בעית חוסר חשק

ש ר י ק ה

New member
בעית חוסר חשק

שלום לכולם, פרסמתי את בעייתי בפורום מיניות, ומכיון שלא ענו לי שם עדיין אני אכתוב גם כאן. מקווה שאתם תוכלו לעזור לי, למרות שאני לא בטוחה שזה הפורום המתאים. יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר זמן רב, ודי קשה לי לדבר עליה, אבל אני מרגישה שאני לפחות את זה חייבת לעצמי. אני וחברי, שנינו בשנות העשרים לחיינו, חיים יחד כבר כשנתיים וחצי. אנחנו אוהבים מאוד ויש בינינו תקשורת די טובה (יש לציין שהוא יותר פתוח ממני). הבעיה העיקרית שמעיבה מאוד על הקשר שלנו היא כזאת: יש בינינו הבדל גדול בחשק המיני. הוא רוצה הרבה יותר ממני. אני כמעט לעולם לא יוזמת את המגע המיני, אך יש לציין שכשאנחנו שוכבים אני נהנית, ותמיד מגיעה לאורגזמה. בתחילת הקשר שלנו הייתי הרבה יותר מינית, וכך גם עם גברים אחרים שהייתי איתם, אני מרגישה שזה פשוט נובע מהשיגרה, ועצם העובדה שחיים עם מישהו כבר כ"כ הרבה זמן פשוט מורידה הרבה מהמתח המיני וההתלהבות המינית. הרגעים היחידים שאני מרגישה ממש מגורה הם כשאנחנו רואים סרטים כחולים ביחד, וזה קורה רק פעם בכמה חודשים, או כאשר אני שותה אלכוהול, וגם אז - נדיר שאני יוזמת. אני מרגישה שאני יכולה להעביר חודשים ללא מגע מיני, אלא רק חיבוקים ונשיקות, שמהם אני מאוד נהנית אגב. כל הנושא הזה מפריע מאוד מאוד לבן זוגי, הוא אדם מאוד מיני וכל הזמן מראה לי כמה הוא נמשך אלי וכמה אני יפה ומדהימה בעיניו. הוא טוען שאני לעולם לא מראה לו משיכה כזו, לא נוגעת בו בצורה מינית אלא אם הוא יוזם. זה גורם לו להרגיש לא מושך ומכוער (למרות שהוא לא, ואני כן נמשכת אליו, שה פשוט חוסר חשק מיני כללי) ומוריד לו מאוד את הביטחון העצמי, שהוא גם ככה לא גבוה במיוחד בנושא הזה. יש לציין שאנחנו מדברים על זה הרבה, יותר נכון הוא מדבר, כי זה נושא שמאוד מתסכל אותו. לי אין כ"כ מה להגיד חוץ מלנסות לשכנע אותו שאני כן נמשכת אליו (באהבה שלי אליו הוא כן בטוח, זה רק עניין המשיכה), אבל כמובן שהוא לא משתכנע כי זה לא מתבטא במעשים. אני משתדלת ליזום לפעמים, אבל זה קשה לי מאוד כי אני לא רוצה להרגיש שאני מרמה את עצמי, ומתחילה איתו למרות שלא ממש בא לי. אני מנסה להבין מאיפה נובע חוסר החשק המיני הזה ולא ממש מצליחה, אפילו ניסיתי להפסיק עם הגלולות לכמה חודשים וזה לא שינה כלום, ולכן אני מסיקה שזה ענין פסיכולוגי. זה יוצר אצלי המון מועקות ועם הזמן זה רק הולך ומחמיר והוא אומר לי שהוא לא מוכן להתפשר על הנושא הזה כל החיים ולהרגיש לא מושך בעוד שהוא אדם מאוד מיני (זה מתבטא בצפייה בסרטים כחולים, אתרי סקס באינטרנט וכו') ומראה לי כל הזמן כמה הוא נמשך אלי. יש לציין כי ניסינו לגוון את חיי המין שלנו, קנינו ויברטורים ועזרי מין שונים. אני מאוד לא שמרנית בעניין הזה, אבל נראה ששום דבר לא משתנה. אני כותבת כאן ועוד שניה פורצת בבכי, זה נושא שממש מעיק עלי. בבקשה תנסו לייעץ לי. האם עלינו לפנות לעזרה מקצועית? אני מרגישה שהמצב ממש חמור. תודה וסליחה על המגילה, שריקה

ברכות על הפתיחות

וכבר יודע אני להגיד כי די לראות את פתיחותך כדי הבין שהבעיה איננה כה שורשית, אכן הפורום כאן אינו עוסק בזאת, אך מה שהעלת הוא תת-נושא של הפורום הזה, לדידי, צודק בן זוגך, מדובר במשהו מהותי בזוגיות שלא יוכל להמשך לאורך זמן. צודקת גם את כאשר טענת כי משום השהות הממושכת מתרחש לו תהליך כהות הריגושים. מאחר שגיוונת כדבריך, ומאחר שאתם מדברים בפתיחות ואת מגלה נכונות, דומה שרק אצל "בעלי ניסיון" קרי- בעלי מקצוע העוסקים בתחום הזה, וכן אנשים שחוו חוויות דומות, רק אלו יוכלו לתת לך פתרון. וכאן אוסיף מן הראיה שלי כשהיא נוגעת לטווח הארוך- ברגע שמזהים שהעדר תשוקה הוא שורשי, אין לזוגיות, כל זוגיות, תוחלת חיים ארוכה, בלי שום קשר ליועצים ולבעלי מקצוע, תצטרכי לבחון ביתר עומק את המשך הזוגיות גם אם כל השאר נהדר כפי שאת מציגה, כי בעניין מהותי שכזה בוא יבוא הנתק, וזו רק שאלת העיתוי והזמן. ולפני סיום ברכות על הגישה החיובית, הפתיחות והנכונות להכיר את מהות הבעיה. זה כבר צעד חיובי, והייתי אומר- צעד ענק. אל תתייאשי. יש עוד סכויים. בברכה

adam33

New member
להיות שונה

איניחושב שאת שונה מהרבה בני זוג שבעצם מרגישים שהשגרה נכנסה אל חייהם אבל תביטי על מה שאת כותבת את אומרת שסרטים מגרים אותי וכן כשאת שותה אבל אף אחד לא אומר שתעשי את זה כל יום אבל תנסי להתגרות ממה שבאמת מגרה אותך ואז מין הסתם גם תהני מכך לגוון במיטה זה גם לגוון בחיים ואלו דברים שלובי זרוע אחד בשני ובמיוחד כשאתם חייב ביחד מאחר ואת מסתדרת איתו ואוהבת אותו אני בטוח שאם מדיי פעם תזמיני סרט שאת אוהבת ותשתפי אותו בכך זה יהי שונה לפי דעתי את יותר פועלת על הדמיון והרגש ואת רוצה תמיד לחוות דברים שקשורים למה שאין לך וזה בסדר מותר לך לפנטז רק שתמיד תזכרי שהוא בעלך והוא גם רוצה שתפתרי את הבעיות ושאת גם תעברי איתו את המכשול הזה נכון שתחומי ההתענינות הם שונים אבל תנסי לגוון במשהוא שעוד לא עשיתם או לחילופין לקבוע זמן לכך.. אל תתיאשי..ועוד יותר אל תגרמי לו להתייאש..

neshem1

New member
לפי מה שקראתי פה

זה לא כל כך בעיית השיגרה כי אתם כן מנסים להכניס אביזרים וסרטים ודברים אחרים. אבל את לא הבחורה היחידה שסקס לא מעניין אותה והיא מחפשת יותר את הצד החמים של החיבוקים והנישוקים. לדעתי פיתרון טוב הוא ביקור אצל סקסולוג

seeyou

New member
בהעדר תכלית לחיים-../images/Emo140.gif

בני אדם מצאו פיתרון לתכלית שלנו בעולם! סקס!!!!!! ככול שעושים יותר הערך העצמי שלנו גודל! רוב החיים מסתובבים מסביב לאותה נקודה(G).... אם הבורא-טבע חשב שזה חשוב לנו כול כך היה שם אותה על המצח בצורה ברוה ונוחה להשגה אז,אם הבנתי את הסיפור שלך נכון-יש לך מערכת יחסים טובה ,את גם נהנת מיחסי מין נכון שבזוגיות התשוקה יורדת עם הזמן מה ששונה בין אדם נבון לאחר זאת הגישה ! אם תשני את גישתך יש להניח שחלק מהבעיות יסתדרו את אמורה להבין שיחסי המין בזוגיות זה כמו שמן למנוע- תדירות סבירה ביחסי מין יכולים לקרב את הבני הזוג כפי שאת אוכלת בגלל שהגוף צריך את זה כך גם היחס למין זה לא אומר שכול פעם שיש לו זיקפה את חייבת לו מספר וגם לא לעשות מהמין בעיה מרכזית של החיים

אני מציע לכם לפנות לייעוץ זוגי

או אולי סדנא או קבוצה מודרכת (אני נמנע מהשימוש במילה טיפולית) אבל לא כדי "לפתור בעיה" אלא כדי להעשיר את הזוגיות שלכם. נראה שבאמת השיגרה מכרסמת ואז הפערים בצרכים מקבלים מימדים מעיקים מאד. אני חושב שאם תמצאו תחומי עניין משותפים במישור חווייתי - בתחום הרגשי/רוחני/אינטלקטואלי (תהיו צוות במשחקי ברידג', תעשו סדנאות חווייתיות ביחד וכו') או בתחום הפיזי (החל מלונה פארק, ריקודי עם/זוגות, נהיגה ברכב שטח, סנפלינג, צניחה חופשית וכו') ותיצרו חוויות משותפות עם מטען רגשי של עבודת צוות והצלחה משותפת, תתפתח ביניכם שוב קירבה במישורים אחרים מלבד מין והמועקה תרד. יתכן שכפועל יוצא גם החשק המיני שלך כלפיו יעלה אבל גם אם לא - זה לא יהיה הנושא החווייתי העיקרי ולכן הפערים יהיו מעיקים פחות. בהצלחה

צ י ק ו ש

New member
חוסר החשק

קראתי את הקטע כמה פעמים, ומצאתי בו רק בעיה אחת.... חברך בכלל לא מושך אותך, את מנסה להשלות את עצמך שהוא כן, אבל זה לא, העובדה שאם אחרים כן נהנית. זו לא בושה שגבר אחד מושך ואילו השני לא, זה הטבע שגורם לכך, ואף אחד עוד לא הצליח להסביר מדוע. תבחני את עצמך לעומק, ותשאלי את עצמך במלוא הכנות... האם אני באמת ובתמים אוהבת את חברי?... מה זו בכלל אהבה? יש הבדל בין גדול בין משיכה מינית (בני האדם מגדירים אותה כאהבה) לבין אהבה אמיתית וכנה. יתכן מאוד ויש משהו שאת עדיין לא מודעת לו (אולי כן ורק מפחדת להודות בכך) בחבר שלך שגורם לך לאי משיכה אליו. רק אם תהיי כנה עם עצמך עד הסוף תוכלי למצוא את התשובה לשאלה ששאלת כאן, ואל תפחדי לגלות אותה, בסוף הבעיה תעלה במלוא עוצמתה והשאלה אם לא יהיה מאוחר. בהצלחה

למעלה