בעלים וכתות

מרילין7

New member
בעלים וכתות

מה עושים אם הבעל או האישה הצטרפו למן כת דתית שכזו והוא לא רוצה לצאת ממנה והנישואין הולכים לזבל בצורה כזו? תודה

חסרים פרטים

קל להאשים גורם חיצוני בהתדרדרות הנישואין. יתכן שמדובר באמת בכת בה עבר האיש שטיפת מוח והפך למעריץ עיוור של גורו בו הוא תלוי נפשית ורגשית וכתוצאה מכך יזניח כל דבר אחר. מאידך יתכן שמה שאת מכנה כת דתית הינו בעצם קבוצת מודעות עצמית בה למד האיש להרשות לעצמו דברים שדוכאו זמן רב והתוצאה איננה נוחה לבת זוגו. במקרה זה חשוב לברר ביניהם מה באמת חשוב להם, מעבר לשליטת האשה ברצונותיו ובהתנהגותו של בעלה. אם תוסיפי פרטים, ניתן יהיה להתייחס באופן מפורט יותר לשאלתך.

seeyou

New member
הנישואין זה כמו חוזה-../images/Emo28.gif

שני הצדדים מסכימים לתנאים שרשומים במידה ואחד הצדדים לא מעוניין יותר בשמירה על הכללים החוזה מתבטל.... דרך גרושים... If you can solve your problem, then what is the need of worrying? If you cannot solve it, then what is the use of worrying? (Shantideva) keep smiling יוסי

adam33

New member
כת דת

אם הית כותבת על הדת זה היה ניתן לתיקון אבל להצתרף לכת זה משהו שבעצם מבסיסו בא לוותר על הבן זוג השני ובא להלחם איתו בכדי שיחליט או להצטרף או להתרחק.. הצעתי אלייך...אם מדובר בכת ..פני לאירגון יד לאחים..הם ידריכו אותך בכל שלב מה לעשות.. http://www.yadleachim.org/yadlachim.html

Melody Clark

New member
תן יותר פרטים

בעקרון - התמכרות אמוציונלית כהתמכרות גופנית היא

מרילין7

New member
יותר פרטים

מדובר ככה: א. לימודים כל לילה מה שגורם לו ללכת לישון בין 9 ל 10 כל ערב וללכת ללמוד כל לילה בין 3 לשש בבוקר ב. שישי מכניסת השבת עד מוצאי שבת הוא נמצא עם הקבוצה ורבו ג. הם טוענים שמספיק רבע שעה ביום לבלות עם המשפחה ד. רוב הערבים החופשיים נתונים למתן שיעורים שהוא נותן או עזרה בתרגומים וכו' , אין זמן לבלות יחד בכלל ה. כל מה שמעניין אותו, כל מה שהוא מדבר עליו זה זה בלבד ו. הוא מסרב להתרחק מהם אפילו לחופשה בחו"ל, לא מוכן ז. הוא מסרב להבין שיש בעיה גם במקום וגם בנישואין עקב כך יש לציין שהבחור לא צעיר בן 35 בעל תואר שני לפילוסופיה משמע לא טיפש או לא מודע שפשוט לכוד שם לטעמי ומכור רגשית ולא חסר לו כלום חוץ מהם מקווה לעזרה ועוד תגובות ותשובות ותמיכה וקצת עידוד...

system 1

New member
מכל האתר ... הרלוונטי

זה הציטוט הבא : "לקח לי זמן, עד שהבנתי כי עם דתיים לא מתווכחים על אלוהים ואמונה" ואכן כך, באמת , תרצי להתחיל להתווכח איתו ... דרך האתר ? נו, אולי הוא מעוניין בכך .... הרי הוא פילוסוף .... ואז, אולי הוא יחזיר אותך בתשובה......... לרצינות שבעניין, אתם צועדים אל הגרושין!!!, אין מה לאמר, כשהבן אדם ננעל... הוא ננעל, תאמרי לו - אנו נתגרש יאמרו לו - זה לטובה תקבלי עול תורה ומצוות..... אין סוף להתחרדות....., להתווכח אין טעם שימי קווים אדומים רק תאמרי לו: שעם כל זוג שמתגרש .... "השמים בוכים" (וזה כזכור לי נאמר על ידי " חכמנו ז"ל "), כלומר, האלוהים בוכה, על פירוק תא המשפחה ... (גם לזה יש להם פירושים, לדאבוננו...) בכל מקרה , ראי עצמך צועדת לגרושין (במידה ואת לא חוזרת בתשובה) קחי יעוץ בנושא, בפורום גרושים\ות ובכלל .... בהצלחה

א ל י 30

New member
מתוך רצון לעזור לך

אני מבין שאתם אנשים אנטלגנטים ומעוניין לעזור לך בעצה , אני חב"דניק, ומניח שמיותר לציין שבנישואין יש לתת מקום לחויות רוחניות לבן הזוג , אך מאידך התיאור שכתבת וכמות הזמן שכתבת - חורגים ואינם נכונים לטעמי , וזה נובע מכך שיש מצידו יאוש לשתף אותך בחויות שלו ביהדות והוא החליט ללכת לבד ולנטוש אותך בכל מה שקשור שחויות אלו - וזה מאוד חבל , לכן הוא הולך בקצב שלו והוא משקיע לפי הרצון והיכולות שלו . אם מחפשים אשמים -אף שזה לא הכיוון שעוזר- אז זה גם הוא שהתיאש, גם את בכך ששידרת לו ש"אין סיכוי" חבל על הזמן" ו"אני נגד" .. וגם הרבנים \ מדריכים שלו שהסכימו \ איפשרו לו "ללכת לבד" עם עניין הדת. לסיכום לטעמי חופש לא יעזרו לך כי אין להם כלים להשפיע עליו , אני לא רואה מי יוכל להשפיע עליו חוץ מ-2 : או רב העיר או סניף חב"ד המקומי אל תתיאשי ! הרבה מאוד צדק איתך , לכי איתו אך בדרכי נועם ושלום ותצליחי !

נמשים1

New member
חזרה בתשובה

היי אלי, אני ניסיתי ללכת בדרכי נועם ושלום וזה עדיין לא עזר-בן זוגי,איש מבריק וחכם, עזב אותי למען הדת. למרות הפירגון והכבוד שהיה לי לאמונה שלו הוא טען שהוא מעוניין בבחורה דתייה שתהיה מוכנה לממש את השליחות שלו[מונח ששאל מחב''ד דווקא],לקיים מצוות ולמלא את תפקידה הדתי בבית.אני לא דתייה, מאמינה בטוב ובבני אדם ולא באלוהים ולא יכולתי לחיות בשקר,הייתי מוכנה ללכת לקראתו והוא לא היה מוכן להתייחס יותר למי שאני באמת.הוא הסתגר מבינה רוחנית. לעומת היחס החיובי שהפגנתי כלפיו,הסבלנות והעזרה הוא הפגין כלפי יחס חסר כבוד ואהבה, הסתמך על דברי רבנים,כל בעל זקן הפך לבר סמכא,אבד את עצמיותו וויתר עלי- כמי שהגדיר אותי כאהבת חייו.אני חייבת לאמר שבמקרה שלי אין לי שום כבוד לדת יותר, אני חושבת שבניסיון של חב''ד להחזיר אותו בתשובה הם הרסו משפחה וקרעו לגזרים תקוות, ציפיות וכל מה שקדוש בחיים בזוג.אני לא חושבת שלזה הרבי התכוון.מבחינתי הפכתם-הדת והדתיים לסכנה מוחשית.לא אתקרב או אתן לאף אחד אחר שקרוב אלי להתקרב אליכם רוחנית.את השיעור שלי כבר קבלתי מכם מבלי שבקשתי. נמשים ומרילין-אני מקווה בשבילך שהעצות של אלי תעזורנה לפני שיהיה מאוחר מידי,תחשבי גם את כמה רחוק וכמה ויתורים את מוכנה לעשות בשביל בעלך, אולי זה לא עוזר כרגע שאני אומרת את זה,אבל יכול להיות שתדרשי לשנות לחלוטין את אורח חייך בתמורה לאפשרות להחזיק באהבה שלך. מחזיקה לך אצבעות נמשים

מה הקשר

האישה מדברת על כת. ולא על חוויה שפויה של חזרה ליהדות. ומכאן ההבדל. בכתות יש מניפולציות רגשיות, וגם לעתים כספיות. ויש גם שעבוד גמור לגורו, מנהיג הכת.

s h o o s h a

New member
ההודעה שלך הזכירה לי את השיר

היא חזרה בתשובה מילים : יענק'לה רוטבליט בביצועו האדיר והנפלא של מתי כספי "אז נפלתי שדוד, בגרוני יבבה הם אמרו שגם היא חזרה בתשובה: צדיקים מלמדים לה דיני יראים - לא תשוב עוד לפקוד את שדותי החוטאים." מאחלת לך שתדעי למצוא את דרכך אל ועם בעלך

shishir

New member
חזרה בתשובה

חזרה בתשובה זהו תהליך פנימי שהאדם עובר ואין הסברים לכך הוא נימצא במין אורות כאלה שאף אחד שלא עבר את זה לא יכול להבין מה עובר עליו אצלי זה התחיל אצל שני הבנים שלי ולמרות שהינו מסורתים לא יכולתי להבין את המשמעות ואת מה שקורה להם את ה "לקבל מה שהרב אומר ולא מה שההורים אומרים" אבל מאחר וזה אצל הבנים ולא בעל/אישה אולי מכך הכח לנסות לשנות אפילו בשבילם כי אני חושבת שלמרות שיש בי אהבה מאוד גדולה לבעלי לא יודעת אם הייתי מצליחה לקבל אם זה היה בא מימנו אז נכון שיניתי הרבה דברים בבית וזה רק כדי שהבנים יוכלו להרגיש בנח בבית ולאכול ולרצות לבא הביתה המון שיחות נפש גמרו לבנים להבין שהם יכולים לספר לי הכל אבל הכל ושבחיים לא יגידו לי לעשות כך או כך כי אחרת יקרה משהו וכדומה היה לי מאוד קשה להבין אותם ולכן התחברתי לקבוצת חוזרים בתשובה רק כדי ללמוד את השפה וכדי שאוכל לשפוך את הלב וזה עזר לי מאוד כיום יש דברים שאני עושה במיוחד בשבילם ויש שלקחתי על עצמי כי למדתי שזה עושה לי טוב הבנים התחרדו אני לבושה במכנסיים וללא כיסוי ראש אני מקבלת אותם כמו שהם והם מקבלים אותי כמו שאני אז נכון שזה בנים ולא בעל אבל לדעתי אפשר עם יש את הרצון לחיות כך מה עוד שחוזרים בתשובה בתחילת דרכם הם פשוט לוקחים דברים על עצמם בצורה אובססיבית מתוך לעשות את הכל ומתוך חוסר ידיעה במשך הזמן הם לומדים איפה מותר להקל ואיפה מותר לוותר ואיפה פחות חשוב ולכן הם נעשים קצת יותר קלים לקבל את הסביבה מאחלת לך את כל הטוב שבעולם

חזרי אלי דחוף

היי מרלין, אני חושבת שיש לי קצת כלים לעזור לך, היותויש לי ידע בנושא. תוכלי לחזור אלי במייל ואצור קשר. ביי, סירונית.

למעלה