בעית הריח

בעית הריח

הילדים לוחצים לרכוש חמוס. אני ורעיתי חוששים בגלל הריח של החיה . האם תוכלו להרגיע אותנו בנושא?

WTR

New member
בני כמה הילדים? האם הם מעל לגיל 13?

מה שיותר צריך להדאיג אתכם מהריח הוא עוצמת הנשיכות שלכם. אני לא ממליצה לאנשים עם ילדים קטנים לקחת חמוס. חמוס יכול לנשוך מאוד מאוד חזק (כואב מאוד גם למבוגר) אם הוא לא מחונך או אם הוא עבר התעללות כלשהי. אז קודם תחשבו על זה, ואז אם צריך נעבור לדילמת הריח

m a o

New member
בעיית הריח...

חמוסים אכן ידועים ב"בעיית הריח" שלהם,אבל יש כמה דברים שניתן לעשות על מנת להקל על העיניין... 1-סירוס הזכר מקטין בכ-60% את בעית הריח-מומלץ ! 2-יש ניתוח של הסרת הבלוטות שמפיצות את הריח הזה אך הדיעות עליו חלוקות,יש כאלה אומרים שהוא לא מזיק כלל ויש כאלה שטוענים כי הוא פוגע בחמוס ובאיכות החיים שלו. 3-נקיון-לנקות את הכלוב,לכבס או להחליף את הסמרטוטים והמצעים שנמצעים בכלוב. 4-חשוב לזכור כי לכל חיה שתביא הביתה יהיה את הריח האופיני שלה,שאתה נכנס לבית שמחזיק כלב,ניתן להבחין זאת בשניה הראשונה שאתה נכנס הביתה רק בגלל הריח...ככה גם לחמוס. אז לסיכום,יש ריח..זה כן אבל אם מטפלים נכון,מסרסים ומנקים אז הוא לא כזה גרוע כמו שחושבים...(חוץ מזה יש בושם לחתולים שניתן להשתמש בו גם לחמוס אבל עדיף להתיעץ עם וטרינר לפני) עוד נק אחרונה-מקלחת. בניגוד לחיות אחרות מקלחת לחמוס לא מעלימה את הריח אלא ההפיך,מגבירה אותו (חמוס יש לרחוץ אחת לשבוע-שבועיים -תקנו אותי אם אני טועה) בכל אופן שרוחצים חמוס הבלוטות מפרישות ריח על מנת "לפצות על החוסר" ככה שמקלחת במקרה הזה לא תהיה רעיון טוב. ובהצלחה.

הריח

אני חושבת שעניין הריח הוא גם אינדיבידואלי מכיוון שכשלקחתי את החמוסים באוטו בפעם הראשונה חבר שלי כמעט התעלף מהריח והיה חייב לסוע עם חלון פתוח ואני לא הרחתי כלום ושמחתי שמצאתי חמוסים לא מסריחים. בחדר שלהם הריח נובע בעיקר מהצואה וכל עוד מקפידים לנקות את ארגז החול אני חושבת גם שזה פותר חלק מהבעיה. לגבי המקלחת - בכל מקום שקראתי אמרו לקלח אותם גג פעם בחודש ולא פחות ואלא אם כן הם מתלכלכים אין לא מבינה למה צריך לקלח אותם. ישנו בושם מיוחד לחמוסים ולא לחתולים אבל שוב השאלה היא עד כמה הריח בלתי נסבל. על הניתוח להסרת בלוטות הריח אני לא ממליצה שמעתי וקראתי מהרבה אנשים שהוא לא מומלץ ומיותר - אז בשביל מה? אבל שוב מעל הכל - האם הילדים מספיק גדולים בשביל לטפל בחיה המדהימה הזו? הם ישנים רוב שעות היום - אחד החמוסים שלי ער אולי 15 דק' כשאני מספיקה לראות אותו, הם אוהבים לשחק בלנשוך ואני רצה בחדר בשביל לברוח מהם כי לפעמים הנשיכות מכאיבות ועד שאני אצליח לאלף אותם - אני אחטוף עוד הרבה. אני בת 26 ולקחתי חמוסים אני הרבה מאוד קריאה באינטרנט והלכתי לאנשים עם חמוסים כדי לראות ולהריח וגם אז לקחתי אותם רק אחרי שהיתה לי דירה מספיק גדולה בשביל לתת להם שטח למשחקים ותזוזה. אז באמת צריך לחשוב הרבה לפני שלוקחים אותם.

m a o

New member
יש בושם מיוחד לחמוסים?

השתמשתם בו? הוא מומלץ?

WTR

New member
אני קניתי מחו"ל אבל יש גם בארץ

אני משתמשת בו בעיקר כדי לפזר ריח טוב בארגז החול. החמוסים שלי לא זקוקים לבושם מאחר ואני מכבסת כל שבוע את המצעים שלהם (מיטה, חולצות, ערסלים וכו') והפרווה שלהם תופסת את הריח הטוב של הכביסה.

בושם לחמוסים

ראיתי שאתה מאזור תל אביב ולכן אתה יכול לקנות בחנות ג'אנגל באבן גבירול 119. שם קניתי להם שמפו לחמוסים מצויין בריח מלון ומלפפון - הריח הוא יותר בשבילי - אבל הוא יקר. ולא קניתי את הבושם כי החמוסים שלי בעיני לא מסריחים רק החרא שלהם עושה ריח נוראי בחדר.

WTR

New member
"ג'ונגל" מתעללים בבעלי חיים../images/Emo18.gif

יש כאן כמה משתתפים חדשים, ולכן חשוב לי לציין ש"ג'ונגל" ברוב סניפיה, מתעללת ומזניחה את בעלי החיים שנמצאים בחנויות שלה. החל מכלובים צפופים, מטונפים וחוסר תשומת לב ועד להצקות של ילדים קטנים שמשגעים את החיות. אני לא חושבת שצריך לתרום לחנות שכזו, או לכל חנות אחר שמוכרת בעלי חיים כאילו שחיה היא עוד מוצר מבין המשחקים, הכלובים והאוכל שיש להם בחנות. לטעמי חשוב להחרים את אותם חנויות, לא חסרות חנויות ללא בעלי חיים. הערה: המטרה שלי היא לא להתחיל דיון בנוגע לזה. שכל אחד יחליט את ההחלטות שלו מה נכון לעשות ומה לא נכון. מי שמעוניין להתדיין על כך, מוזמן לכתוב לי מסר אישי.

m a o

New member
תודה...

למרות שעדיין אין לי חמוס...אני בתהליך של מעבר דירה אז אני מחכה עם זה קצת עד סוף התהליך. בינתיים אני קצת לומד על הכל ואוסף נתונים תודה (-:

WTR

New member
ניתוח להסרת הבלוטות - מיותר!

אין עליו דעות חלוקות, ממש לא. כולם מסכימים פה אחד (לפחות בארץ, אין לי מושג מה קורה בחו"ל) שזהו ניתוח מיותר, כואב, אכזרי. ויטרינרים בכל רחבי הארץ נגד הניתוח הזה, מלבד הויטרינרים שמחפשים להרוויח כסף. אני מכירה ויטרינר שממליץ על הניתוח הזה ללקוחות שלו, והוא חושב רק על כסף. התקשרתי אליו לשאול אותו מה פשר ההמלצה, והוא "התקפל" - "אני? ממליץ על זה? לא, לא, מה פתאום. אני אומר שניתן לעשות אותו אבל הוא סתם כואב לחמוס ושהוא לא אפקטיבי לריח" - כן, בטח.. אם הוא היה חושב על טובת הלקוחות שלו הוא לא היה מזכיר ניתוח כזה בתור אופציה לסילוק הריח, נקודה. ואני אסביר בדיוק למה הוא מיותר: הריח של החמוס מגיע מהעור שלו, כמו שלכלבים וחתולים יש ריח משל עצמם. רק כאשר החמוס מפריח הוא מוציא ריח מהבלוטות, וזה קורה בשעת פחד או לחץ על מנת להגן על עצמו. לרוב חמוסים לא יפריחו בגלל בני אדם, אלא אם כן הם לא רגילים לאדם. חמוסים יפריחו ליד כלבים או חמוסים אחרים, כאשר חשים איום מסוים. וכמה זה קורה כבר? כמה כבר ייצא לחמוס שלך להכיר חיות חדשות? אני תמיד משווה את הניתוח הזה לניתוח של הסרת ציפורניים לחתולים. הציפורניים הן הדרך של החתול להגן על עצמו. ויטרינרים שעושים את הניתוח הזה לא מזהירים את הלקוחות שהוא גורם לנכות לכל החיים. הם רק חושבים על הכסף. בדיוק כמו שיש ויטרינרים שיודעים שעדיף לעקר כלבות, אבל הם לא ימליצו על זה כי כלבה שלא מעוקרת נותנת להם יותר כסף - הריונות, המלטות, דלקות ברחם, סרטן הרחם וכו'. אז בקיצור, בדיוק כמו שנכתב יפה מאוד מעליי - נקיון הכלוב והמצעים של החמוס, סירוס/עיקור (גם עיקור מוריד ריח משמעותית), ואם רוצים אז יש גם בושם שמתאים לחמוסים. ובקשר למקלחות - ממש לא לקלח אחד לשבוע שבועיים, איפה שמעת את זה? חמוס מקלחים לא יותר מפעם בחודש, ועדיף אפילו פחות מזה.

m a o

New member
מישהו אמר לי שפעם בשבוע שבועיים

אבל לא הייית בטוח לכן כתבתי שתתקנו אותי אם אני טועה.... בנוגע לבושם לחמוס אני יקח ממך את הפרטים מאיפה להשיג שאני אביא את החמוס שלי... אני פשוט בתקופה של מעברי דירה אז אני מעדיף לחכות עד שזה יסתיים (עוד חודש בערך)מאשר להביא חמוס עכשיו ולהעביר אותו את כל הטלטלה הזאת של מעבר.

למעלה