בעית ביישנות

spring flower

New member
בעית ביישנות

איך מתמודדים עם ביישנות לרקוד בציבור, ליד אנשים וחברים? אני תמיד מתביישת לרקוד עם חברות במועדונים.

אוריק3

New member
להתחיל לתרגל בבודד ואחר כך עוד

אחד ועוד שניים...סך הכל תתרגלי לנוכחות קהל..לאט לאט

spring flower

New member
בבית ולבד אני רוקדת יפה

רק שאח"כ במסיבה, הנוכחות של האנשים קצת משתקת אותי ומביך לי לרקוד לפני כולם

אוריק3

New member
לכן אמרתי הוסיפי קהל של אדם אחד

חבר או חברה...ותתרגלי לרקוד לפניו או איתו או איתה..לאחר מכן עם עוד זוג...ואז תקבלי את הבטחון ואז הוסיפי עוד אחד...וככה ייוצר קהל..

רוצה לחלוק בנימוס...

לדעתי לרקוד לפני אדם אחד מביך יותר מאשר לרקוד ביחד עם עוד עשרות... ולכן אני לא בטוחה שיש פה הדרגתיות. ולך פרח אביב, אני רוצה להזכיר שאת רוקדת יפה, אמרת את זה בעצמך. אבל, לדעתך, את רוקדת יפה כשאת לבד. האם את יכולה כשאת על רחבת הריקודים, למשך רבע דקה לעצום עיניים ולדמיין שאת לבד? לדעתי, אם תצליחי, אפילו לשניות מספר, לרקוד עם כולם כאילו שאת לבד, ההמשך יהיה לך טיבעי. מה דעתך לנסות? ואם זה קשה, אולי את יכולה לגייס את עזרת חברותייך למשימה? אם את יודעת לרקוד את וודאי גם יצירתית מאוד, חישבי על רעיון ואשמח לקרוא אותו. והסוד שלי בשבילך הוא, שלרוב האנשים שמחוצה לנו לא שמים לב לכל תנועה שאנו עושים, וסביר להניח שאם את רוקדת יפה לבד אז גם עם חברותייך את רוקדת נהדר, וזו רק ההרגשה שלך משתנה. האם ניסית לשאול את חברותייך איך את רוקדת בנוכחותן? בהצלחה!!

גלעד63

New member
איך את יודעת?

כולנו יפים, חזקים חכמים ונחשקים - רוקדים הכי יפה, שרים נינט ותמיד בדרך חזרה מדייט יודעים את כל התשובות הנכונות והשנונות. ומה זה אומר, בעצם? בסוד אלחש לך, זה לא אומר כלום - זו מן דעה שיש לנו על עצמנו, בעלת תוקף בערך כמו עוד מיליון דעות שיש לנו במיליון עניינים אחרים. אם הצלחת לאמץ את נקודת ההשקפה הזאת אז בטח כבר הבנת שעד שלא תעשי את זה, זה פשוט לא יקרה. וכשתביני את זה, תוכלי להתחיל ולהתקדם. בהצלחה.

isaacm

New member
סיפור על קבלת אורחים

שלום לך, פרח אביב. כינוי יפה בחרת לך, ביישנית, פרח אביב - גם שילוב יפה.
יש לי שאלת תם - אלייך, אבל השאלה ממש רצינית. את מעוניינת להתמודד עם הביישנות עצמה? את מעוניינת להתמודד עם הצורה בה את בוחרת להגיב כשאת חשה ביישנות? חושבת שאפשר גם להתבייש וגם לרקוד? חושבת שאם לא תתביישי - תרקדי אחת? הסבא שלי היה רב. אהב לארח לסעודות בשבת. אז התקופה הייתה קשה והיו אנשים שממש לא היה להם מה לאכול בשבת - אבל הם כבדו את עצמם ולא היו מוכנים לבקש. הוא מצא את הדרך להזמין אותם לאכול על שולחנו. סבי לא היה מה שקוראים Clumsy, אבל בלי יוצא מן הכלל, במעין אומנות כזו, היה נתקל בכוס היין האדום והופך אותו על המפה הלבנה. כשהאחד האורחים הצליח להציל את כוס היין, היה נתקל במרק. כשהיו קורים הדברים היה מבטו חולף בחום על פניה של הסבתא שלי, ואז היה קורץ אלי. לא הבנתי. גדלתי, הייתי לנער, הקשר איתו השתנה. הזדקן. יום אחד שאלתי אותו, סבא - למה תמיד שפכת את היין? והוא, באותו חיוך מבודח שכל כך זכרתי השיב לי: יצחקלה, תמיד מישהו שופך משהו. אחרי שאני שפכתי - זה כבר לא כל כך נורא. שתך חייך והביט בי. הבנתי. לא אזמין אותך לשפוך יין אדום על החולצה שלך. אני כן מזמין אותך לספר לי מה את חושבת, איך את מרגישה אחרי שקראת את הסיפור. יכול להיות שהדברים לא כל כך כמו שנדמה לנו? עוד שאלונת קטנה, בסוד: את רוקדת עם בנים? (זה יגם כול להיות נחמד!) אשמח לקרא את מה שתרצי לספר איציק

bridges

New member
לתרגל את המוח

דרך אחרת יכולה להיות תרגול ע"י דמיון. תעשי את זה במקום שקט ואולי קצת חשוך (מה שמרגיע אותך) תדמייני שאת נמצאת ברחבת הריקודים ואת רוקדת. ממש תדמייני את זה: את האורות המרצדים, את החברות שרוקדות איתך את הרוקדים האחרים, את מה שאת לובשת ואת מה שהאנשים האחרים לובשים. תיכנסי ממש לפרטים, תתפראי (זה הרי רק דמיון). תתרגלי את זה מספר פעמים (למשל שבוע) ושימי לב איך ההרגשה שלך משתנה. רק אחרי שבדמיון שלך הביישנות נעלמת תלכי לרקוד במציאות. ככל שתתרגלי את זה יותר המוח שלך המצב הזה שנראה לך היום לא טבעי יהיה פתאום טבעי.

מירה גל

New member
,תשובה ל-spring flower../images/Emo39.gif

שלום לך spring flower. אני אוהבת את הכינוי שבחרת לך. הוא מזכיר לי רקפת יפה וביישנית שנעים להביט בה. בביישנות יש חן. האם את יכולה להתייחס אל התכונה הזו בחיבה ובחיוב כחלק יפה שבך? מה דעתך - ואני יודעת שזה מוזר - לדבר עם התכונה הזו?, לדוגמא: אמרי לה בהומור "עכשיו אני רוקדת. חכי לי פה אני מבטיחה לחזור". קשה להביע את עצמינו בפני עדים בתחום הקרוב לנו ובעל משמעות גבוהה. נסי יחד עם הביישנות לרקוד, לעשות מה שחשוב. "וכל המרבה הרי זה משובח." ממש כמו בהגדה של פסח. האם את מסוגלת לדמיין בעת הריקוד שאת בחברת המוני פרחי אביב המקיפים אותך באהבה יופי והערכה? אולי כך יקל עליך להתחבר לעצמך, ממש כפי שאת רוקדת לבד ולהנות מיכולותיך. בהצלחה. מירה גל פסנתרנית מאמנת ומלווה זמרים COACH מאמנת להופעה בפני קהל והתמודדות עם פחד במה טל.026798039 - 0544241751 מייל: [email protected]

למעלה