ניתוח להסרת הבלוטות - מיותר!
אין עליו דעות חלוקות, ממש לא. כולם מסכימים פה אחד (לפחות בארץ, אין לי מושג מה קורה בחו"ל) שזהו ניתוח מיותר, כואב, אכזרי. ויטרינרים בכל רחבי הארץ נגד הניתוח הזה, מלבד הויטרינרים שמחפשים להרוויח כסף. אני מכירה ויטרינר שממליץ על הניתוח הזה ללקוחות שלו, והוא חושב רק על כסף. התקשרתי אליו לשאול אותו מה פשר ההמלצה, והוא "התקפל" - "אני? ממליץ על זה? לא, לא, מה פתאום. אני אומר שניתן לעשות אותו אבל הוא סתם כואב לחמוס ושהוא לא אפקטיבי לריח" - כן, בטח.. אם הוא היה חושב על טובת הלקוחות שלו הוא לא היה מזכיר ניתוח כזה בתור אופציה לסילוק הריח, נקודה. ואני אסביר בדיוק למה הוא מיותר: הריח של החמוס מגיע מהעור שלו, כמו שלכלבים וחתולים יש ריח משל עצמם. רק כאשר החמוס מפריח הוא מוציא ריח מהבלוטות, וזה קורה בשעת פחד או לחץ על מנת להגן על עצמו. לרוב חמוסים לא יפריחו בגלל בני אדם, אלא אם כן הם לא רגילים לאדם. חמוסים יפריחו ליד כלבים או חמוסים אחרים, כאשר חשים איום מסוים. וכמה זה קורה כבר? כמה כבר ייצא לחמוס שלך להכיר חיות חדשות? אני תמיד משווה את הניתוח הזה לניתוח של הסרת ציפורניים לחתולים. הציפורניים הן הדרך של החתול להגן על עצמו. ויטרינרים שעושים את הניתוח הזה לא מזהירים את הלקוחות שהוא גורם לנכות לכל החיים. הם רק חושבים על הכסף. בדיוק כמו שיש ויטרינרים שיודעים שעדיף לעקר כלבות, אבל הם לא ימליצו על זה כי כלבה שלא מעוקרת נותנת להם יותר כסף - הריונות, המלטות, דלקות ברחם, סרטן הרחם וכו'. אז בקיצור, בדיוק כמו שנכתב יפה מאוד מעליי - נקיון הכלוב והמצעים של החמוס, סירוס/עיקור (גם עיקור מוריד ריח משמעותית), ואם רוצים אז יש גם בושם שמתאים לחמוסים. ובקשר למקלחות - ממש לא לקלח אחד לשבוע שבועיים, איפה שמעת את זה? חמוס מקלחים לא יותר מפעם בחודש, ועדיף אפילו פחות מזה.