בעל מורד...

מצב
הנושא נעול.
בעל מורד...

בעל מורד...
אני ובעלי בהליכים והוא מסתובב עם אחרות, מפלרטט איתן באופן פומבי ואף מלין בביתו. אם יש לי הוכחות לכך האם אוכל לדרוש את כתובתי?

תשובה

בעל מורד...
אני ובעלי בהליכים והוא מסתובב עם אחרות, מפלרטט איתן באופן פומבי ואף מלין בביתו. אם יש לי הוכחות לכך האם אוכל לדרוש את כתובתי?
תשובה
הסיפור שלך מעורפל. אם הוא יוצא עם אחרות אחרי שהתחלתם בהליכי גירושין הוא יכול לטעון שהוא חייב לבלות בגלל שאת מסרבת לחיות אתו.

להבהרה...

חיבי לבלות?באמת....האם יתקבל טיעון
כזה?
להבהרה...
הבעל התחיל לצאת עם אחרות אחרי ההליכים, הוא לא יוכל לטעון כי "הוא חייב לבלות משום שאני מסרבת לחיות איתו" מכיוון שהוא יזם את הגרושין, עזב את הבית, הצעתי לו לחזור לבית לנסיון לשקם את הזוגיות והוא סירב. יש לי תמונות בהן הוא נראה מתנשק ומתגפף בדיסקוטק עם בחורה צעירה כמו כן יש עדים שמוכנים לבוא ולהעיד. כעת לשאלתי, הרי הוא נחשב בעל מורד, מה ההשלכות לכך? האם יש השלכה על הכתובה, מזונות אישה וכיו"ב כאשר אני לא מורדת...? יש לי שאלה נוספת: האם אישה יכולה לטעון כי היא חייבת לבלות מכיוון שהבעל מסרב לחיות איתה כפי שכתבת שהגבר יכול לטעון...?

תשובה

להבהרה...
הבעל התחיל לצאת עם אחרות אחרי ההליכים, הוא לא יוכל לטעון כי "הוא חייב לבלות משום שאני מסרבת לחיות איתו" מכיוון שהוא יזם את הגרושין, עזב את הבית, הצעתי לו לחזור לבית לנסיון לשקם את הזוגיות והוא סירב. יש לי תמונות בהן הוא נראה מתנשק ומתגפף בדיסקוטק עם בחורה צעירה כמו כן יש עדים שמוכנים לבוא ולהעיד. כעת לשאלתי, הרי הוא נחשב בעל מורד, מה ההשלכות לכך? האם יש השלכה על הכתובה, מזונות אישה וכיו"ב כאשר אני לא מורדת...? יש לי שאלה נוספת: האם אישה יכולה לטעון כי היא חייבת לבלות מכיוון שהבעל מסרב לחיות איתה כפי שכתבת שהגבר יכול לטעון...?
תשובה
אינני מומחה לדין העברי אך לפי חוות דעת שפעם קראתי ישנו הבדל משמעותי בין בגידה של בעל לבגידה של אשה. לבעל מותר לפי התורה לשאת יותר מאישה אחת ולכן מותר לו לשכב עם אחרות. אישה לא יכולה להנשא ליותר מבעל אחד ולכן יחסי מין עם אחר בעודה נשואה הם אסורים. יחד עם זאת, אישה יכולה לטעון שהיא חוששת שהבעל ידביק אותה במחלות עקב יחסיו עם אחרות ולכן היא רוצה להתגרש. אם את רוצה שלום בית והוא מסרב ויוצא עם אחרות תוכלי ככל הנראה לטעון שהוא מורד ויתכן מאוד שיחייבו אותו להתגרש. יתכן שיתרו בו קודם. במקרה של פסק דין לגירושין תהיי זכאית גם לכתובה. מזונות אפשר לקבל עד הגט אם התקיימו התנאים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה