בעלשלא עוזר

בעלשלא עוזר

מה עושים כשהתינוק רוצה לינוק כל שעתיים כולל בלילה, שחוזרים לעבודה, שהאמא עוזרת מספיק והבעל לא עוזר כלל??? אני כבר לא יכולה לעמוד בכל המטלות שיש וההנקה לא עוזרת בעניין, אני כל כך נהנת להניק אך לא יכולה לעשות שום דבר מסביב. אני מתחילה להתייאש. למישהי יש עצה?

אולי...

אולי יש מישהו שיכול לעזור במשך היום? או אולי תנסי לשאוב ולתת בלילה מבקבוק ואז זה ילך קצת יותר מהר? וחוץ מזה סיפור קטן: פעם בת של חברה שלי סיפרה בגן שאמא עובדת נורא קשה ומכינה את כולם לבית הספר ולגן, ובערב רוחצת את כולם לבד ואבא יוצא לטייל ולא עוזר לה בכלל. כשהגננת סיפרה את זה לחברה שלי היא פרצה בצחוק ואמרה שנכון שאבא יוצא לטייל אבל הוא לוקח איתו לטיול את התינוק שהיה אז בן חצי שנה... אז המוסר השכל הוא שתנסי לבדוק אם הבעל עוזר או יכול לעזור בדברים אחרים כמו קניות, כביסה, כלים וכו' ואולי הוא גם עושה את זה אבל כיוון שהעזרה היא לא בעצם ההאכלה יותר קשה לך לראות את זה... מה דעתך?

לפעמים

לפעמים באמת לא רואים דברים כאלה אבל אני אומרת את זה משום שהוא ובד הרבה שעות ביום ואז בא הביתה ורוצה זמן לעצמו ולהכין את הדברים שלו למחר. כך שאני באמת אומרת שהוא לא עוזר לי. לפעמים אני נותנת לליעד בקבוק אך זה לא מפריע לו כי לאחר שעתיים בערך הוא רוצה שוב לאכול.

ניצפיץ

New member
לעזור לבעל לעזור.........

העצה הטובה ביותר היא לדבר עם שותפך ולספר לו איך את מרגישה וכמובן גם לשמוע ממנו.... אפשר לחשוב ביחד איך להקל על עבודות הבית במשותף - עזרה בניקיון, כלים חד פעמיים וכו'.

ponchi

New member
תני לו קצת הכוונה...אבל גם זמן

לפעמים לבעלים לוקח זמן להבין שמשהו פה השתנה, והרבה פעמים אי אפשר סתם לשבת ולקרוא עתון, כי יש תמיד מה לעשות.לוקח גם זמן להתחבר לתינוק עצמו, ונראה להם שאין להם מה לתרום לו. לכן הדבר הטוב ביותר הוא לתת לבעל "משימות", שבהתחלה לא חייבות להיות קשורות לתינוק, אלא יותר עבודות בית וקניות. בהמשך, זה יבוא לו טבעי בלי שתצטרכי לבקש.

למעלה