בעלות של דירה

Quanta

New member
הבנתי. ../images/Emo88.gif

תודה לכל העונים, אמנם תשובתכם מאכזבת אך תודה על האינפורמציה. רציתי לשאול מי צריך לשלם את המס לאחר 10 שנות שכירות? לא צוין על זה כלום בחוזה, שאגב לא נחתם ל10 שנים אלא חודש 10 פעמים. תודה QUANTA

ליהי 7

New member
אם תקרא את הודעתו הראשונית תבין

לא היתה פה שכירות ארוכת טווח מלכתחילה !!!!!!! החוזה חודש מפעם לפעם ולכן אין בזה ולא כלום עם שלטונות ועם מס שבח אין כאן מכירה ואין העברת זכות בעלות. הוא שכתבתי בתחילת דבריי. הויכוח אתכם מיותר - אני בדקתי מבחינה משפטית !!!!!! ואתם תפסתם טרמפ על הליך שכלל לא היה במקרה זה. אגב, שלחתי ללמוד את מי שללח אותי. אגב, עם כל הכבוד - שמאות הוא מקצוע נהדר אבל למרות זאת הוא עדיין לא מקצוע המשפטים. יום טוב לך צדק ליהי ליהי ליהי

ליהי 7

New member
...ובזה תם הנושא מבחינתי

מה זו התשובה הזו "לפני שינוי החוק....." את מי מעניין מה היה לפני שינוי החוק? בא אדם ושואל מה קורה היום? ומציין שמדובר בחוזה שכירות שבטווח של 10 שנים של שכירות חודש החוזה 10 פעמים כלומר כל שנה נחתם חוזה חדש ושאל האם זה נכון שבעקבות כך אפשר לדרוש "בעלות" ואני עניתי לו את מה שנכון לשלב זה של השאלה ואף ביקשתי ממנו לבדוק סעיפים מספר. זה שהרחקתם לכת והחלטתם שזו חכירה לדורות וכדומה אין לזה כל משמעות כי הדברים לא היו כך והשאלה שהופנתה לפורום לא היתה על מנת שתסיבור מה זה חכירה לדורות. ריבון העולמים - אולי תקראו לפני שאתם מגיבים??? מה לא נכון בתשובתי הראשונה לשואל??? חוזה שכירות רגיל אינו מקנה זכות בעלות !!!!!!!!!! זה מה שהשואל שאל וזו התשובה שקיבל ממני !!!!! אז בבקשה צניעות זה אומנם יפה אבל ידע זה כבר סיפור אחר.... ליהי

אין מס ...

ואם היה זה עניין של המשכיר ... הוא מקבל הכנסה והוא זה שמשלם עליה מס הכנסה.

ליהי 7

New member
אם כך - צדקתי ! מדובר בשכירות רגילה

ללא כל זכויות של "בעלות" וללא "חוק הגנת הדייר". ולשאר אלו שכנראה לא הבינו והעדיפו לשלוח אותי ללמוד....... לכו לעיין בחוק החוזים...... שהרי כותב השואל בעצמו: "חוזה שלא נחתם ל- 10 שנים אלא חודש 10 פעמים". אין שום חכירה לדורות בסיפור הזה. יש חוזה שכירות סטנדרטי לחלוטין. לא בוצעה כל העברה, לא ניתנה כל חזקה למעט זכות שימוש בנכס כנגד תשלום דמי שכירות. קדימה...... לכו לפתוח ספרים ועיינו בחוק. ליהי

מה לא נכון בתשובתך הראשונה לשואל?

1) אילו מיסים בדיוק גובים השלטונות???? בגין השכרת דירה??????? גובים מס הכנסה מהמשכיר אם ההכנסה עולה על 7000 ומשהוא שקל לחודש מכל הדירות שהוא משכיר וגובים מס שבח על השכרה ארוכת טווח. 2) ולמי מהשלטונות בדיוק מדווחת עיסקת השכרת דירה????????? עסקת השכרה לטווח ארוך מדווחת לשלטונות מס שבח בדיוק כמו עסקת מכירה. 3) כאשר מדובר באדם פרטי המשכיר דירתו לשוכר אין לשלטונות המס בישראל ולא כלום. כאמור בסע' 2 יש מס הכנסה כאשר ההכנסה מעל התיקרה. 4) חוק הגנת הדייר, חוקי המכר במקרקעין, וחוק הירושה - מכוחו הופך היורש לבעל נכס הם החוקים היחידים המקנים "בעלות" על נכס. חוק הגנת הדייר אינו מקנה בעלות אלא זכות לדיירות מוגנת. 5) הסכם שכירות שאינו מוגן בחוק הגנת הדייר לא נחשב בשום צורה ואופן להקניית זכויות בעלות בנכס. גם הסכם שכירות מוגנת אינו מקנה זכויות בעלות בנכס.

Quanta

New member
בעלות של דירה

שלום לכל מומחי הפורום סבא וסבתא שלי שוכרים אותה דירה משנת 1992 כלומר כ 11 שנים ושכר הדירה שלהם עומד על 500$ לחודש. בחישוב מהיר: 66,000=11*12*500 סה"כ הסכום שעבר לבעל-הבית. וזה לא כולל ריביות למיניהן. אציין כי ערך הדירה הוא כ 120,000 דולר. כעת הם חתמו על חוזה ל 5 שנים נוספות. הבנתי שיש חוק שאומר שדייר ששוכר דירה למשך טווח העולה על 10 שנים מקבל זכויות בנכס. האם זה נכון? האם הדירה יכולה לעבור לבעלות של סבא וסבתא שלי אחרי שכירות ארוכה כל כך? לאיזה ערכה צריך לפנות? תודה QUANTA

ליהי 7

New member
הנה לך.....

1) כמה אנשים פרטיים אתה מכיר שמדווחים לשלטונות המס על הכנסותיהם מדירה אותה הם משכירים???????. אדם פרטי, שכיר, אין לו עניין בדיווח לשלטונות המס על השכרת דירה יקום המדווח ויצהיר. 2) כנ"ל גם לגבי סעיף 2 - מי בדיוק מדווח? 3) דיירות מוגנת מקנה "בעלות חלקית" כאשר בעת קיום התנאי של דיירות מוגנת משלמים עבור הנכס סכום ראשוני של 2/3 (אם אינני טועה) ובתמורת המכר - אם מוכרים משלמים ל"בעל הנכס" כך שישנה "בעלות" מסויימת בעת קניית דירה בדמי מפתח. 4) עדיין תשובתי הראשונית נכונה היתה לגבי שאלתו הספציפית של השואל וכל נסיון שלכם להפוך את השאלה הפשוטה למורכבת ומסובכת אין בה ולא כלום. אף אתה כתבת כי הסכם שכירות מקנה זכות שימוש ולא בעלות. ליהי

ליהי תשובתך הראשונה כלל לא היתה

מהענין לא מדובר בדירות מוגנת ולכן לציטוט חוק זה אין שום קשר לשואל השואל יכל לטעות ולחשוב שאולי יש קשר ויש לו זכות מוגנת כלשהי לאור ציטוטך זה - ולא כך הוא!! אף אחד לא סיבך דברים אלאט מעט הרחיבו בפניו את היריעה למעשה כמו שאת הרחבת היריעה עם חוק שכיות מוגנת באשר להנחות שאת מניחה בתשובתך זו - הרי אלו הנחות רצוי לא להסתמך על הנחות היות ואת יכולה להטעות שואל מצה אל קצה אם ההנחה שלך מוטעית לא יודעת? אז תשאלי או תרחיבי אבל לעולם,!! לעולם!! על תשיבי על סמך הנחה זו או חרת , אלא אם כן הנך מציינת כי תשובתך היא על סמך הנחות אלו!!!

ליהי לפני שתוקפים כדאי לקחת אוויר

ולספור עד שלוש לפחות ולאט לא נעים אבל כנראה עליך לקחת קורסים בהבנת הנקרא אין לי אלא להצטרף לאלו ששלחו אותך ללמוד שעור אחד הוא פשוט כאשר חוזרים ומסבירים לך מין הראוי לפחות לנסות להבין את הנכתב במקום לתקוף

ליהי 7

New member
לא תוקפת תישארו בדעתכם זה בסדר

אתם פשוט לא פתחתם את ספר החוקים זה הכל. סיגנון ההתבטאות הזו שלך: "לקחת קורסים בהבנת הנקרא" תשמור/י לחברים. אני לסיגנון כזה כלל לא אתייחס. אתם חושבים שאתם יודעים הכל בבואכם להפוך את השאלה המקורית לשאלה שכלל לא נשאלה. שיבושם לכם, מזל שאינכם עורכי דין. ליהי

ליהי רק בריאות.......

באשר לסגנון נא לבדוק תחילה את עצמך באשר להבנת הנקרא - מצטער את מתעקשת לא להבין למזל כולם אינך עורכת דין - אבל מדוע להכנס לזה בכלל?! את גולשת בפורום ומשיבה כמו כולם ויבחר הקורא את אשר הוא מבין

קסנדרה*

New member
בואו אני אעשה לכם חיים קלים ../images/Emo8.gif

הסתבכתם בשרשור ווכחני ומיותר לחלוטין. חוקים ותקנות וחוזים וחוזי מקרקעין ואלללה . כולה שאל הברנש שאלה פשוטה וקלה והתשובה עליה פשוטה שבעתיים. גרים בשכ"ד עפ"י חוזה המתחדש מדי שנה - הלו, תתעוררו - אני גרתי במשך 15 שנים בשכ"ד - כולה שכ"ד. אין זכויות ואין כלום. 2/3 מהזוגות הצעירים וגם סטודנטים גרים בשכ"ד ועוד רבים אחרים ובכל חוזה סטנדרטי שעולה כמדומני כמה שקלים בודדים וניתן להשיג בחנויות סטימצקי מוזכר בפירוש שאין חוקי הגנת הדייר חלים על השוכר. כל שכן אם החוזה הוכן ע"י עו"ד. אז לסיכום שכ"ד זה בזבוז כסף שאינו מותיר לשוכר כל זכות כי אם רק מרוקן את ח-ן הבנק שלו. קסנדרה

ליהי 7

New member
../images/Emo151.gif טוב אז נעבור לספסל בגן

מה את אומרת קסנדרה? נתפוס איזו זולה בחורשה על הספסל???? ליהי

קסנדרה*

New member
בואי נתפוס איזו התנחלות עדיף

עוד מעט מפנים ואנחנו נקבל פיצוי הולם
קסנדרה

לליהי.../images/Emo20.gif

את קסנדרה את לוקחת לתפוס זולה בחורשה על הספסל?? אותי את מטיסה במטוסים. את מה שאת מייעצת לאחרים לא ראיתי, נכנסת לפורום באוולה ככיבשה תמימה מ..מ....מ..רבת, הסתבכת, העלבת, הישמצת, ונעלם?! ולפתע את מתגלה כזאב בעור כבש... יופי....

לקסנדרה ... שתי הסתיגויות ...

אם הכל כל כך פשוט אז למה כתבת: "אני השכרתי בעבר את דירתי, 3 שנים הכל התנהל על מי מנוחות ואז התחילו בעיות וכשהדייר יצא - שילמתי חשבונות טלפון, ארנונה+מים, חשמל וועד בית של 10 חודשים אחרונים. זה לא היה שווה את המחיר הגבוה שהוא שילם לי בזמנו 50$ יותר מאחרים"
זה מה שקורה שמשכירים דירה עם חוזה סטנדרטי שעולה כמדומני כמה שקלים בודדים וניתן להשיג בחנויות סטימצקי. כשמשכירים דירה עושים חוזה כמו שצריך ודואגים לבטחונות מתאימים!!! "שכ"ד זה בזבוז כסף"? וריבית על המשכנתא זה לא בזבוז כסף? בשני המקרים התשלום הוא עבור השימוש ... שכר דירה זה על השימוש בדירה ... במשכנתא זה על השימוש בכסף. ודרך אגב, כדאי שתדעי שדמי שימוש בדירה הם על פי רוב נמוכים יותר מדמי שימוש בכסף (הריבית)!!!

קסנדרה*

New member
אבי שנער החביב הנה תגובתי

יופי שיש לך הסתייגויות אבל אני אשיב לך אחד לאחד: א. תגובתך אלי הינה לתגובתי בשרשור אחר בכלל. אבל נתעלם. פישוט הדברים מתייחס לתגובתי בשרשור זה שאינו מתייחס לבעיה שנידונה והיא אכן פשוטה כפי שציינתי. ברנש שאל שאלה פשוטה האם שכ"ד של מספר שנים כשהחוזה מתחדש מידי שנה מקנה לו זכויות בעלות על הדירה ? ואתם הסתבכתם בויכוח סרק ואני חושבת שהתשובה שלי הפשוטה והלא מלומדה היא הכי הכי נכונה כמו של הילד שהצביע על המלך הערום. או אם תבחר אותו ילד הולנדי שסתם את הפירצה בסכר..... ב. לגבי העניין הפרטי שלי - החוזה נעשה אצל עו"ד הכל כחוק ובכל זאת השוכר התנהג כפי שהתנהג - לא אני ולא העו"ד יכולנו לצפות מראש את השינוי בהתנהגותו של השוכר. היו בטחונות שהתאימו לאותה תקופה צ'ק בטחון שלא היה לו כיסוי !!! אז מכאן המשכנו בהליך משפטי מקובל והכל בא על מקומו בשלום. אני שילמתי את החובות מסיבה פשוטה - הבן אדם ברח מן הארץ לא היה את מי לתבוע. רק ציינתי שבכל חוזה סטנדרטי מהפשוטים ביותר אפילו אלו הנמכרים בסטימצקי בכמה שקלים בודדים - אפילו בהן מצויין בפרוש שאין חוק הגנת הדייר חל על השוכר - קפיש ??? ג. לגבי תשלומי שכ"ד לעומת תשלומי משכנתא - לא מסכימה איתך לחלוטין והסיבה היא שאמנם אנחנו משלמים רבית על ההלוואה אבל בסופו של דבר הנכס הופך להיות שלנו ואין אנו נודדים מדירה אחת לשנייה ותלויים בחסדי בעלי הבתים. מה גם שהעלויות של מעבר דירה הן לא מסתכמות רק בשכ"ד יש תוספות רבות כמו: הובלת הדירה, ערבות בנקאית ועוד. משוכנעת אני מבלי להכנס לחייך הפרטיים שגם אתה דר בדירה/בית פרטי משלך ולא בשכ"ד. ולסיכום דמי השימוש בדירה שכורה נכון להיום עולים לבתי כך: 450% שכ"ד חודשי ועוד הוצאות נילוות והנה בעוד מספר ימים היא עוזבת את הדירה ומה נותר בידה - זכרונות של צינור ביוב שהתפוצץ, צינור מים בשירותים שהתפוצץ, צינור ביוב של מכונת הכביסה שעלה על גדותיו ועוד..... "אבא בוא לתקן" מה יותר זול עכשיו בעיניך ???? קסנדרה

למעלה