בעלי חיים וילדים

• פותח הנושא ק
  • פורסם בתאריך

ק

New member
בעלי חיים וילדים

שלום לכל גולשי הפורום אני אמא לילדה בת 4+ שמאד אוהבת בע"ח, היא נהנית מהקירבה והחיבה שהם יודעים להעניק , מהטיפול (לתת להם אוכל, לסרק אם צריך) ומהשליטה שלה בהם.ההתנסות שלה וההתקרבות שלה היא בעיקר כשאנחנו הולכים לחברים או לקרובי משפחה עם חיות (חתולים, כלבים, ארנבים ) לצערי הרב אין ביכולתי להחזיק בבית בע"ח בגלל שאני מאד אלרגית, ומאד כואב לי הלב שכל פעם היא מבקשת ומתחננת שיהיה לה כלב בבית. שאלתי היא: האם מישהו יודע על מקום במרכז הארץ (באזור של חולון, ראשל"צ)שבו נותנים לילדים את האפשרות להיות אחראים ולטפל בחיה מסויימת באופן קבוע או משהו דומה לכך. מאד היתי רוצה למצוא לילדה מקום שבו היא תוכל לממש את אהבתה לחיות בלי כל ההגבלות שיש בבית.

אלה_ה

New member
נסי אולי בעמותות השונות כמו

תנו לחיות לחיות שם יש עובדים בהתנדבות שמטפלים בבע"ח. אולי היא תוכל לטפל בכלב ספציפי באופן קבוע.

לחלופין (ובהמשך לסיפור הארנבת)

אם הילדה עומדת לבלות שנתיים באותו גן ניתן אולי ליזום עם הורים נוספים הקמת פינת חי קטנה בגן. ידוע לי מגנים ברעננה שהילדים ממשיכים לבקר בפינת החי ולטפל בה גם אחרי שעלו לכיתה א´. ככה לפחות סיפרה לי גננת שבגן שלה יש פינה כזו. מדובר בהקמת מכלאה קטנה שילדים יכולים לעמוד בה, בשטח קרקע של משהו כמו מטר על שניים, מרופד בנסורת או חול, עם כמה מתקנים בסיסיים שניתן לבנות אפילו עם הילדים, מלונה קטנה, כמה ארנבות ואוגרים וכולי, פינת האכלה, דלת ומפתח. אני מנסה היום לבדוק אפשרות להקמת פינת חי כזו - אם יש הורים בעלי יכולת טובה בעבודת ידיים אפשר לחסוך אפילו את רוב עלות הבניה. ניתן ליצור קשר עם וטרינט העיריה לפיקוח וטיפול קבועים. בהצלחה, חנה

אביטל +

New member
בע"ח ואלרגיות

בנוגע לביתך, אולי יש שכנים או קרובי משפחה עם בע"ח ואליהם יכולה להגיע ביתך באופן קבוע כדי לטפל ולשחק עם החיות. בנוגע לאלרגיות, אני לא מומחית לעניין, אבל אני יודעת שחלק מהאלרגיות (גם אם הן נראות קשות) ניתנות לפתירה ע"י זריקה שמקבלית פעם בחצי שנה או משהו כזה. אם אף פעם לא בדקת את מהות האלרגיה ומקורה אולי כדאי לך לנסות. הפיתרון יכול להיות מאוד פשוט במקרים מסויימים. וגם לא תחליטי לגדל בע"ח בביתך זה יעזור לך בכל מגע אחר עם בע"ח. בנוסף, יש זן מסויים של חתולים שהם חסרי פרווה. אם את אלרגית לפרווה אפשר ללכת לכיוון הזה. אבל לפעמים האלרגיה היא לחומרים מסיוומים שמפרישים החיות דרך העור, ובטעות חושבים שזו אלרגיה לפרווה.

נעה גל

New member
ו... אני יודעת שזו לא חיית מחמד אבל

אפשר לקנות גם דגים. יש היום אקווריומים יפים ולא יקרים, שאפשר ממש לעצב אותם ליצירות אומנות. אני כל השנים נרתעתי מלהכניס אקווריום הביתה, בעיקר בגלל זכרונות ילדות עגומים של זריקת דגי זהב מתים לשירותים. אורן בקשה לגיל 4 אקווריום (לגיל 5 היא בקשה וקיבלה ארנבות... מה יהיה בגיל 6? דינוזאור?), גיליתי עולם ומלואו, והתברר לי להפתעתי שאני אפילו נהנית להתעסק איתם. והם באמת מדהימים!

למעלה