בעיתון

DesertVoise

New member
בעיתון

בידיעות כתבה על " צה"ל נגד המשתמטות" , יש מחסור בחילות. בגדול, צה"ל לא יוותר על האפילפטים , ובמקביל צריך גם לדאוג שיתן את הטיפול הרפואי הנידרש. בכתבה באותו עמוד "הפלוגה המקוללת" מסופר על ניסיון התאבדות של ש'. אחת הסיבות , אי הכרה של צה"ל במצבו הבריאותי שנבע משרותו. גם מיכאן יש ללמוד, שאין לקחת סיכונים בהקשר לאפילפסיה , צה"ל לא יקח אחריות. לכן אני דורש מצה"ל לספק את ההנחיות המלאות ,שניקראות פטורים, לפני הגיום במקביל לקבלת הפרופיל.

DesertVoise

New member
אנשים אם בעיות רפואיות יש המון

אפילפסיה זו רק אחת מהם, והיא בהחלט קבוצה גדולה. לדוגמא: יום הגיוס שתפקידו להפוך אזרח לחיל, לא טוב לאפילפטים בסגנון שהוא נעשה היום, וכעובדה סיפרו לנו שביום הזה הצטרף חיל לאוכלוסית האפילפטים. לקיחת התרופות זו לא בדיחה, נידרשת התאמה , כמו 7 שעות שינה, שזה הדבר היחידי שנעשה, וגם נידרש מהחיל לגשת למפקד להזכיר(כן ביום הראשון), וזה יהפוך לבדיחה , כי יעשו לחיל הקפצה באותו יום.

תראה..

אנחנו צריכים לקבל הקלות/פטורים.. נכון.. אבל צריך לדעת איפה הגבול.. ולא לבקש על כל דבר קטן שיכול להיות מסוכן בגדל ה'אם' כי אז הצבא לא בהכרח יקח ברצינות.. אבל..יש לי חברה.. פרופיל 97.. עם הקלות.. משמע? היא לא יכולה לישון רק על מזרון אחד, כי יש לה עקמת.. היא לא יכולה לעשות שמירה כי היא לא יכולה לעמוד 15 דקות בגלל עקמת.. והיא לא עושה עוד מממממממממממממלללללללללללללללללא דברים בגלל בעיות קטנות כאלו.. דברים שבשל חוסר נסיוני בצבא.. אני לא יודעת.. לידה.. אפשר לחשוב שאני 97 מה לי יש? 7 שעות שינה רצופות.. ואם אני אתקל בעוד דברים.. נטפל בהם אז.. כרגע אני לא יכולה לדעת לאיזה עוד הקלות אני אזדקק..

DesertVoise

New member
הגבול ברור מאוד וכתוב בכל ספר

את צודקת, ואת זה אני רוצה למנוע. המצב "ואם אני אתקל בעוד דברים.. נטפל בהם אז.. כרגע אני לא יכולה לדעת לאיזה עוד הקלות אני אזדקק.. " הוא שערוריה, לצערי זה קורה מיספר פעמים בשבוע. ועד קבלת ההקלה המתבקשת , עוברים שבועות ואין עם מי לדבר. כאילו אנחנו מרמים מישהו. צריך לקחת חיל עם אפילפסיה , שבהגדרה הוא בסבירות להתקף, והמטרה לא לגרום להידרדרות. לכן דבר ראשון , לפני הגיוס צריך לא את סל ההטבות המתאים. הסיבה הראשונה והכי חשובה, אין צורך להזכיר לאפילפטי כל יום שהוא אפילפטי , מספיק רגע לקיחת התרופות. וכאשר אין סל , נוצר מצב שכל יום צריך לדוש בענין, וזה התעללות, ואני מרגיש שזה גם התעללות בי כאב. לדוגמא : לאחר שהתלוננתי יצאה הוראה לכול בסיסי הטירונות שלאחר הקפצת חיל אפילפטי בתוך 7 שעות השינה שלו , הוא זכאי ל-7 שעות שינה נוספות. זה צריך להיות בסל, ולא רק לבסיסי טירונות, ובכלל לא צריך את ההקפצה, באסמתים מטפלים יותר טוב. בצבא מנסים לחשוב קטן ככול האפשר, אבל זה לא מתאים לנו.

DesertVoise

New member
מה נידרש. אני רוצה תגובות, ותיקונים

7 שעות שינה ובמצבי מתיחות 8.( כול הנתונים מדברים על מסלול חיים רגיל ולא חיי צבא). מחזור יום קבוע. כלומר רצוי ששעות שינה יהיו באותם שעות היממה ובלילה. אין לבד. כלומר לא שולחים חיל אפילפטי לאיזה שהוא תפקיד שבו הוא יהיה שעות לבד ללא שום אדם בסביבתו הקרובה. אין לשהות במקומות מסוכנים- בצמוד לאוספי מים, בצמוד למכונה ללא מנגנוני הגנה, ועצירה, אין לשהות בנקודות גבוהות ללא מנגנוני הגנה מנפילה, וכל זה במיוחד לא לבד לזמן ממושך. אין לשהות זמן ממושך ליד מזרון מסמרים.(צריך עזרה בהגדרה)

למעלה