בעית סחלב תכשיט

r o i 1 9

New member
בעית סחלב תכשיט

אמנם לא כמו הסחלבים המדהימים של רובכם. הסחלב הזה נקנה בצורת שיח די גדול (נדמה לי באדמה רגילה) ע"י דודתי. לקחתי ייחור שהשריש בקלות (לא ידעתי אז שזה סחלב בכלל ,עד שזיהו בפורום). במשך כשנה וחצי לא הייתה שום גדילה.תמיד שלושה עלים. בחודשים האחרונים חלה הרעה במצבו: נשאר רק עלה אחד שמתחיל להוריק (הצבע האמיתי שחור). שאר העלים האדימו ומתו. אני שומר אותו במקום חשוך ושומר על אדמה לחה תמיד (כמו שראיתי באינטרנט) הוא שתול בקומפוסט רגיל. איך ניתן להציל אותו ולגרום לו לגדול? בתודה רועי

קטליאה

New member
בעיה בסחלב תכשיט

שלום רב לפי התמונה הבעיה קשורה למספר גורמים: מחסור באור מצע לא מתאים העדר תנועת אוויר מחסור באור-למרות שסחלבים אילו שורדים בתנאי אור נמוך יחסית לא מדובר על חושך ,צריך לשים את הצמח ליד מיקום בו משגשג צמח בית אחר כמו פותוס או כדומה. מצע לא מתאים -עדיף מצע יעודי לסחלבים המאפשר לשורשים לנשום ,אחרת הדבר יוביל להתפתחות רקב בשורשים. העדר תנועת אוויר-מוביל להתפתחות מחלות עקב הלחות הגבוהה בסביבת הצמח. פתרון למצב כעת-חיתוך החלק שנותר ,העברתו למצע יעודי לסחלבים ,יש לשים את הצמח בתנאי תאורה טובים יותר. אשמח לסייע לאור שאלות נוספות קובי

r o i 1 9

New member
האם לחתוך ולייחר שוב?

במידה ואקח אותו למשתלה מכובדת,האם הם ימלאו את העציץ בכמות לה אני זקוק,או שמא עלי לקנות שק שלם של אדמת סחלבים? האם צריך לייבש המצע בין השקיות בסחלב תכשיט? בתודה רועי

קטליאה

New member
תלוי במשתלה

במשתלות יעודיות לסחלבים יכולים לחתוך לך את הצמח ולשים אותו במצע בכמות המתאימה . מהיכן אתה בארץ ?

r o i 1 9

New member
אני מראשון לציון

כרגע אני בצבא,חוזר רק עוד שבוע וחצי. התכוונתי לנסע לסלונר בסתריה שזו אחלה משתלה.אני אתקשר לפני כדי לבדוק.על איזה משתלות אתה ממליץ? דרך אגב,איך אני גורם לסחלב לשרוד עוד שבוע וחצי?

למעלה