בעית הנעה חשמלית

JustSailing

New member
בעית הנעה חשמלית

אהלן, יש לי בעיית הנעה קצת לא ברורה והייתי שמח אם מישהו יכול להכווין אותי. לאחר שבועיים שלא הנעתי אינני מצליח להניע המנוע על המצברים בלבד אפילו שהמצברים טעונים 100%, אך אם הנני מפעיל את מטען המצברים אשר מספק את הזרם המנוע מניע בקלות. לאחר מכן נתתי למנוע לנוח במשך תקופות של שעה, 3 שעות, יום וגם יומיים ולאחר כל פעם המנוע הצליח להניע בקלות מאוד דרך המצבר אפילו שהוא לא טעון במלואו ( מתח באזור 12.1 ) כך שהסיבה איננה כי "המנוע חם" ומתניע בקלות. הנושא קרה לי פעמיים שלא הנעתי במשך תקופה שעולה על שבוע ואז הייתי נדרש להניע רק בעזרת מטען המצברים. במידה ולמישהו אין רעיון הייתי שמח להכוונה לאיש מקצוע (חשמלאי/מכונאי) באזור המרכז שיוכל לעזור ( בפרטי ). כמו כן שמתי לב שמצבר הצרכנים לא מסוגל בכלל להניע, לאחר פירוק ראיתי כי אחת הפטמות אכולה לחלוטין, האם ניתן/שווה להחליפה או שלקנות חדש? תודה רבה.

gb228

Active member
מצבר גמור

האינדיקציה של מתח לא מהווה אינדיקציה ליכולת ההנעה. במצבר ישן/גמור ההתנגדות הפנימית גורמת לנפילת מתח בשל הצריכת הזרם (ההתנעה) - תחבר וולטמטר למצבר ותבדוק מה הוא מראה בזמן נסיון ההתנעה - קרוב לודאי שהוא נופל בצורה משמעותית (לא זכור לי הרגע לאיזה מתח מותר שהוא ייפול - נדמה לי שמשהו באיזור של 10.5 וולט זה כבר גבול תחתון). תהליך הטעינה מצליח לאושש את המצבר לתקופה קצרה ולכן אתה יכול להניע אחרי תקופה של יום-יומיים אבל לא יותר. אם מצבר הצרכנים אכן מיועד לשימוש צרכנים הוא מראש מוגבל ביכולת שלו להתניע (גם במצב חדש) - הוא בנוי לצריכה נמוכה (יחסית להתנעה) על פני זמן ארוך לעומת מצבר התנעה שבנוי לזרם גבוה לזמנים קצרים. למיטב ידיעתי לא ניתן להחליף את הפטמה - כנראה שהגיע זמן להחליף מצבר.

LIAD 1

New member
מצבר גמור

קרה לי בדיוק אותו הדבר, החלפת המצבר פתרה את הבעיה. "פיטמה" אתה מיתכוון לקוטב? אם כן, במידה והמצבר תקין יש אפשרות בעזרת תבנית מתאימה לצקת עופרת ולתקן

למעלה