בעלה של מישהו אולי לפיענוח?

סנונית 1

New member
בעלה של מישהו אולי לפיענוח?../images/Emo53.gif

מישהו או בעלה של מישהי עשו בדיקת זרע בהגדלה של 6000? בעלי עם בעיית מורפולוגיה ועשה את הבדיקה בבר אילן, היום קיבלנו תוצאות והרופא שתמיד זמין לא עונה האם מישהי יכולה לעזור בפיענוח התשובות? דבר ראשון האם זה נעשה אחרי השבחה או לוקחים את כל הזרע? דבר שני כתוב תאי זרע שנבחנו 151 תאי זרכ בעלי גרעין תקין 1 בסוגריים 0.7% כמות תאי הזרע בעלי הגרעין התקין הנעים בזרימה 0.2X10^6 מסקנות: בבדיקה שנערכה נמצא 1% תאי זרע בעלי גרעין תקין בזרימה. מומלץ לשקול ביצוע ICSI מיון מוקדם של תאי הזרע (בגלל מיעוט תאי זרע מתאימים מומלץ להקפיא זרמה, תוך זמן קצר, לשם גיבוי לקראת IMSI). מה זה כל המושגים באנגלית? מה אומרת הבדיקה? אגב אתמול בעלי עבר ניתוח וירקוצלה האם זה משפר את התאים בעלי הגרעין הלא תקין? סליחה על האורך פשוט הסטרית. תודה וחג שמח לכולן/ם

rozi3

New member
סנונית היקרה ../images/Emo140.gif

אני אנסה לעזור לך ממה שאני מכירה ויודעת. אז ככה ICSI הכוונה למיקרומניפולציה כלומר- הפריה חוץ גופית כאשר יש בעית זרע אז לוקחים את הזרע אחרי שמשביחים אותו ומחדירים אותו הישר לתוך הביצית. ניתוח וריקוצלה אכן משפר איכות וכמות ומגדיל את הסיכויים להריון אבל אומרים שההשפעה של הניתוח היא בין חצי שנה לתשעה חודשים (אחריי הניתוח). בשאר הדברים אני לא כל כך מבינה אבל מקווה שעזרתי להבין קצת ... שיהיה לכם בהצלחה

ליסה3

New member
היי- לא פיענוח- אבל אולי יעזור

יש פורום ב YNET של פוריות הגבר, יש שם רופא שעונה אבל די באיחור, אבללל, יש שם סטודנט במעבדה של בר-טוב בשם אלון והוא מאד נחמד ומוכן לענות די במיידי והוא יודע די הרבה אז אולי תשאלי שם, ואם תרצי , יש לי את האי-מייל של אלון ישירות. לנו כנראה יש בעיה דומה (נצטרך ICSI) שמכל המושגים זה בעצם בא לתאר הפרית מבחנה עם מיקרומיניפולציה, כלומר , לא יסמכו על הזרע (שהוא לא ממש מציאה- כמו אצלנו...) להגיע לביצית אלא ינסו לבחור את הזרעים הטובים ונדמה לי שגם להחדיר אותם לביצית.. אבל לפחות אתם יודעים מה הצעדים הבאים, ואולי הניתוח ישפר אחוזים?

סנונית 1

New member
דיברנו עם הרופא ויש לי שאלה

עברנו שתי הזרעות עד כה שנכשלו. לאור תוצאות בדיקת הזרע בהגדלה של 6000 ההמלצה היא לעבור להפרייה אך לפי הקופה יש לעבור 4 הזרעות לפני שפונים להפרייה, האם יש דרך לערער על הפרוצידורה הזאת מאחר ובמצבנו אין טעם להזרעות כי הן יכשלו במילא? תודה על כל תשובה.

רחל5

New member
מה אחוז המורפולוגיה התקינה אצלכם?

כלומר, בבדיקה הרגילה, לא זו של ברטוב, האם היה אחוז גבוה של מורפולוגיה תקינה? כי אם היו, נניח 1% תקינים (כמו אצלינו), זה תרוץ טוב לעבור מיד ל- IVF. אנחנו לא ניצלנו את התרוץ הזה, ובכל זאת עוברים הזרעות, אבל זה גם קשור להסטוריה שלנו. לגבי ניתוח וריקוצלה - לא יודעת מה הוא עושה לגרעין, אבל אומרים שהוא לא עוזר במיוחד למורפולוגיה. אצלינו הבעיה היא OTA (ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה), וניתוח וריקוצלה אחד שיפר את כל המדדים, כולל מורפולוגיה, בערך באותה מידה. ניתוח שני לא שיפר ואולי אפילו פגע, ובכל זאת הריתי ספונטאנית תשעה חודשים אחריו. מה הטעם לשלוח לבדיקה של ברטוב אם הוא לא ישלח אותכם להפריה, במידה והתוצאות מצריכות הפריה?

סנונית 1

New member
רחל היי

בבדיקה הראשונה התוצאה היתה 2% בבדיקה השנייה 5% ועכשיו לפני הניתוח ד"ר ברקוביץ המליץ לעשות את הבדיקה בהגדלה של 6000 רק שם בודקים את הגרעין ואז לבדוק אם הניתוח הניב תוצאות טובות ואם יש שיפור. הבדיקה של ברטוב, בהגדלה הראתה 1% תקין וזה שמכבי מאשרים הפרייה רק אחרי 4 הזרעות זה לא אומר שצריך הפרייה לפני כן ולכן אני יערער על ההחלטה.

Yosepha

New member
לסנונית

קצת על הבדיקה של ברטוב: הבדיקה שלו נעשית באופן אקראי על בין 100-200 תאי זרע בתנועה. ברור לך שיתכן מצב בו נבחרו במקרה 100 תאים גרועים למדגם, ולכן התוצאה היא כל כך גרועה, למרות שהמצב האמיתי אינו בהכרח כזה. לגבי ההגדלה פי 6000: מסתבר שזה לא מיקרוסקופ עם עדשה שמגדילה פי 6000 (לא קיים!) אלא הגדלה באמצעות תמונת מחשב. אין ספק שזה מאפשר לרדת לפרטים שלא ניתן לרדת לעומקם באמצעות עדשות רגילות של מיקרוסקופ. דבר אחד לגבי ברטוב לא ברור לי: אם זה כל כך מוצלח, למה לא כולם משתמשים בשיטה??? חברה שעובדת במעבדת פוריות טוענת שהבעיה עם השיטה שלו זה שלאחר מיון הזרעים האמבריולוגים מתקשים בהחדרת הזרעים לביציות, והורסים ביציות. כך שיש איזה שהוא טרייד-אוף בין איכות הזרע לאיכות העוברים. בנוסף, עוד לא ראינו תוצאת מחקר שהראה שיש אחוז יותר גבוה של הריונות שמסתיימים בלידות תקינות תוך שימוש בשיטה שלו (הריונות שמסתיימים בהפלות לא ממש משאירים עלי רושם). בלי קשר לבדיקה של ברטוב, כשיש מעט מאד תאי זרע תקינים, נראה לי שהסיכוי בהפרית מבחנה עם ICSI הוא הרבה יותר גבוה מאשר בהזרעות. לגבי וריקוצלה - הדיעות חלוקות. חלק מהרופאים (למשל פרופ' ברקוביץ) מצדדים, וחלק טוענים שזה לא ישנה באופן מהותי, למעט במצבים של וריקוצלה מדרגה גבוהה (אם זו דרגה נמוכה, חבל על המאמץ). מקווה שעזרתי קצת - גם אנחנו היינו מבולבלים למדי כשבדקנו את עניין ברטוב (במיוחד אחרי שקבלנו את תוצאות הבדיקה - משום מה כולם מקבלים אצלו רק 1% תקין ותו לא...), עד שהחלטנו לרדת ממנו כרגע. יוספה.

יציואפי

New member
התופעה מוכרת..

גם אנחנו עשינו את הבדיקה אצל ברטוב, וגם לנו התוצאות של הגרעין היו על הפנים. ממעקב אחרי הנושא בפורום, כנראה כל הגברים מקבלים ציונים מזעזעים אצלו. בקיצור לא להילחץ , ןדרך אגב, רוב הרופאים לא אוהבים את השיטות שלו.

נעמה122

New member
לדעתי כדאי להתיחס לבדיקה הנוכחית

כאל "בסיס" שלפיו תוכלו לדעת אם הניתוח שיפר את איכות הזרע (אגב, גם בעלי עבר השבוע ניתוח וריקוצלה). את הבדיקה הראשונה עושים בד"כ קצת לפני הניתוח או מייד אחריו (כמו שאתם עשיתם), לא משנה באיזו שיטה. ואת הבדיקה הבאה עושים כעבור 3 חודשים. ומשווים בין השתיים. מאחר והזרע הקיים כרגע לא ממש תקין (לפי הבדיקה), וזה בהחלט יכול להיות בגלל הוריקוצלה (שלפי מה שידוע לי גורם לחימום יתר של תאי הזרע באשך ומשפיע על המורפולוגיה), צריך לתת לזרע חדש להיווצר ולהבשיל, דבר הלוקח כ- 120 יום. כלומר, בעוד 3 חודשים אם איכות הזרע תשתפר, אולי כן יהיה טעם ללכת להזרעות, כי המורפולוגיה תהיה יותר טובה, בזכות הניתוח, ולא יהיה צורך ב- ICSI שבכל - זאת יותר קשה כי הוא כרוך בשאיבת ביציות וכל זה. בקיצור - לדעתי לא כדאי למהר עם ה- ICSI עד שלא יודעים אם הניתוח שיפר את הזרעונים. אם לא - תמיד אפשר לעשות אותו. מקווה שלא בילבלתי את המוח יותר מדי, ושיהיה בהצלחה, אנחנו בדיוק באותה הסירה.

למעלה