בעלי חזר בתשובה...

בעלי חזר בתשובה...

אני נשואה ויש לנו שלושה ילדים. בעלי חוזר בתשובה כבר 3 שנים ומפעם לפעם מתחזק יותר ויותר למרות שהוא מתכחש לזה שהוא מתחזק מיום ליום, אני באתי לקראתו כמה שרק יכולתי והגעתי לנקודה שאין לי מה לתת יותר. ביקשתי שיעצור במקום משום שהחוט נמתח יותר ויותר, ואנו כרגע מבחינתי בכל אופן קורעים אותו.כשאני מדברת עם בעלי הוא פשוט בשלו ואני מרגישה שאין עם מי לדבר.הים אני צריכה להגיע להחלטה מידיית כדי שלא אראה את עצמי מתמוטטת. למרות שאני יודעת שלא קלה דרכי עם שלושה ילדים, אך מי כמונו יודע שנעשה הכל למען בריאותינו.אם להזכיר עוד פרט קטן הוא שמיום שהוא מתחזק מפעם לפעם, אני מרגישה עצורה לא מתנהגת רגיל והשימחת חיים שלי נעלמה לה [חבל].ובימים אלה ממש אני רוצה להתחיל לצמוח מחדש.אם ידוע לכם על גורם מסויים שיכול ליעץ בכיוון.או שנתקלתם בדבר אכזרי שכזה.

adam33

New member
תפני אליו

הדבר הראשון שמלמדים חוזרים בתשובה זה שלא לכפות את דרכם על אחרים ובמיוחד כאשר מדובר על בעל ואישה תבקשי ממנו פשוט שיפעל בדרכיו הוא וישתדל לעשות הכל למען הזוגיות אם בכלל היא חשובה לו תבקשי ממנו שיתיעץ עם הרב שלו - בטוחני שהרב שלו יומר לו שלא יעשה דברים בכפיה. פשוט כך ואם בהמשך הוא יגיע למסקנה לבד שזה לא הולך מזרח ומערב אזיי תפרדו כידידים ולא כאויבים... תגידי לו שעל פי הדין הדתי אם יש חשש שאינך מקבלת את דרכיו זו עילה לגרושין קבילה...

מלמדים אותם שלא לכפות את דעתם

ובאותה נשימה מלמדים אותם שהם היו "תינוק שנשבה". לא צריך לאמר להם להטיף את הדרך החדשה - ההתלהבות שלהם מניעה אותם "להראות את האור" לכל מי שחפץ וגם למי שלא חפץ לראותו, עד כדי גרימת סינוור.

אותם? שלהם? הם?

לפעמים נורא קשה לי עם הסגירות , האטימות וצרות אופקים של מגזר מסוים כשבא ללמד/ללמוד על מגזר אחר. יכולה לספר לך על זוגות שמכירה שהתחתנו כשנקודת המוצא היתה שהיא דתיה והוא חילוני וההפך. ועד היום חיים באושר. אני לא יודעת מי זה הם!? לא יודעת מי זה אותם!? אבל כן יודעת , שסטיגמות יש הרבה אבל לא מובילות לשום מקום. יום נעים

הדוגמא שהבאת לא מייצגת

כי הם באו מראש ומבחירה לזיווג של דתיה עם חילונית ומן הסתם היו להם את ההבנות שלהם לגבי חיים משותפים במצב זה, הבנות שהם מצליחים לעמוד בהן ולשמור לאורן על זוגיות טובה. כאן מדובר בבן זוג אחד שהשתנה, "ראה אור" וכפי שהוא מבטל את חייו הקודמים כהבל וריק, כך גם מבטל את חייהם הנוכחיים של אלו שטרם עשו שינוי כמוהו. בדרך כלל זו בעיה נפוצה אצל זוגות כאלו וכבר נכתבו ספרים והוסרטו סרטים וסדרות בנושא רגיש זה.

מכתב של הרבי מלובאביץ'

מתוך אתר חב"ד, מכתב תשובה של הרבי לאחד מהפונים אליו: מצטט מהמכתב המקושר: "בהקשר זה אני מקווה שלא תיפגע מההערה הבאה, שמבוססת על תורתנו. לפעמים קורה שהפרעות אצל ילדים הן עקב העובדה שההורים לא שמרו מספיק בקפדנות את הדינים והמנהגים של טהרת המשפחה. למרבה המזל, תשובה - שפירושה החלטה נחושה לתקן את המצב מכאן ולהבא, יחד עם חרטה כנה על העבר - היא יעילה, ובמידה מסוימת גם למפרע. ולכן אני מפציר בך לחזור בהקפדה על הדינים והמנהגים של טהרת המשפחה ולשמור אותם במידה מלאה בעתיד." עד כאן דברי צדיקים, שאפילו לא עומדים במקום שחוזרים בתשובה עומדים בו.

מה דין שמיטה להר סיני???

לא קראתי לגמרי את הלינק שהבאת ואנ ילא חסידה של הרבי מלובביץ וגם לא הבנתי מה ניסית לטעון??? אין לי כוונה ל"החזיר אותך" בדעתך אך יכולה להציג נקודת ראות נוספת 1. התאור שבו בחרת להשתמש "לראות את האור" והפנטיות שצועקת מההודעות שלך איננה נחלת הדת אלא נחלת האישיות של החוזר בתשובה. בתור אדם דתי, יכולה לאמר לך - ש"ראית האור" ועוד אילו תיאורים וכו' הינם אינטרפטציה אישית וסוביקטיבית לחלוטין של "החוזר בתשובה" לדעתי , אדם שחוזר בתשובה עובר שינוי מהותי באישיות שלו. שקשור אך ורק בעצמו ולא בדת עצמה הדת כשלעצה לא הורתה מעולם להתכחש למשפחה או להתרחק ממנה!!! 2. תופעות של חזרה בתשובה ידועות לא רק במצבים של זוגיות אלא גם במשפחה למשל ילד/אח/בן שחוזר בתשובה. וכמו בכל מצב יתכן שהדבר יגרום לקרע במשפחה . אך לא תמיד לעיתים מדובר בתופעה זמנית ביותר ואז החוזר בתשובה מתפכח ומבין שנטה לקיצוניות והכול הסתבר כגחמה זמנית- לכן במצבים כאלה לא הייתי מציעה למהר ולשבור את הכלים מאידך יתכנו גם של חזרה בתשובה אמיתית אך עם הזמן מתאזנים בנקודה מסוימת שאיננה קיצונית- אך ברור לחלוטין שהנטיה הטבעית בהתחלה היא ללכת לכיון הזה. הפתרון במצבים כאלה היא לתת את הזמן ... כמובן שתמיד קיימת האפשרות הקיצוניות שתחייב פרוד אך כפי שתיארתי לעיל- קימות אפשרויות רבות ועצה גורפת ואמירה גורפת כפי שכתבת בשרשור הנ"ל אינה מקובלת על דעתי ואינה קבילה מבחינתי כיון שגישה כזו לטעמי- מביאה לאיבוד הכול. צריך זמן צריך נשימה ארוכה ואורך רוח וגם אם בסוף זה לא עוזר- גם פרוק יכול לבוא בחשבון. אבל רק אחרי מחשבה ונסיונות לגשר. דבר נוסף- ובזה אסיים- הסרטים והספרים שנכתבו עד היום בנושא לדעתי משקפים מציאות קיצונית ביותר! ולא פעם מעוותים את המציאות. ישנם זוגות שחיים עד היום עם השינוי הזה ישנם זוגות שהיה שינוי זמני ואח"כ דברים השתוו וישנם זוגות שנפרדו.

לזה בדיוק התכוונתי

לא אמרתי דבר נגד דת או דתיים, רק נגד התופעה של ההחזרה בתשובה וגישתם של החוזרים הטריים בתשובה. עם מה שכתבת כאן אני מסכים לחלוטין.

למעלה