בעל בית סורר

בעל בית סורר

אני גר בדירה שכורה עם שני שותפים. חזרתי היום לדירה, ועוד מרחוק אני שומע רעש של קידוחים. אני נכנס לדירה, ומה רואות עיני? כלום! (כי הדירה מלאה אבק) מתקרב למקלחת, ומה מתברר? בעל הבית החליט לשפץ! את חדר האמבטיה! (זה היה ידוע לי) והוא החליט לעשות את זה היום! בלי להודיע לאף אחד מהדיירים! השיפוצניק נכנס לדירה, עם מפתח מבעל הבית, והחל לעבוד. בלי תיאום איתנו! כרגע הדירה מלאה אבק. מכשירי חשמל שלא כיסינו אותם <לא ידענו מזה> התמלאו באבק. אוכל וכלים שהיו מחוץ לארונות - אותו כנ"ל. על מקלחת בימים הקרובים - אין מה לדבר בכלל. (בעל הבית הזמין אותי להתקלח אצלו - מגוחך לכל הדיעות> לאכול/ללמוד בדירה, אני לא יכול <תנסו אתם לאכול או ללמוד בדירה מלאה אבק, ורועשת> כנראה שאני אאלץ לאכול בחוץ ביומיים הקרובים <הוצאה כספית כלל לא מתוכננת, ולא קטנה יחסית>. או שאאלץ לחזור לבית ההורים, ולנסוע משם לפה (אני לומד בבאר שבע, וגר שעתיים נסיעה מפה באוטובוס) במשך הימים הקרובים (יש לי עוד לימודים השבוע) - וגם זו הוצאה כספית לא קטנה/מתוכננת. מה אני יכול לעשות? יש לי מה לעשות נגד בעל בית שכזה? אני יכול לתבוע ממנו החזר הוצאות, או משהו בסגנון? <לחדש את החוזה, אני בטוח לא אחדש, מה שכן> כל חוות דעת תתקבל בשמחה!

תשובה

לכאורה היפר את החוזה. לפי חוק השכירות הוא חייב לאפשר לך ליהנות מהמושכר ללא הפרעה. אתה רשאי לתבוע את נזקיך. כל זה בתנאי שאין הוראה אחרת בהסכם.

בחוזה סטנדרטי כתוב

שבעל הדירה צריך לקבוע מועדים לזמן שהוא מגיע לביקורת בדירה, ושזה יהיה בזמנים סבירים. כך שכניסה לדירה, ללא אישור הדייר, היא בניגוד לחוזה.

למעלה