בעית פלורוסנט

• פותח הנושא is99
  • פורסם בתאריך

is99

New member
בעית פלורוסנט

יש לי מנורת פלורוסנט (מהסוג הדק) ובתקופה החרונה יש לה תופעה מוזרה כשמדליקים את המפסק היא לא נדלקת אבל אם לא סוגרים את מפסק החשמל אז אחרי 15 עד 30 דקות היא בדרך כלל נדלקת ועובדת בסדר. מישהו יודע מה הבעיה ? הסטרטר אולי (האמת אני לא יודע אם יש לו בכלל סטרטר :) בדרך כלל במנורות פלורוסנט רגילות יש סטרטר עגול לבן כזה אבל כאן אני לא רואה אותו)?

מאגר

New member
שני דברים יכולים להיות הגורם למעשה

שלושה האחד הוא הסטרטר יכול להיות שהוא ניפרץ או נחלש הצ'וק והשלישי הנורה יכול להיות שהנורה נחלשה ולוקח לה זמן ליצור את ניצוץ ההדלקה שלה נסה בראשונה להחליף את הסטרטר אם לא יעזור החלף נורה ואם גם זה לא עוזר הרי שצ'ןק סיים את חייב או מתכנן זאת שזה ברך כלל נדיר יותר

היי,המלצה חמה

מראש תחליף את הסארטר ואת הנורה. אם תחליף רק את הנורה והסארטר חלש,אז היא תשחיר בצדדים מהר מאוד אם תחליף רק את הסטארטר,אז הנורה החלשה תעייף אותו וגם הוא ימות מהר. אבל הכי חשוב אולי הצ'וק דפור:הצ'וק זה גוש הברזל שייש בתוןך הגוף) תחליף את הצו'ק,הוא עולה משהו כמו עשרה עד חמישה עשר ש"ח נורה בין 6 ל 12 ש"ח וסטארטר שקל או שניים זה עדיין הרבה יותר זול מג"ת חדש... נ.ב אל תשקח לכבות את האור לפני שאתה מתחיל לעבוד בהצלחה

למעלה