בעל בית בן ז---

בעל בית בן ז---

הבת שלי שכרה דירה במרכז רמת גן. החוזה סטנדרטי. לקראת תום השנה הראשונה (יש אופציה) הודיע לה בעל הבית שהוא מתכוון להכניס סעיף בחוזה שאינו מתקן להבא דבר הדירה. (אני יודעת שזה לא חוקי והוא יכול לקפוץ). כמו כן הודיע שבכוונתו להעלות את שכ"ד ב 7% .
אני יודעת שזה לא חוקי וגם הבת יודעת זאת. בכל מקרה היא החליטה לעזוב את הדירה למרות שהשקיעה ותשקיע שוב בהובלה , בפרוק והרכבת ארון וכדומה.
אני מבקשת עיצות איך לז-- את המניאק הזה אחרי העזיבה.
התנהלות כזאת מול דיירת צעירה לא מקובלת ובוודאי לא חוקית. אני יכולה להעמיד אותו על מקומו בקלות אבל אני רוצה לז-- אותו בצורה שלא ישכח זמן רב את התנהלותו מולה.

im mitzi

New member
לא יודעת איך ולא חושבת שזהיהיה במקום

אבל לא משנה מה תעשי כדאי שתעשי את זה אחרי שתקבלו חזרה את כל הערבויות
ובכל מקרה תזכרי תמיד אפשר לתבוע אתכם
במקומך הייתי פשוט מבינה שהוא חרא של בעל דירה ועדיף למצוא דירה אחרת, שקט נפשי שווה הרבה יותר

אכן זה מצב לא נעים

אבל מצטרפת לקודמותיי - אין לך ממש מה לעשות, ואישית אני חושבת שתביעה לא תיתן שום דבר בשום מצב, מה תגידו בכתב התביעה? מבחינת הנתונים היבשים, בעל הדירה הציע לחדש חוזה בתנאים שלא מקובלים עליה, והיא סירבה, זו סיטואציה כל כך נפוצה שאם היה אפשר לתבוע עליה בתי המשפט היו קורסים ממזמן. במקרה שלכן גם אין הוכחות - בעל הדירה אמר בע"פ לגבי הסעיף שהתכוון להכניס, שאכן הוא לא מקובל ולא סטנדרטי ונחשב גם ללא חוקי, אבל לא ברמה כזאת שמאפשרת תביעה ופיצוי של דיירת שאפילו לא חתמה על חוזה כזה ולא הגיעה למצב כזה של ליקויים בדירה שלא תוקנו, והוא יכול גם להכחיש שאמר זאת ואין לכן איך להוכיח אחרת. לגבי העלאת שכ"ד - בעל הדירה יכול להעלות בחידוש חוזה את שכ"ד אפילו ב-100% ויותר, אין שום חוק שאוסר את זה.

לדעתי חבל על האנרגיות שלכן, תמשיכו הלאה, תחפשו דירה אחרת עם בעל דירה סימפטי ותשאירו את הסיפור בעבר. גם לי היו בעלי דירה הזויים שאמנם לא העלו מחיר, אבל עשו את הבלאגן שלהם, ובדיעבד בגלל זה אני מעריכה הרבה יותר את בעלי הדירה הסימפטיים שיש לי.

למעלה