בעית טעינה

abrashko

New member
בעית טעינה

שלום!
לפני כחצי שנה רכשתי מצבר VARTA "יבש". לצערי לא יצא לי להניע את הרכב כחודש ומצבר התרוקן. היום בבוקר הצלחתי להניע בעזרת כבלים ורכב אחר, נסעתי כשעה וכרגע אין בעיה.
אני לא משתמש ברכב יום-יום, אלא רק בסופי שבוע. השאלה שלי אם המצבר הלך או שעוד כמה נסיעות יכולות להחזיר אותו לכושר?
או שאולי לנסות להחליף אותו כהוא עדיין באחריות?
לנתק את המצבר שאוטו עומד אני לא רוצה בגלל האזהקה.

תודה!

קרוול

New member
אל תתבלבל בין מצבר עופרת וסוללות אצבע נטענות

כל פריקה עמוקה של מצבר עופרת מקצרת את חייו והקיבולת אותה הוא יכול לספק לאחר טעינה מלאה.
אם הרכב נמצא בבית פרטי, תוכל לחבר מטען חיצוני קבוע או פעם-פעמיים בשבוע. אם עומד ברחוב, תשקול להוסיף מטען סולרי.
שווה גם לבדוק צריכת הזרם כשהרכב כבוי אצל חשמלאי כדי לראות שאין צריכה מוגזמת מצרכנים כמו אזעקה וכו'.
ממליץ לך לגשת למקום שבו קנית אותו ולבקש שיבדקו עם בודק מצברים אם הוא תקין או לא בשל בעית ההתנעה, אולי אכן נחלש ויחליפו לך במסגרת האחריות.
בכל מקרה, תנסה להמנע ממצב של פריקה עמוקה, כי זה הגורם מספר אחת לבלאי מצברים.

הדרך בדיקת זליגת חשמל מהמצבר.

מנתקים את הכבל של המינוס מהמצבר ומחברים מד זרם בטור בין המינוס של המצבר לבין החוט של המינוס שניתקתם.

אסור שהזרם יהיה יותר מ3 מיליאמפר. חשוב לעשות את הבדיקה כאשר הסוויץ מכובה והתאורה של הקבינה כבויה.

במידה והזרם גבוה מ 3 מיליאמפר אז מתחילים להוציא את הפיוזים אחד אחד עד אשר הקריאה יורדת מתחת ל 3 מיליאמפר.

עכשיו צריך לבדוק איזה צרכן בעיתי מחובר לפיוז האחרון שהוצאתם.

קרוול

New member
May I respectfully disagree...

שלושה מיליאמפר זה זרם נמוך מאד ולא מהווה גורם משמעותי לפריקת מצבר. תאורטית, זרם כזה יפרוק מצבר של 50 אמפר-שעה תוך 50 / 2 / 0.003 = 8333 שעות = 347 ימים...
וממדידות שעשיתי, אפילו אזעקה אופיינית ברכב לוקחת לפחות 50 מיליאמפר גם כשהיא לא מצפצפת. בזרם כזה המצבר יפרק לחלוטין תוך כ-20 יום, אז אני משער שהצריכה בפועל כשהרכב כבוי גבוהה יותר או שהמצבר חלש בלי קשר.

שים לב שכשאתה מנתק את המצבר האזעקה/מערכת המיגון עלולה לפעול והמחשבים והשעון ברכב עלולים להתאפס, לכן עדיף לשים ג'מפר לאדמה לפני שמנתקים את כבל המינוס מהמצבר ולנתק אותו רק כשמד הזרם כבר מחובר, וכנ"ל בעת חיבור מחדש.

3mA זה לרכב ללא מחשב וללא אזעקה.

אצלי ברכב אין אפילו שעון בלוח שעונים ולכן הזרם זליגה הוא בקושי 1mA.

ברכב מודרני שיש בו מחשב והאזעקה וכו', הזרם מקסימום המותר הוא 50mA. אבל זה נדיר לראות אפילו חצי מזה.

האזעקות המודרניות צורכות בקושי 20mA standby current כאשר האיכותיות יותר עומדות על סביבות ה 5mA, אפשר לבדוק לפי נתוני היצרן של האזעקה.

קרוול

New member
הבחור כאמור כתב שיש אזעקה...

אז נחכה שיחזור אלינו עם המדידות...
אם הוא גר לידי אני אשמח לבצע לו את המדידה, ואם לא, אני בטוח שמישהו מהפורום ישמח.
ואם אין לידו, שיגש לחשמלאי רכב...

קרוול

New member
נראה לי שאנחנו מנהלים דו-שיח ביננו ואילו

הכותב המקורי כבר מזמן נעלם

זה ממש לא משנה. ברגע שנפתח שירשור הוא עובר לר

ברגע שנפתח שירשור הוא עובר לרשות הרבים.

מה שאני כתבתי לא היה ממש מופנה למישהו ספציפי, אלה לטובת כל הגולשים.
פשוט נצלתי הזדמנות לשתף את כולם באיך בודקים זרם זליגה מהמצבר.

abrashko

New member
תודה על העזרה

לצערי לא יכולתי לכתוב במשך השבוע.
אחרי נסיעה ביום שישי שעבר - מצבר נטען והיום יכולתי להניע את הרכב בלי בעיה, למרות ששבוע ימים רכב עמד.
אני לא חושב שיש בעיה בזליגת חשמל ,ככמו שכתבתי - רכב עם אזעקה עמד כחודש בלי שנסעו בו.
יש אחריות למצבר לעוד כשנה, לכן כרגע החלטתי לא להגיע למוסך כדי להחליף אותו. אני אתן לו עוד צ'אנס, יש עוד זמן.
תודה על התגובות.

קרוול

New member
אתה יכול לבדוק את המצבר ללא עלות

בכל מקום שמוכר מצברים כמו אוטו-דיפו, חשמלאי רכב וכו'. ממליץ לך לפחות לבדוק. חבל שתתקע שוב דווקא כשאתה ממהר לאנשהו.
חוץ מזה, ככל שתחכה תקבל מצבר חליפי ישן יותר אם יאושר לך להחליף (היצרנים קוראים לזה "מצבר מחודש").
מציע שתבצע מה שהציע לך טרנספורמר כדי לדעת אם יש לך בעייה בצריכת זרם כשהאוטו כבוי.
אבל כמובן, הכל החלטות שלך. בהצלחה.

קרוול

New member
הסמיילי בהודעה שלי היה צריך להיות בכותרת

צחקתי שמישהו זרק שאלה והלך לדרכו ואנחנו ממשיכים לדון בה בינינו...
ואכן הסבר טוב נתת, רק צריך להזהיר את מי שלא מבין שהפרוצדורה שתארת עלולה לאפס שעונים, מחשבים, אזעקה וכו' ואם רוצים להימנע מזה צריך לשנות אותה קצת - לא לנתק את הזרם לפני ששמים ג'מפר במקביל למעגל שהולכים לנתק (מצבר/פיוז) כדי לחבר את מד הזרם.

למעלה