בעלי וגרושתו -

• פותח הנושא rikf
  • פורסם בתאריך

rikf

New member
בעלי וגרושתו -

שלום לך גרא. סקשר לשאלה שכתבתי מתאריך 8/1/03 בראשית אודה לך על תשובתך ההגיונית כל כך, מאחר וכל הקשר הסובב את מערכת היחסים של בעלי עם גרושתו הוא לא נורמלי לחלוטין, אני מבינה שהיה עדיף לערב עובדת סוציאלית בכל הנוגע בדבר,(האם אפשר לעשות כן באופן חשאי?) אך אם אני אעשה כן אני אצא "הרעה" כי הם לא יבינו שזה לטובת הילדה שניזוקה בצורה קשה ממימוש צרכיהם האישיים של הוריה שבעצם רוכבים על גבה כדי לשמור על קשר לא הגיוני, האמא בגלל אהבתה לאב, והאב בגלל אהבתו לילדה וחוסר בטחון שמא מישהו אחר יתפוס את מיקומו בבית, דווקא מאוד נראה לי הרעיון לערב מישהו חיצוני, אודה לך באם תפרט מה אוכל לעשות, בברכה ריקי

גרא.

New member
ריקי,כל התערבות חיצונית ,סופה ..

שתתגלה.מאחר ואי אפשר לשמור על התערבות כזו בסוד.בדרך כלל אנשים נזקקים לקביים כאשר הן אינם מסוגלים ללכת בלעדיהם.וכנראה, זה המצב כאן. ללא התערבות גורם חיצוני, אוביקטיבי, הבעיות לא יפתרו. הרעיון לערב עו"ס הוא במקום,מאחר ורק עו"ס, בניגוד לפסיכולוג למשל, מוכנה וגם תגיע לבית המשפחה כדי לעקבו מקרוב אחר המתרחש..יש ליד מקום מגורייך ללא ספק לשכה לשירותים חברתיים. זה המקום. בהצלחה.

rikf

New member
בעלי וגרושתו

תודה מראש על כל התייחסות, אני מבינה, אך האם אפשר ליצור מצב שאולי העובדת סוציאלית הגיעה מיוזמתה... שהיא בודקת כיצד האם חד ההורית מתפקדת בביתה. אני פשוט מתכוונת שהעובדת סוציאלית שתלך לביתם לא תגלה שאני זוהי היוזמת לכל הנושא הזה כי סופי יהיה מר, ותהיה סערת רוחות עם בעלי שלא יודע איך לנהוג ובטוח שבדרך שהוא פועל הוא צודק מאוד, וחושב שכל התערבות שלי היא לעשות רע האם אפשר ליצור את ההתערבות הזאת ללא קשר אלי, אני אתן רק את הדחיפה הראשונית?

גרא.

New member
rikif,עובדת סוציאלית מיומנת, אמונה

על סודיות מקצועית.אם היא חושבת שאין צורך להזכיר אותך..או אם היא תחשוב שזה לא רצוי, כי אם תזכיר את שמך,סופך יהיה רע ומר,היא לא תעשה כן. להבנתי, הפנייה שלך תהווה בעיקר טריגר להתחלת הטיפול בבעייה..כמובן באם העו"ס תמצא לנכון לעשות כן. לכן אל תהססי לפנות.

למעלה