטופלים על ידו

פירר היום הוא רק מותג. מבחינת הרשימות שלו, להבנתי גם אם הם כוללות רק רופאים שמוכנים לתת טיפולים בחינם לחסידי בעלזא (ואני לא אומר שזה כך אלא מסביר למה טענת ה"שחיתות" בכל מקרה לא רלוונטית), עדיין אלה צריכים להיות רופאים טובים בשביל אנ"ש..

היית כתבה על כך בזמנו

והטענה היית שהתלונות צצו מרופאים שקופחו על ידו כלומר כאלו שהוא לא הפנה אליהם.

מתבי6

New member
אם הוא אדם אוביקטיבי

לא משנה אם הוא דתי או לא. השאלה אם יש לך דרך לברר את זה. אבל שוב, שאלו אותך, זה מאוד משנה מה הבעיה.

טעות בידך

רוב האנשים הדתיים - אינם אוביקטיביים שכן הדת היא הנגיעה האישית הראשונה במעלה אצלם, קשה למצוא גם בין אנשי המקצוע אנשים דתיים מאמינים ואוביקטיביים.

משתוקק10

New member
הרב יואל קטן ואשתו דר' חנה קטן נחשבים למומחים

בתחום הפוריות, אך אם כל זאת הרב יואל קטן מערב אינטרסים דתיים במקצועו. כמו למשל הוא טוען שהסיכוי שאשה לא תקלט להיריון בגלל ביוץ מוקדם, הנו קלוש במיוחד, ולכן אינו רלוונטי. ולמרות שכל המומחים בודקים ביוץ אשה בין הבדיקות הראשונות לפוריות, אשתו דר' חנה קטן מתחמקת מבדיקה זו בקביעות. אני עד לאשה שהלכה אליה לבדיקות, וכבר כמה שנים שהיא לא הגיעה לסיבה ברורה, ותמיד אמרה לה: כנראה זמנך עוד לא הגיעה. אך לאחר ששוכנעה ע"י אחרים, בדקה את זמן הביוץ, וראתה שאכן הביוץ שלה מוקדם מן הרגיל, ועל פי זה כמעט ואין לה סיכוי להיקלט.

כל דבר שיש לו נגיעה לדת - לברוח

החרדי הוא קודם כל חרדי ורק אחר כך יועץ, אם יש קשר לדת בנושא היעוץ עלייך לדעת שזה יהיה מעוות אם זה קשור לדת, אם לא, יש מקצוענים נהדרים גם בציבור החרדי.

אני חושבת שזאת גזענות...

לפסול אדם מלהתייעץ בו בגלל שהוא חרדי זאת גזענות, הדגשת בכותרת שהוא "בעל מקצוע".. זה לא בעל מופתים... אני חושבת שאנחנו מנסים להיות מתוקנים ונאורים, ולא שונאים וגזענים כמו החברה ממנה יצאנו... לא?

למעלה