בעית גיר ב C4

kangal

New member
בעית גיר ב C4

ברכות ובוקר טוב

יש בבעלותינו סיטרואן C4 מודל 2007, ליסינג לשעבר, אנו יד שניה. שנתיים התנהגה יפה (יחסית) ולמעט תקלת חיישן שמן ודיסטרוביוטר (כך הגדיר זאת המוסכניק) שמת והוחלף, הרכב סבבי ומשמש לצרכינו.
בנוסף לנסועה הרגילה שלנו, שהיא קצת גבוהה, כ 25K ק"מ בשנה, הרכב גם גורר פעם ב.... נגרר של עד חצי טון.
לאחרונה אנו חווים תקלה מעצבנת:
כל יום, לפחות פעם ביום (גג פעמיים במקרים נדירים), בעיקר בבוקר, בנסיעה הראשונה, נדלקת נורית service והגיר קופץ לשלישי ונשאר שם. אין אפשרות להעביר ידנית ורק כיבוי, הכנסה ל P והנעה שוב, פותרת את העניין, עד למחרת.
בבדיקה כללית במוסך נטען כי או שזה חיישן הגיר שהלך, או שהגיר עצמו הלך, אי אפשר לדעת עד שיפרקו....
האם מישהו שמע על תופעה כזו ב C4?
האם מישהו יודע מה עלות חיישן או גיר ב"וורסט קייס סינריו"?
תודה על מענה זריז

קנגל

frankthe

New member
קרה גם קרה

אפילו לי במכונית אחרת עם אותה תיבת הילוכים. לפיזו וסיטרואן וגם לרנו יש את אותה תיבת הילוכים דפוקה: al4 שנהפכה עכשיו ל at8. זו הסיבה לכך שמכוניות צרפתיות מאבדות מערכן כל כך מהר - התיבה גרועה ולא אמינה. מכאן אני יכול להתפלל עבורך שזה רק החיישן ולא כל התיבת ההילוכים עצמה. מדובר באלפי ש"ח (5-8K) לתיבה עצמה. לחיישן הרבה פחות.

kangal

New member
תודה. כלומר- אין מנוס מפירוק ובדיקה...

יש לך מושג כללי לגבי עלות פו"ה + בדיקה של הסוררת?

shahf

New member
יש פה כמה חברים בפורום עם קצת יותר ידע.

אם אני זוכר נכון יש שם איזשהו שסתום שנוטה לעשות בעיות והחלפתו לרוב פותרת את הבעיה.

תמתין לעוד כמה תשובות לפני שתרוץ לפרק את התיבה.

kangal

New member
ממתין בסבלנות, גם ככה אין את הכסף לתקן את זה

כרגע.
הרכב אמור להיכנס לטיפול קטן בקרוב, אנצל את הכניסה לעניין הזה. מקווה לקצת יותר תשובות מפורטות, מודה לכל מי שכבר ענה!

כפיר c2

New member
תפסיק לגרור

גם ככה האוטו/גיר רגיש ובעיתי, אז גרירה של חצי טון רק מוסיפה עומסים מיותרים שהגיר לא מסוגל להתמודד.
גם אם תתקן את הבעיה אם תמשיך לגרור יהרס הגיר

shahf

New member
אין סיבה שיפסיק אם זה לא לעיתים קרובות מדי.

500 ק"ג זה לא מעל מגבלת הגרירה של הרכב (קנגל, תקן אותי אם אני טועה, בספר הרכב יש את המגבלות לנגרר עם/בלי בלמים) ואם נוהגים נכון לא צריכה להיות שום בעיה עם זה.

kangal

New member
אכן, הרכב מוגבל ל 600 ק"ג גרירה

וו הגרירה הוסיף 75 ק"ג למשקל העצמי ברישום הרישיון. הגרור הוא קטן, 500 ק"ג כולל, 130 ק"ג עצמי. אני לא גורר לעיתים קרובות ולא מעבר למשקל המצויין. תכל'ס, הייתי מעדיף רגב עם גיר ידני, אבל מכיוון שאפ'חד לא רוצה לרכוש את ה C4 (אפילו טרייד אין לא מוכנים לקחת, אלא במחיר שחיטה עצבני...) אז אני כרגע "נשוי" לרכב הזה.

shahf

New member
מה גם שמקריאה נוספת זה לא בדיוק 500 ק"ג,

אלא עד 500 ק"ג.
זה יכול להיות גם 300, 250 או אפילו 50 ק"ג.

חן 1111

Active member
יכול להיות גם מגע חשמלי לא תקין.

אם זה היה "הלך הגיר" אז זה היה קורה כל הזמן. לא פעם ביום.
בטיפול הקרוב שינתקו וינקו את כל המחברים שקשורים לגיר. בבדיקה עם מחשב הם יכולים גם לבדוק איזה רכיב גורם לזה. זה יכול להיות הרכיב, או המחבר והחיווט שלו.

למעלה