בעית החזרים של קופ"ח

בעית החזרים של קופ"ח

נמצא אצלי ילד בטיפול בקליניקה הפרטית שלי. האם פנתה לקופ"ח בבקשה להחזר. נאמר לאם שהמחיר שאני גובה יקר על אף שזהו מחיר מקובל בשוק. האם ביקשה לקבל רק את ההשתתפות הניתנת לכל אחד ואת ההפרש היא מוכנה לשלם מכיסה היות שהיא מעוניינת להמשיך בטיפול אצלי. התשובה היתה תפני למרפא אחר לקבלת טיפול פרטי ( בקופה יש המתנה) א. האם הקופה יכולה לסרב לתת את ההשתתפות הרגילה? ב למיטב ידיעתי למטופל לפי חוק הבריאות יש זכות לבחור את המטפל ומקום הטיפול ג. בזמנו היה ארגון המרפאים מפרסם מחירון טיפול מומלץ האם הדבר עוד קיים?

שווה לבדוק את החוקים

יש המתמחים בזכויות לדוגמא: ארגון בזכות בנושא ילדים עמותת קשר אם היא לא מוצאת את הטלפון ב144 יש חיוגים באינטרנט (וגם קישור בפורום) אז ניתן להתקשר למילבת ולבקש את המספרים 5303739 03 אני אינני מחר אבל כל אחד אחר יוכל לעזור בזאת בהצלחה טל

נאוה ר

New member
עמי שלום

קודם כל שלום אישי כי הרבה זמן לא נפגשנו. ובאשר לשאלה שלך מאוחדת וכנראה בעקבותיה שאר הקופות החליטו להוריד את התעריפים ל- 120 ש"ח. הם מתכוונים ללחוץ את כל ההורים וכל הקופות. המטרה הראשונית הייתה טובה - להוריד את המחירים שהגיעו בחלק מהמקרים לשמיים ולא אפשרו להורים בחירה. אבל המחיר המגוחך שעליו החליטו לא מאפשר למרפאים בעיסוק הפרטיים לעבוד בכבוד. מי שנתקע באמצע בין הפטיש לסדן הם המרפאים בעיסוק שעובדים בקופה ואמורים לישם את ההחלטות של ה"קברניטים". מה עושים? לפי דעתי זה אכן משהו שהארגון צריך לקום ולעזור. ובאשר לדף התעריפים - אותו לא ראיתי כבר שנים. אז אולי זה הזמן לפנות לאורנה צרפתי.

תיקון- פניה לארגון שלום, במידה ואכן תרצו לפנות לארגון, היו"ר היא ליאורה ברקאי, אורנה צרפתי פרשה לטובת תפקיד אחר במשרד הבריאות. הטלפון של ליאורה הוא: 04-8559333/395 בעבודה 067-323312 בהצלחה איילת

../images/Emo51.gifהחזרים קופ"ח

תודה לכל המתייחסים. המחיר של 120 ש"ח מגוחך על כל שק"ל שאני גובה נשאר לי 22 אגורות: 18% אחוז מע"מ,15% מס בריאות וביטוח לאומי, 45% מס הכנסה. או שקופת החולים תציע למטופליה מספיק מטפלים ללא תור המתנה או שתיתן להורים את זכות הבחירה במטפל תוך שהיא נותנת סכום החזר קבוע ללא קשר למחיר שנגבה.

החזרים ??!!!

הנושא כואב ממש , ולא נותר להשתתף בצערינו. במקרים קשים במיוחד -כמו בילדים הדורשים טיפול התפתחותי רב מקצועי, בתחילת תהליך אבחון ויעוץ, ועם התייחסות מצפונית ל"שפל הכלכלי", אני נוטה לעודד את ההורים לקחת יעוץ משפטי ולברר את הזכויות שלהם. לצערי "למי יש כח להלחם ? " ולכן רוב הזמן אני פוגשת יאוש ורק מיעוט בודד ורב אומץ חוזר עם תוצאות ... כנראה שבמדינת ישראל בכל זאת צריך לדעת להרים שולחן מפעם לפעם. מה שקורה עם הקופות היום, לא חוקי לעניות דעתי והמשפחות נופלות - תרתי משמע - בין הכסאות.

האם מישהו פנה? בכדי שתהיה תגובה של הארגון כדאי ליזום פניה אם בכתב או בטלפון לטלפונים שציינתי איילת

אפרת זי

New member
אני פניתי טלפוני[ת

שלום, אני אמא שפגועה מכל הסיפור.נאלצת להשהות את הטיפולים של בני (שמטופל אגב, אצל מרפאה דרך קופ"ח מאוחדת) עד שתתקבל החלטה אחרת. בהמלצתכם פניתי גם לליאורה מהעמותה ולצערה הרב, אין לה אפשרות להתערב כיוון שאיו להסתדרות הסכם קיבוצי עם קופ"ח מאוחדת ולכן לא יכולה לייצג את המרפאים. אני ממשיכה ופונה גם למשרד הבריאות, אם יהיה משהו חדש אעדכן אתכם. בכל מקרה אם יש חדש ונמצא פתרון כלשהו - אנא עדכנו.

למעלה