בעית מנוע קלה...(חשמל)

123456789shlomi

New member
בעית מנוע קלה...(חשמל)

אני מרגיש שבזמן האחרון היא לוקחת הרבה יותר דלק מפעם. מה שכן, בסיבובים אני שומע סוג של קליק מוזר כזה מתחת לכסא האחורי באיזור של החשמל, באילו בדיוק מאחורי הנהג ובזמן הקליק הזה המנוע קצת נחנק. כאילו שיש איזשהי בעיה בחשמל ובגלל זה אין ניצוץ או משהו. איך אני יכול לבדוק את עוצמת הניצוץ או לחליפין לבדוק את ההצתה? מדי פעם היא לא סוחבת כל כך טוב (בעיקר בטורים נמוכים) מדובר בגרמניה 70' + הצתה אלקטרונית

יש דגמים בהם הווסת של הדינמו יושב מתחת למושב

תרים את המושב האחורי ותבדוק האם יש חוט משוחרר. יכול להיות שמגע רופף גורם למפל מתח וזה מה שגורם להצתה לזייף.

shsh35

New member
יש לך מגע רופף והטק זה ניצוץ כנראה ,בדוק דחוף

אצלי יש ממסר מתחת למושב האחורי של הסטרטר אבל זה התקנה מקומית לא משהו מקורי , תבדוק אולי גם אצלך הרכיבו. יש לך מתחת למושב מוצמד לבודי את הווסת לדינמו יש סיכוי שה+ רופף (חוט אדום) ,או שהוא השתחרר והבודי ואז המינוס לא טוב . בגלל שאתה שומע טק זה רוב הסיכויים ממסר של הסטרטר וניתן להשיג בכל חנות חלפים אחד חדש ל40 אמפר. במידה וזה לא ממסר אז יש ניצוץ איפשהו וזה הרעש שאתה שומע וזה מסוכן! בדוק גם מגעים במצבר סיכוי נמוך שהקטבים לא מהודקים ,סיכוי נמוך אבל קיים.

123456789shlomi

New member
בדקתי את כל החיבורים.

כל החיבורים חזקים ותקינים ולא נראה שיש בריחת ניצוץ או משהו מהאיזור... יכול להיות שהווסת לא תקין? שכחתי להוסיף שכשהמנוע קר, הסטרטר מתחיל באיטיות מסויימת.. ואחרי שניה חוזר לעצמו כאילו שחסר כח (חשמל).... איך אפשר לבדוק את הווסת?

shaye27

New member
איזה קטע גם לי היה את זה וחשדתי שזה

משהו שקשור לווסת ולא הייתי בטוח, בהזדמות הראשונה אני מרים מושב אחורי ובודק - תודה

shsh35

New member
תרים את המושב ותעבור על כל חוט -אין הרבה..

ואם הכל בסדר אז כדי לוודא תבדוק טעינה . אם עדיין הכל בסדר תצתרך לחכות שהתופעה תקרה ולעתור באותו רגע ולראות מאיפה הרעש מגיע.

123456789shlomi

New member
תאמת שאחרי ששיחקתי עם החוטים המצב יותר טוב

יכול להיות באמת שהמגעים שם דפוקים טיפה... אני אחזק את כל הראשי כבל... מקוה שבאמת זאת הבעיה

123456789shlomi

New member
חברים... זה לא עזר...

הבעיה עדיין ממשיכה. אם אני לא יעבוד בשישי אני ינסה לקפוץ למפגש לחוות דעת שלכם... באיזה שעה בערך להגיע?

ronbug 73

New member
17:00 לחדשים או מי שלא היה הרבה זמן

zuzi

New member
גם לי יש את התיקתוק הזה מתחת למושב האחורי

ושמתי לב כשאני מדליק את האורות הוא מפסיק
וכשמכבה אותם אחרי כדקה הוא חוזר
מה זה יכול להיות

למעלה