בעית שקע אחד בחדר..

174M4R

New member
בעית שקע אחד בחדר..

חדר שקע אחד... המחשב כל הזמן דולק (חוץ מבלילה) לשקע מתחברים גם רמקולים, מטען של הפלאפון, מסך של המחשב ובקיץ מאורר אבל עכשיו יש מפזר חום או תנור כזה שנראה לי לוקח יותר חשמל... זה בסדר? זה לא מסוכן?
 

wil

New member
המפזרי חום אכן שותים יותר חשמל

המצב שתיארת לא מומלץ - אבל אם זה המצב, כדאי לפחות לוודא שמשתמשים במפצל תקין (בלי סימני חריכה סביב החורים/פינים), עם תו-תקן, ושהחיבורים יושבים במקומם היטב ועד הסוף. (עם יתר הצרכנים אין בעיה - מחשב+מסך+מטען+רמקולים+מאוורר כולם ביחד לא מגיעים ל3A)
 

NimrodKAdim

New member
אין לך בעיה אם הנקודה תקנית

אם הנקודת חשמל הזו תקנית, היא אמורה להיות מסוגלת לעמוד בעומס של 16A (השקע והחוטים) והיא מוגבלת ל-16A בלוח החשמל. אם יש שקעים בחדר שמחוברים לאותו פיוז בלוח חשמל, ההגבלה של 16A היא לסך כל הצריכה. אם אכן הנקודה תקנית, הפיוז המתאים יקפוץ בלוח אם יש עומס מעל 16A. לעניין מפצל, מאוד חשוב לא להתין במצב כזה מפצל על השקע שיצטרך לשאת את כל משקל התקעים. מומלץ להשתמש במפצל עם חוט, תקע ושורת שקעים. באופן כללי, אני ממליץ להשתמש בתקעים עגולים (התקן החדש) לצרכנים גדולים (מפזר חום כבר מגיע בדרך כלל עם פינים עגולים) כי החיבור שלהם לשקע הוא טוב יותר התקעים עם פינים מלבניים (ולכן מומלץ להחליף למכונת כביסה, קומקום, מייבש את התקעים) כך לא יקרה שאחד הפינים מתיך את הפלסטיר של השקע. לסיכום, שוב, אם הנקודה תקנית, אין מה לדאוג, הפקק יקפוץ אם יהיה עומס.
 

asher40

New member
????

כיצד הסקת כי השקע יעמוד ב 16 A ??? לא יכול להיות כי השקע יעמוד רק ב10 A (שקע במעגל משותף) וזאת בהנחה כי מכשירים אחרים לא עובדים על אותו קו? הייתי מציע לחשוב ולבדוק לפני נתינת עיצה. אשר.
 

NimrodKAdim

New member
אם השקע תקני

כמו שאמרתי, אם השקע תקני. שקע חשמל תקני צריך להיות מותאם לעומס של 16A. אם יש לו שקע ישן שאינו עומד בתקן היום, זה עניין אחר. אם מדובר בשקע כוח (מהשלא כל כך סביר בחדר) הוא אמור לעמוד ב-16A לבדו. אם מדובר בשקע שעובד במעגל משותף עם שקעים אחרים, הצריכה המשותפת לכל השקעים יכולה להגיע ל-16A, אולם כל שקע יכול לעמוד בעצמו ב-16A (מבחינת השקע ומבחינת החוטים), כך שאם לא מחובר כלום בשקעים המשותפים האחרים, הוא יוכל לצרוך 16A מאותו שקע. במידה והצריכה הכוללת תעלה על 16A המספק האוטומטי של אותו מעגל יקפוץ, בכל מקרה אין לו מה לדאוג מ"מסוכן" כפי ששאל. גם אם השקע שלו מתוכנן ל-10A (עובי חוטים), הוא לא צריך לחשוש מסיכון. במקרה של צריכה מעל 10A המפסק האוטומטי פשוט יקפוץ. אנשים לא צריכים לחיות בחרדה ובחשש רק בגלל שהם לא מבינים בחשמל ביתי. בבית שבו החשמל מותקן בצורה תקנית, חיבור מוצרי עומס מעבר למותר לא אמורה לגרום נזק או סיכון. בשביל זה יש מעגלי הגנה. אשר, אני מבין שאתה חשמלאי מוסמך, ואני מודה לך על העיצה המועילה שלך. אבל כדאי גם לך לחשוב ולבדוק (מי אני) לפני שאתה נותן עיצה
 
למעלה