בעלי מאושפז בכפייה בבי"ח פסיכיאטרי

safi18

New member
בעלי מאושפז בכפייה בבי"ח פסיכיאטרי

בבאר-יעקוב מזה 5 ימים,לפני כן היה בתל-השומר במח´ הפסיכיאטרית למשך שבועיים מבלי שהצליחו לעזור לו.הוא מקבל כעת טיפולי-חשמל,כי הוא רגיש להרבה תרופות. הוא ניכנס למצב פסיכוטי קשה. אני שואלת:1.האם יש לו סיכוי לצאת מזה אי-פעם?(גם לפני 3.5 שנים היה מאושפז בתל-השומר והבריא כתוצאה רק,מטיפולי חשמל) 2.האם הוא בטוח בבי"ח בבאר-יעקוב? 3.מה הם זכויותיו בעבודה למשל,כקבוע? 4.אם אראה שהוא יינזק,האם ניתן לתבוע נכות-נפשית במל"ל? אשמח אם מישהו יענה לי וייתן לי עצות איך להתמודד. תודה רבה!

Jersey Girl

New member
לספי

מצטערת אין לי הרבה תשובות בשבילך אבל מאחלת לך שתהיי חזקה ושבעלך ירגיש יותר טוב במהרה אין לי מידע על טיפולי חשמל שמעתי שהם עוזרים לעתים במקרים שהתרופות לא עוזרות. דרך אגב מי אשפז את בעלך אם לא אכפת לך לדבר על זה? בקשר לשאלתך הראשונה אני מאמינה שכן הטיפול עזר לו בעבר אני מאמינה שהוא יעזור לו שוב. האם יש לך קשר כלשהו עם הרופאים שלו והאם את יכולה לקבל מהם מידע? תהיי חזקה ,תטפלי בעצמך ותחזרי לספר לנו מה קורה. אני גם אנסה למצוא עוד אינפורמציה על טיפול בחשמל בשבילך. המון חיבוקים לשנייכם
JG

ל ו ל י ת

New member
הי safi18

אני קוראת את מה שאת כותבת על בעלך, נשמע מאד מאד לא פשוט מה שעובר עליו ועליך. לא הצלחתי להבין מדברייך האם המצב הפסיכוטי בי הוא שרוי כעת הינו משהו חדש או שהיה גם בעבר, האם (במידה ומדובר בהתקפים) אז האם אלה מצבים פסיכוטיים חולפים שאחריהם באה תקופה "בסדר" (כתבת שהוא עובד), או מה. כתבת שהוא רגיש להרבה תרופות, הכוונה היא לתרופות פסיכיאטריות? במה מתבטאת רגישותו? וכעת התייחסות לשאלותייך: 1)את שואלת אם יש סיכוי שהוא יצא מזה אי פעם ואני מניחה שברור לך שעם המידע שיש לנו כאן לא נוכל להשיב לך. שאלה כזו את יכולה להפנות לרופאים שמטפלים בו, אך חשוב לי לציין בפנייך שלעיתים לוקח גם במחלקה זמן לאבחן את "סוג" הבעיה טרם שעובר פרק זמן מינימאלי. כך שמה שצריך במיוחד זה סבלנות והמון כוח. אבל אל תתביישי לפנות למי שמטפל בו, אולי אף למנהל המחלקה. תבקשי שיחה, תבקשי שיסבירו לך. תבקשי שישתפו אותך במה שהם כן יודעים. ציינתי את גורם הזמן משום שיש סוגים של הפרעות שבהם מידי פעם מתרחש התקף פסיכוטי, אך עם טיפול הולם ההתקף חולף והאדם יכול לשוב לפעילות רגילה, לימודים, עבודה וכו´. לעומת זאת ישנם מצבים שבהם גם לאחר התקף האדם לא שב למצבו המנטלי כפי שהיה קודם, ונותר אח"כ במצב כרוני שבו הוא מתקשה לחזור לפעילותו ולמצבו טרם ההתקף. מצבים כאלה יכולים להתבטא לאורך זמן בקשיים בריכוז (מתקשים לעיתים לקרא ספר או לעקוב אחר סרט בטלוויזיה), לעיתים בהסתגרות פנימה, קושי במצבים משתנים והעדפה של מטלות ועבודה מונוטוניות, ועוד. אני חושבת שזה יהיה מיותר להעלות את הרשימה כולה כאן, בעיקר משום שאין אנו יודעים באיזה מצב בעלך. 2)את שואלת האם הוא בטוח בבית החולים בו הוא נמצא ואני מתקשה להבין מה השאלה בעצם - אולי תוכלי להסביר את השאלה. 4+3)מהם זכויותיו בעבודה כקבוע, וכן לגבי נזק ותביעה, אני מציעה לך לבדוק בין היתר בפורום חוק ומשפט כאן בתפוז. ולסיום את מוזמנת לכאן. אנחנו אוסף אנשים שמתמודד כל אחד בדרכו הוא עם אדם קרוב הסובל מפגיעה נפשית. את יכולה להעזר בנו כא, את יכולה להעזר בקבוצות תמיכה למשפחות (שווה לברר במחלקה אם בבית החולים באר יעקב יש דבר כזה). שיהיה טוב, ל ו ל י ת .

sharpantie

New member
תגובה

אני בא רק להוסיף ולחזק את מה שכבר אמרו לך. לעיתים החלמה ממצב פסיכוטי לוקחת זמן.תלוי באבחנה. תשאלי את הרופאים מה האבחנה שלו, לא תמיד הם עונים על השאלה ומתחמקים מתשובה ישירה אבל אל תוותרי ובקשי לדעת מה יש לו ואיך קוראים לזה. בהתאם למצב שבו יהיה כאשר ישתחרר, יציעו לך דרכים להמשך טיפול, כמו המשך מעקב בתחנה לבריאות הנפש או שיקום כל שהוא. בעבודה הוא זכאי לתשלום ימי מחלה לפי הימים שיחסיר מן העבודה. באשר לתביעת נכות נפשית, אחרי שהוא ישתחרר תפני לביטוח לאומי לברר זכאות. בטוח לאומי יפנה לבית החולים בו אושפז לקבל סיכום מחלה. בהתאם למצבו יוחלט אם יהיה זכאי לקצבת נכות. אם את זקוקה למידע נוסף פני דרך הפורום או ל אי מייל :[email protected]. שיהיה לך כל טוב והחלמה מהירה לבעלך.

safi18

New member
אני פוחדת מהפעם הבאה...../images/Emo35.gif

כפי שסיפרתי,בעלי אושפז במצב פסיכוטי חריף בבי"ח פסיכיאטרי. נאמר לי שצפוי שמצב זה יחזור שנית.במצב כזה,הוא מסוכן. אני חוששת שהוא יחזור הביתה,וכעבור זמן-מה,ייקבל זאת שנית. יש לי 2 ילדות קטנות,ואני פוחדת. האם..יש אפשרות להתגונן?.וגם-האם יש לי אפשרות להתגרש ממנו?(מתוך פחד,כי המיקרים היו בעבר)? אשמח לתשובה כנה.

ל ו ל י ת

New member
safi18

הי נשמע, מה אני אגיד לך. אני מבינה שהוא כבר היה אלים בעבר? האם הוא נוטל תרופות באופן קבוע (בעבר או כעת)? האם יש בבית החולים מישהו שניתן להתייעץ איתו? את שואלת שאלה גדולה כל כך. את אומרת שאם זה יחזור שנית הוא מסוכן ואני חושבת שחשוב מאד שתתיעצי. גם עם גורמים רפואיים וגם עם גורמים סוציאליים (עובדת סוציאלית) בינתיים יש לך שתי בנות לדאוג להם לא כתבת מה קרה איתן אבל חשוב מאד שהן ידעו שיש מי ששומר עליהן. ושיוכלו לבטא את פחדיהן. אני לא יכולה לתאר לעצמי מה עובר לך בראש אני חושבת שכשזה קורה לבן זוג שאוהבים ושבחרת לחיות איתו את חייך זה נורא נורא קשה לראות את השינוי שבא עם ההתקף. ובטח מאד מבהיל מעציב מבלבל ובעיקר עושה תחושת קרקע לא יציבה. האם בבית החולים יש לכם קבוצת תמיכה? שווה לברר. ואנא עדכני אותנו. שלך, ל ו ל י ת.

safi18

New member
שאלה בקשר לבעלי

בעלי יצא מבי"ח הפסיכיאטרי אחרי שלהגדרתם היה במצב "פסיכוטי קטטוני חריף". לפניכ-4 שנים,היתה לו גם בעייה כזו ואז,בדקו ומצאו ציסטה פרונטלית במוח,כשעשו לו בדיקת mri/ אבל לא עשו דבר.השאלה,האם ייתכן שהבעייה היא בכלל נאורולוגית(עצבית)?האם ייתכן שבגלל ציסטה בראש בעלי סבל 3 התקפים פסיכוטיים? אשמח לתשובה.

ל ו ל י ת

New member
אני חושבת ששאלה כזו שווה להפנות

לרופא מומחה כי עם כל הרצון הטוב שלנו כאן בפורום לא נוכל לענות על שאלה שכזו. באופן כללי מעניין מה יש לו ולמה לא עשו עם זה כלום. יש מצבים של אנשים נפגעי מוח (מתאונות או ממלחמה) שעלולים להגיע להתקפים פסיכוטיים מבלי שיהיו עונים להגדרה של סכיזופרניה. לדעתי תנסי לברר עם רופאים אולי בפורומים של רופאים מומחים ואני הייתי בודקת גם בבית לוינשטיין כיוון שלהם יש נסיון עם פגיעות מוח והשפעתן.

למעלה