בעיקר שיתוף.

בעיקר שיתוף.

-התעניינתי במדיטציה כבר לפני כמה שנים, שנה שעברה התנסיתי מס' פעמים לא היה משמעותי, באחת הפעמים (תחת הנחיה) הרגשתי מרוקנת לחלוטין מאנרגיות, עצב עמוק. ולא חזרתי לזה.
-לפני כמעט חצי שנה עשיתי ריטריט מדיטציות של שבוע. הרגשתי שקיבלתי את ההנחיה שמתאימה לי, והמשכתי לתרגל במהלך היום, בישיבה, בהליכה, בנהיגה וכו'.
לצערי לא הצליח להחזיק יותר מידי (למרות שהייתה לזה השפעה חיובית), השגרה עשתה את שלה, אבל מנסה להתמיד לתרגל בישיבה.
-הייתה תקופה שהרגשתי מאוד מנותקת אחרי מדיטציה, ושהייתי צריכה לעשות "קאט" כדי לחזור לעצמי (מה זה אומר?) נבהלתי מזה. והפחתתי.
-אח"כ בזמן תרגול בישיבה התחלתי לזוז בלי מחשבה לפני כן, בלי להיות במודעות לכך. זה הרגיש לי מוזר. אז הפסקתי לתקופה קצרה, ואז חזרתי עם הידיעה שאני זורמת עם מה שקורה.
-אתמול אחרי מדיטציה בה התחלתי להתכווץ קצת ולרעוד. כתבתי.
ומה שיצא די הפתיע אותי, גיליתי שהדיכאון של פעם (לא באמת פעם), ומחשבות אובדניות שליוו אותי כמה שנים עלו כמו זעקות שקטות מתוכי שבכלל לא הייתי מודעת לקיומן, כנראה לא רציתי להיות מודעת לכך.
-כרגע מרגישה מבולבלת. הרי אני לא רוצה למות, לא בדיכאון לפחות שנתיים (לא בהגדרה הקלינית).
-המדיטציה מכניסה אותי לעומק (לפעמים) שאח"כ לוקח לי זמן לצאת מזה. אני יכולה לראות שחור אינסופי ותחושות לא מוגדרות עולות. מנסה מיד לטאטא את זה. ולעשות "קאט".
-אבל אז מגיע יום חדש. ואני חושבת לעצמי במהלך הערב זמן טוב למדוט.
למה בכלל?
מה זה נותן לי?
המשיכה הזאת למקום הזה באמת לא ברורה.

האם זה נכון לי (המדיטציה)? אני שואלת את עצמי כבר הרבה זמן.

בכותרת רשמת 'בעיקר שיתוף' ובסוף הטקסט סימני שאלה.

אז להגיב או לא?
&nbsp
בהצלחה, נשמע מוכר ומאתגר :)

נכון.

אפשר כמובן להגיב.
פשוט הרגשתי צורך של ממש לכתוב בשביל להוציא את המחשבות שהיו מפוזרות ולא בהירות.
ולא בהכרח בשביל לקבל תשובות.

*תודה על ההזדהות :)

אני לא יכול לדעת דרך התכתבות.

בדרך כלל, כשאנחנו מאוד צלולים וכנים ברגע מסויים, אנחנו יכולים לדעת האם בשניה זו אנחנו עושים טוב לעצמנו; ובאיזו מידה; ובאלו רבדים.

בסתר לבי אני נוטה להאמין (בלי שיש לי לכך ביסוס כלשהו) שאת בדרך הנכונה ולקוות שתמשיכי בה, בזהירות, בדיוק כפי שאת עושה.

הלוואי שיכולתי, דרך ההתכתבות, להגיד לך משהו מועיל או לשלוח אלייך משהו מועיל.

ממלכות שלמות של עזרה, של תובנה, של סיוע, של אור, נגישות תמיד ומשתוקקות להגיע אל כל אחד מאיתנו. ברור שאלייך גם.

הטבע עובד בצורה מעניינת מאוד. ההכשרה הדרושה לנו זמינה תמיד, עקרונית לפחות. בפועל, רובנו לא פוסעים קדימה אל תוך תחומי-ההשפעה הזמינים לנו לצורך הכשרה.

הלוואי שהייתי זוכה לעבוד איתך... ועם כל מי שכדאי שאעבוד איתו. אני שמח מאוד שאני זוכה, בכל אופן, לקרוא את כל מה שאת כותבת בפורום הזה.

תודה!

איזו תגובה חמימה ונעימה, לפעמים רק זה לכשעצמו יעיל. כמעט שהרגשתי את הממלכות :)
&nbsp
תודה על האפשרות להישמע, לא מובן מאליו עבורי להתבטא רגשית.

אולי אפילו לא כמעט

וזו זכות לקרוא את דברייך

זה פשוט

New member
נראה שמדיטציה כן מתאימה לך

כי את מאוד קשובה לעצמך (מה שזה לא אומר, כדבריך) וזה לא כזה שכיח. אז שאפו.
מצד שני ידוע שמדיטציה עשויה או עלולה לחשוף את המקומות הכי כואבים בתוכנו וכרגע, לדבריך, את נרתעת מזה אז אולי ליווי עם מורה, רק שניכם/ן, יכול לעזור.

תודה..!

תודה על החיזוק להמשיך.. ברור לי שלא שלפת את זה סתם.
&nbsp
זה באמת הגיוני וידוע לחשוב על מדיטציה ככזו.
אבל עכשיו אני מבינה שלא באמת תפסתי אותה ככה.
&nbsp
לא חשבתי על אופציה של ליווי של מורה. אבל טוב שזה יהיה במודע.
&nbsp

סינבד

New member
אל תישארי לבד

אין לי שום דרך לדעת מה המקור לכל החוויות שאת מתארת. גם בן וגם זה פשוט אומרים לך, בצדק לדעתי, לא להניח לתהליך שנכנסת אליו.
&nbsp
הנסיון שלי מלמד שהיוניברס (הכינוי שאני משתמש בו) עומד הכן לתת לך את כל הטוב שבו והמגבלה של הטוב שתקבלי היא מידת הנכונות והמוכנות שלך לקבל את הטוב שמציע לך היוניברס.
&nbsp
אין לי ספק שהמשא שרובץ עליך כבד מאד ואולי מרגיש כבד מנשוא. לכן הכותרת שלי "אל תישארי לבד".
ברמות הכי בסיסיות, לא נועדנו לחיות לבד. מטבענו אנחנו נולדים מוכנים לאהוב ולהיות אהובים אלא שלא פעם חוויות מדכאות שאנחנו חווים לאורך חיינו מרחיקות אותנו מהמקום הזה של להיות אוהבים ואהובים. אל לך לשכוח שמתוקף היותך בת אנוש זכותך לאהוב ולהיות אהובה.
אך מעל לכל אין סיבה שתימנעי מלקבל עזרה, סיוע ותמיכה בהתמודדות שלך עם משאך בדרכך אל האושר שלך.
&nbsp
בן, בדרכו העדינה, הציע את עזרתו: "הלוואי שהייתי זוכה לעבוד איתך..." למה לא תשלחי לו הודעה פרטית ותראי אם התמיכה וההדרכה שלו מתאימות לך?
אם לא הוא אין לי ספק שתמצאי את מי שיוכל לתמוך בדרכך אל האושר שאת ראויה לו.
&nbsp
שבת שלום והרבה אהבה.

סינבד תודה על תגובתך

כתבת לי על אהבה למרות שלא ציינתי את זה, אכן יש לי עניינים עם זה.
לפעמים גילויי אהבה וחיבה מאחרים נתפסים כמאיימים אז אני פשוט מתרחקת.
זו תזכורת חשובה, אני מבינה על פניו את הזכות הזו.
&nbsp
בעניין סיוע, לא כתבתי את זה, אבל שמחתי מאוד על ההצעה של בן.
אולי ישמע מוזר, אני צריכה קודם כל להתחזק לבד- להרגיש מספיק יציבה ובטוחה, ואז לחשוב על זה. צריכה להחזיר לעצמי הגנות שהתפרקו לי לאחרונה.
&nbsp
תודה שוב

למעלה