בעלז

d v i r t z

New member
בעלז

אני מכינה עץ שורשים של משפחתי וגיליתי שאנחנו צאצאים של הרבי מבלז - הרב שלום רוקח מבלז )1779-1869). אני לא יודעת של איזה בן שלו - סבתא שלי לא זוכרת, מה שאני יודעת זה שלנכדה שלו קוראים רות (רוקח) והיא התחתנה עם מנדל כהנא. אם מישהו יכול לעזור לי קצת עם מידע על הילדים של הרב שלום רוקח זה מאוד יעזור לי

רוצי לספריה (אך קודם לאינטרנט)...

שלום רב
לגבי הרבי מבעלז, ר' שלום רוקח Rokeach, יש די חומר באינטרנט, אך לגבי חלקו - תצטרכי להתאמץ מעט כדי להגיע אליו... ראשית, התוודעי לאתר JewishGen (יש קישור בראש דף הפורום המסביר מעט על האתר ופותח דלת אליו), ושם ב - FTJP תמצאי כמה עצי משפחה של משפחת רוקח הנ"ל. מעיון ראשוני, לא מצאתי תשובה לשאלתך, אך דרוש עיון מעמיק יותר (כמו גם הרשמה, על פי ההדרכה בדף). בנוסף, ברשימות התפוצה של JewishGen ושל הסיג הרבני יש כמה התייחסויות מעניינות לנושא. חפשי המילה Rokeach, ותוכלי לקרוא את ההודעות. ולמה הזכרתי את הספריה? כיוון שבספרו של ווזנר, "מאורי גליציה" יש, ככל הנראה, פירט על שושלת הרבי הנ"ל. אני קצת ממהר עכשיו, אם יהיו שאלות נוספות - אשמח להמשיך ולענות מחר. ארנון

תותח9

New member
משפחת רוקח - אילן יוחסין בבית רוקח

בבית רוקח בתל אביב יש אילן יוחסין של המשפחה.משפחת רוקח, ממייסדי נווה צדק ותל אביב, קשורה למשפחת רוקח של אדמורי בלז, והגיעה לארץ לפני 200 שנה. פרט לכך, מאוד מעניין לבקר בבית המרשים מצורף אתר הבית

ornan

New member
מאחר ואני מחוברת בקשרי נישואין

עם משפחת רוקח, בקריאה הראשונה של ההודעה הבנתי שאין קשר בין שלום רוקח מבלז, לאלעזר, יצחק, שלמה ועוד שמקורם בדרהוביץ. בדקתי ברשומות שלי ואני מצרפת את הכתוב באנציקלופדיה העברית כרך ל' על שתי המשפחות. מקווה שעזרתי.

ornan

New member
מאחר ונאלצתי להקטין את הקובץ

הכתוב לא הכי ברור, אבל קל לחפש באנציקלופדיה העברית בכל ספריה שכונתית.

wow1

New member
לדעתי יש קשר. ר' שלום רוקח מבעלז

ברודי 1779 - 1869) הוא דור חמישי לר' אלעזר רוקח מאמשטרדם בעל 'מעשה רוקח' ואם אינני טועה אלעזר רוקח (ירושלים 1854 - דרוהוביץ 1914) הוא נינו של בעל 'מעשה רוקח'. איל.

ornan

New member
בהחלט אפשרי

השושלת שלי מתחילה: 1. באלעזר רוקח 1665-1742 2. חסר לי דור ? 3. יוסף רוקח 4. יצחק רוקח 1827 שנשא למרים ב"ק אחות מלכה שאנחנו צאצאיה 5. אלעזר 1854 פרוט צאצאים יש לי מהדור ה-4 עד פחות או יותר ימינו.

ornan

New member
עיון במקור נוסף - יש קשר ../images/Emo13.gif

וכך כותב זאב ענר, בספרו "סיפורי משפחות": "ר' אלעזר ב"ר שמעלקא (שמואל) מרגליות-רוקח (1665-1742), שהיה ידוע גם בשם אלעזר מקרקא בעל "מעשה רוקח"..." והמשך השושלת כפי שפרטתי בהודעה הקודמת.

wow1

New member
מרים בת יוסף ב"ק נשאה ליצחק רוקח

(יליד 1827) בן יוסף והיא אמם של אלעזר ושמעון וילדים נוספים. למרים היתה אחות ושמה מלכה שארנה היא מצאצאיה. איל.

ornan

New member
מרים ומלכה הן בנות ישראל ב"ק

מרים נשאה ליצחק רוקח

wow1

New member
יש קשר. ראי הודעתי הראשונה בשרשור

ואישורה של ארנה. כל שעליך לעשות הוא לחבר בין אלעזר רוקח בן יצחק בן יוסף לשלום רוקח. אלעזר הוא נינו של בעל ה'מעשה רוקח' ושלום הוא דור חמישי ל'מעשה רוקח'. איל.

d v i r t z

New member
בספר "אדמורי בעלז

רשום ש: רבי אלעזר רוקח (דור 1) אב בית דין אמסטרדם היה נשוי לחוה והיו להם שני בנים:רבי שלום ורבי משה (דור 2) לרבי משה מנישואיו הראשונים היה בן בשם רבי שמואל שמעלקי רוקח (דור 3) בניו: רבי סנדר חיים מקארוב ורבי אלעזר רוקח (דור 4) בניו של רבי אלעזר רוקח היו: רבי יעקב בריטשוב, רבי לייביש מברדיטשוב ורבי שלום רוקח (זה שאני מדברת עליו מההתחלה...)ושתי בנות: מרת עלא ומרת מלכה דבורה (דור 5) האם אני יכולה להסתמך על הכתוב בספר? כותב הספר הוא ישראל קלפהולץ? וגם לפי מה שכתוב כאן אני לא מוצאת יוסף רוקח... או יצחק רוקח...

wow1

New member
מה לגבי הצאצאים של שלום הבן של אב"ד

אמסטרדם והצאצאים של משה בן שלום מנישואיו השניים? לא פרטת לגביהם. אולי שם טמון הפתרון? איל.

d v i r t z

New member
זה גם מה שאני חושבת

אבל לא מצאתי פרוט על כך. עדיין אני צריכה לדעת אם הספר הזה אמין... אם מישהו יודע...

למעלה