בעל במילואים

1a5m9t

New member
בעל במילואים

צהריים טובים בנות אחרי פסח לצערי בעלי נוסע למילואים, זה כולל גם את יום העצמאות בנות תעזרו לי איך אני יסתדר עם 2 הילדים שנתיים וארבעה חודשים + שלוש וארבעה חודשים, יש לציין שבעלי לוקח אותם כל בוקר למעון , ועוזר לי איתם גם לקראת סוף היום מה אני יעשה איך אני יקלח אותם אני לא יכולה אחד לקלח והשני ככה יסתובב לי אני מאוד מפחדת הם עולים על השולחן זקוקה לעצות תודה לכן

אז ככה,מנסיון שלי

יש לי אחיין בערך באותו גיל כמו הבן שלי ויוצא המון פעמים שאני איתם לבד. אני מקלחת יחד. יש לנו למטרה הזאת חלוקי אמבטיה,כי אחרת זאת קצת בעיה להוציא אותם מהמקלחת יחד. הן יודעים שיש "נוהל" אמבטיה ועומדים בו בהצלחה
. גם לגן יצא לי לקחת אותם יחד,יש שני כסאות באוטו שלי למטרה הזאת. לפעמים מצטרפת לכל החגיגה הזאת גם "הקטנה" בת שנה עוד מעט,ואז זה בכלל מושלם. לכל אחד מהם יש תפקיד,כל אחד לוקח את תיק הגן שלו על הגב והם מבסוטים מזה כי הם מרגישים גדולים. לפעמים הפחד שלנו מהדברים גורם לנו לחשוש ממה יהיה אבל אני מאמינה שתסתדרי.

בעלי נסע לחו"ל פעם אחרונה לשבוע שנה שעברה...

זה היה השבוע השני של ספטמבר והיה לי בבית ככה: ילדה בכיתה ב'. ילדה בגן טרום חובה חדש ילד בן שנתיים וחצי בגן פרטי חדש תינוקת בת 5 חודשים. עזרה מדי פעם בערב כמו שכתבתי מקודם. בשביל לצלוח את הבוקר בשלום הייתי קמה ב-06:00 כשהכל כולל הכל (סנדויצים, בגדים, וכו) מוכן מיום קודם. בשביל לצלוח את הערב: אפשר לקלח חלק מהילדים בצהריים או אחה"צ אפשר לפעמים לחפף ארוחת ערב כדי שיהיה יותר קל אפשר להשכיב את כולם לישון באותה שעה במיטה של אבאמא ביחד... בהצלחה, אם את צריכה עוד טיפים בנושאים ספציפים תגידי...

mevav1

New member
ומה אני אומר שהכל הכל עשיתי לבד

והייתי תינוקת בת 21 ואף לפני כן...כי יש לי בעל שגם לא יודע לעזור וגם"עובד קשה" כדבריו(הוא באמת עובד קשה אבל מה הקשר בין להיות עם ילדיך כי זה כיף לבין אני עובד קשה... שרוצה לברוח מהכל?) בקיצור, גידלתי את שני ילדיי הגדולים לבד כמעט עם עזרה מועטה ביותר מהבעל וכבר עם הגדולה לא ידעתי מה זה עזרה ולכן כשהבן נולד, כבר הייתי משופשפת בלבד מכל הבחינות. חבל רק שכעת כשהוא רוצה אם לומר כך, לעזור לי ואני לא רוצה כי אני רגילה לעשות דברים לבד וכבר התרגלתי לקלח את בתי לבד ללא עזרתו וחבל שכעת כשאני לא זקוקה ל ו הוא מנסה כן לעכזור לי בעלק
בעצם, התפללתי שכבר יקראו לו למילואים בשביל שיהיה לי יותר שקט וחופש מאשר כשהוא בבית. אז אני מקווה שלאף אחת זה לא יקרה ולא מאחלת לאף אחת, אבל אם אני רגילה לכך ו התרגלתי בלית ברירה, אז כולנן יכולות. זה עניין של תרגול. לגבי לקלח, אני קילחתי את שניהם יחדיו ותמיד היה שהוצאתי את הקטן קודם מהמאמבטיה כי הוא היה קטן ואז את הגדולה שיכלה לחכות כמה שניות לבד(היא גדולה ממנו בשנתיים ותשעה חודשים), כך שזה ניתן ליישום אם הילד בגיל שיושב לבד או בכלל, אם זה ניתן ליישום בכלל.

משום מה כשהבעל במילואים או חו"ל בשעה 2100

כולם ישנים, הבית מסודר, ואני עם כוס קפה. כשהוא פה ועוזר, איכשהוא בלאגן ושמח... כשמתרגלים לעשות ולנהל דברים לבד בצורה מסויימת, עזרה לפעמים מכבידה (אפילו אם היא מהמקום של הכי רצון טוב שבעולם).

mevav1

New member
בדיוק אמא של ילדה קוראת..

רציתי לומר גם זאת אבל כל העולם ואשתו דיבר איתי(הבעל הבת, הבן וחברתו)ושכחתי כבר מה אני רוצה לומר עוד. ולצערי זה ממש ככה..

mom2ia

New member
מניסיוני הרב - בעלי הרבה בחו"ל

זה הולך ככה - חוזרים מהגן מקבלים חטיף ואקטימל ומדברים עד 16:30 16:30 יש דורה (שתיבדל לחיים ארוכים) - ילדים בוהים בטלויזיה, אמא מתקלחת אח"כ יש פעילות כלשהי. ב - 19:30 הכנה לאמבטיה - אמא לוקחת מגבות לאמבטיה ומתחילה למלא את האמבט. שני אפרוחים לוקחים, כל אחד, זוג נעליים לבחירה כדי לחזור לחדר אחרי האמבטיה (שלא יחליקו עם הרגליים הרטובות). הבת שלי בדר"כ בוחרת מגפיים!! הראשון יוצא מהאמבט מנוגב נועל נעליים. השני יוצא מהאמבט מנוגב נועל נעליים. כולם הולכים לחדר מתלבשים נכנסים למיטה. אמא מכינה הכל לשינה - סיפור נשיקה לילה טוב. הקטן שלי עם מטפלת אז אין לי הסעה כפולה לגן אבל הכל עניין של סדר. אחרי שהם הולכים לישון תארגני כבר בגדים לגן בבוקר. תסבירי להם שכל אחד אחראי על התיק שלו. זה לא פשוט אבל מתרגלים (אחרי כמה תקופות שבעלי היה שבוע בבית שבוע בחו"ל אני כבר יכולה להעביר הדרכות בנושא) בעיקר לומדים להעריך את החד הוריות שעושות הכל לבד כל הזמן - כל הכבוד לכן!!!

תאירעות

New member
בואנה בואנה!../images/Emo2.gif

איפה הריבים? איפה מלחמת ההתשה?? אצלי זה אני-"תאיר בואי למקלחת" תאיר-"לא אוצה,לא בא לי" אני- "רעות בואי למקלחת" רעות-"לא רוצה,אחרי שהתוכנית תגמר"(ואני תוהה איזה תוכנית??)

../images/Emo6.gif

בן של חברים שלנו אמר לאבא שלו: "שאני אמות,אבל לא אכנס למקלחת" והוא ענה: "אתא יכול לעשות מה שאתה רוצה,אבל אחרי המקלחת"

טובה37

New member
אצלי אין עזרה

הכל אני לבד בערך באותם גילאים שנתיים ו 4 שלוש וחצי הם הולכים לבד,מדברים מה הבעיה לקלח ? מקלחים אחד והשני יושב/ת לידי במקלחת מלבישה אחד מכניסה למיטה ואז מקלחת את השני/ה אחרי יום אחד תנהלי שגרה והכל יסתדר

kees

New member
מה הבעיה?????????????

מכניסים לחדר האמבטיה בגדים ומגבות לשניהם מקלחים יחד מוציאים את הראשון מנגבים ומלבישים ואז מוציאים את השני מנגבים ומלבישים ואז יוצאים כולם יחד מחדר האמבטיה באמת לא תורה מסיני

happy00

New member
למי שלא רגיל להתנהל לבד זה באמת קשה

כמו שכבר כתבו, תעשי להם הכל ביחד. תארגני את הדברים למקלחות של שניהם, ותקלחי ביחד. מאכילים ביחד, משכיבים לישון ביחד. אחרי כמה פעמים מתרגלים ומסגלים טכניקות להתמודדות לבד. בלי קשר, תגייסי עזרה, אפילו לזמן קצר כל כמה ימים, כדי שיהיה לך טיפה זמן לנשום.

../images/Emo24.gif

שלי יוצא למילואים בשבוע הבא,ואני נשארת לבד עם 2 תינוקות (הגדול בן 1.9 והקטן בן 5 ח').ואין לי שום עזרה
באוי נגיד,שבסוף המילואים הוא יצטרך לבוא לבקר אותי במחקה הסגורה באברבנל
יהיה בסדר
נ.ב. את יכולה לעשות אמבטיה משוטפת.ככה אני עושה וזה מסתדר מצויין

למעלה