בעיקבות האיחוד (?).
לכבוד ההודעה המשמחת והמרגשת שמשינה כנראה מתאחדת
. החלטתי לפרסם פה מעין ביקורת/סקירה משוכתבת , שפירסמתי פה בעבר (במקצה שיפורים של ה100 אלבומי חובה) על מפלצות התהילה האלום שלטעמי (המשובש?) ,הוא הכי טוב שלהם.
משינה -מפלצות התהילה
האלבום הזה הוא אלבום חובה מ2 סיבות עיקריות: 1. המוזיקה שלו ואני מיד אפרט עלייה. 2. התיזמון שלו ההעזה של להוציא אותו, ואיך בעיני הוא מסמל כל מה שהרוק הישראלי והמוזיקה בכלל ,היום היא לא. נתחיל דווקא מהסיבה השנייה, משינה הייתה במידה זו או אחרת במגמת עליה בעקבות העמותה לחקר התמותה. הם החלו להכנס למינסטרים של מוזיקת הרוק הישראלית, ויכלו כמובן להתנחל שם ,להוציא עוד אלבום של להיטים ולהנות מהחיים. אבל משינה נגד כל זה, הוציאו את האלבום המטורף ,הגאוני והמשוגע ביותר שלהם. למרות ההצלחה של האלבום הקודם הם לא נפלו לתוך בור הלהיטים, ואולי בגלל ההצלחה הוציאו את האלבום ה"אמיץ" והאדיר הזה. חברי משינה הוציאו את האלבום שתמיד חלמו לעשות והפעם גם היה להם את האומץ לעשות את זה , אני לא רואה היום שם להקה אבל שם להקה שעושה כזה דבר בשיא ההצלחה או ברגע שמתחילים להצליח , פתאום לצאת בכוונה עם אלבום כמו מפלצות התהילה, ובאמת המעריצים והשדרני רדיו לא ידעו איך לאכול את האלבום הזה והתוצאה-האלבום מכר רק 15 אלף עותקים במכה ומאז ועד היום מכר בערך 20 אלף עותקים בלבד. ועכשיו למוזיקה של האלבום הזה, באלבום הזה יש נגיעה גדולה מאוד של הגרנג' שהגיע באותה תקופה מאזור ארצות הברית . השירים נעים בין רוק כאסח ועד שירים הזויים לחלוטין והכל ביחד יוצר דיסק מטורף אבל גאוני כאחד. האלבום נפתח אחרי קטע משונה עם המילים: "בתוך חלל כל כך גדול של אינפורמצייה שנובעת מכלום ישנו מרחב כל כך רחב של בליוני חלקיקים מחוץ למרכב". אחריו ,מגיע קטע אינסטרומנטאלי לשלומית בונה סוכה, קטעה שגורם למי ששומעה אותו לרצות לבנות את הסוכה ביחד עם שלומית ולא לצאת ממנה לעולם. אחרי הסוכה של שלומית , מתחיל בצורה מושלמת השיר "את באה לבקר" , ואחריו "אין מקום אחר" (שמקבל ביצוע מדהים בהופעת הפרידה של משינה). מיד אחריו- "בנות הים" שלושת השירים האלו נותנים בראש כבר בהתחלה, ומכינים את המאזין למה שצפוי בהמשך. הקטע ההזוי "מי שם" מכניס אותנו לתוך רצף השירים היותר מוזרים באלבום "איזה איש" ,הצווחני "אהבת אותי", שיר אופרתי יפיפה "אשה", שהוא המשך ישיר לאיזה איש "לילה בעיר", שיר שמתאים באמת רק לשעות הקטנות של הלילה אחריו מגיע שיר שקצת עוזר לנו לצאת מההלם הראשוני בשם "תתעורר", אחריו שיר פארודי על אתניקס "זה לא יכול להיות ישן". (אני יודע שזה פרודי על אתניקס כי ככה קראתי באתרים שונים, אבל אני לא מבין איפה בשיר הם יורדים על אתניקס?). וחזרה להזיות, "ארי קרש דם", שיר שכל מילותיו הם בעצם רעיונות שהוצעו ללהקת העוזרי במה של משינה. אחריו קטע אינסטרומנטאלי יפה מאוד -מפלצות התהילה, ושיר השירים שמסיים את האלבום הזה בעצם מייג את כל מה שיפה באלבום הזה, "הכל התחיל בנאצר" כל מילה על השיר הזה מיותרת.
לכבוד ההודעה המשמחת והמרגשת שמשינה כנראה מתאחדת