בעיניין מטבחים....

bar 23

New member
בעיניין מטבחים....

1. המטבח המתוכנן אצלנו הוא בצורת "ר" כך שיש אפשרות לתכנן לו גם "אי". מה אתם חושבים צריך להיות על אי? בצד הפונה לכיוון הסלון חשבתי לעשות בר ישיבה עם כמה כיסאות גבוהים, לישיבה של "ארוחה מהירה". ומה בצד השני? זה שפונה למטבח עצמו? 2. ראינו את הפירזול של "בלורן" ומאוד התלהבנו (מהעיצובים, מהשיכלולים, מפתרונות האיחסון המתוחכמים). יש למישהו המלצות או דיס-המלצות עליהם? תודה ושבוע טוב!

נחלולית

New member
ובכן...

אם יש ילדים קטינים לא רצוי לשים כיור או כיריים. אנו מתעתדים לשים באי ארונות וסלסלות לירקות, מדף אחד למיקרוגל - שלא יתפוס מקום על השיש, ומתלה למגבת - קלאסי לצד של המטבח. בהצלחה

bar 23

New member
למה לא לשים את המיקרו בארון, ליד התנור אפיה?

בהנחה שמעצבים לפי עיקרון איזורי העבודה לא כדאי לרכז אותם במקום אחד? ז"א ארון גבוה עם תנור בילט אין ומיקרוגל?

נחלולית

New member
אז ככה..

אנו מעצבים ללא ארון בילט אין, גם כי נמאס לנו וגם כי כל המטבח יהיה ללא ארונות גבוהים - חלונות במקום. ארונות האי צרים - 60 ס"מ, ולכן אינני מבזבזת ארון רחב (היחידות של הארונות אצלנו הן רחבות) אלא מה שהכרחי. בנוגע לעקרון אזורי העבודה - פשוט חשבי איפה הכי נכון לך, עם מה את יכולה לחיות. כל העקרונות הללו אינם תמיד אמת מוחלטת, למשל לאיזה כיוון פונה כל מכשיר, או האם למקם המדיח מימין או משמאל לכיור - אצלי זה לא ממש משנה כי אני שמאלית ובעלי שיחיה ימני. בקיצור - רק חשיבה הגיונית - זה העקרון המנחה אותנו.

efratcn

New member
../images/Emo6.gif פתאום אני קולטת מי את...

בדיוק קיבלנו את התוכניות שלנו (סקיצה ראשונה). התכנון הוא "ר" ובאמצע אי. יכול להיות שבאי כן יהיו כיריים (תיזכרי במטבח של הבלונית. באי יש כיריים). הכיריים יהיו מול הכיור והאי יהווה משטח עבודה שפונה לסלון. ליד התכנון הוא שולחן אוכל צמוד + כיסאות. אולי נשים את הכיסאות הגבוהים בצמוד לאי עצמו. לא יודעים בדיוק עדיין. ולא מכירה את בלורן
אנחנו די נעולים על "פנל" בעיקר אחרי שגילינו שהבעלים עומדים להיות שכנים שלנו

haginagi

New member
נגר מהשרון

אני ההיתי מתכנן אי שבו ניתן לשבת בחלק מסוים משני צידי האי והשאר לאיחסון

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo52.giffireman , איך זה../images/Emo35.gif

שפרסומות של "נגר מהשרון" חוזרות כאן שוב ושוב בלי הנד עפעף, והודעה בה כתוב "לא תקני" על תמונת מדרגות מעוצבות, תמחק לאלתר

איריסג

New member
כמה הערות חשובות בענייני אי

1. חשוב לוודא שמסביב לאי - יש מרווח של לפחות 1.0-1.1 מטר מכל צד - פחות מזה זה מעבר מאד מאד לא נוח - וזה סתם מצופף את המטבח. 2. כיסאות גבוהים - אנחנו התלבטנו ארוכות - בהתחלה התכוונו לעשות אזור ישיבה מונמך - אבל מכיוון שהכיריים אצלנו על האי וגם יש לידם כיור משני (קטן) זה היה משאיר לנו מעט מאד משטח עבודה - לכן החלטנו שכל האי יהיה בגובה השייש - והכיסאות יהיו כיסאות "חצי בר" - בעיני כיסאות בר ממש גבוהים זה נורא נורא לא נוח (לא רק לילדים. אני באופן אישי שונאת לשבת על כיסאות ממש גבוהים). 3. אם אתם הולכים על אי - תנצלו אותו לעוד שטחי אחסון - מתחת למשטח העבודה כדאי לעשות ארונות לדברים שהנגישות אליהם יכולה להיות פחותה - למשל - קערות הגשה, הכלים של פסח, מזווה עודפים וכו'.

efratcn

New member
אם את בעניין

(ילדים יש?
) לנו יש 2 כיסאות של סטוקי (ועוד אחד בתכנון...). גבוהים ומתאימים לבר אבל לא גבוהים מדי, ארגונומים ונוחים ומתאימים מגיל ישיבה ועד זיקנה (כולל הגנה לתינוק שרק התחיל לשבת). אני מתכננת להם מקום של כבוד במטבח

calya

New member
יש להם מוצרים כאלו יפים

וכאלו יקרים... הכסאות שלהם עולים כמו העגלה שלהם (7000 ש"ח, חלום רטוב. לא שיש לי תינוק בדרך או בתכנון אבל בחיי שהייתי קונה את העגלה סתם שתעמוד בסלון, היא כזו יפה !)

calya

New member
לא התכוונתי שהכסא עולה ככה

התכוונתי שכמו שהעגלה יקרה בסדר גודל מעגלות תינוק רגילות ככה הכסא יקר בסדר גודל מכסאות רגילים
(1000 ש"ח כמדומני לכסא, לא ?)

efratcn

New member
עניין של הסתכלות ../images/Emo13.gif

נכון יקר, אבל בהגדרה זה לא כיסא לתינוק. ממש לא. זה כיסא ארגונומי לכל דבר (לטעמי מאד נוח. אני יושבת עליו לא מעט) שיש בו פונקציה של שימוש לתינוק/פעוט/ילד. אצלנו, מטעמי חוסר מקום (נו, פלא שהחלטנו להרחיב את הבית?
) החלטנו לרכוש את הכיסאות האלה שעשויים מעץ. ולא 1000 ש"ח. 800 ומשהו... כשיש כיסאות פלסטיקים מכוערים שעולים יותר (מפליא, הא?). ואני בכלל שונאת פלסטיק. בלאכס.

אי במטבח

לגבי השאלה הראשונה אני חושבת שצריך להיות לפחות כיור שירות על האי אצלנו כל מלאכת הקציצה וההכנה נעשית על האי, וזה מאוד נוח כשיש ברז נגיש בהתאם גם סלסלות הירקות נמצאות בצד הפונה למטבח ורוב הציוד שדרוש להכנות הנל: מגירה עם סכינים, מגירה עם קערות ומגירה עם פיצפקעסים כמו נייר אלומיניום ניילון נצמד מגבות רגילות ומגבות נייר מניסיון מר עם כיסאות בר, הם אינם נוחים לישיבה אצלנו כמעט ואין שימוש בפינת האוכל ורוב הארוחות הן על הדלפק של המטבח (כתבתי כאן הרבה פעמים שבמטבח הכי כיף אפילו האורחים ניגשים לשבת שם ולא פונים לא לסלון ולא לשום שולחן אחר) לכן היה לי חשוב שהישיבה תהיה נוחה, וזה עשינו עי הנמכת איזור הישיבה לגובה של שולחן רגיל- כך לא רק ארוחות מהירות אלא גם ישיבה ממושכת הופכת לנעימה ליושב, ולמבשל יש תמיד חברה
לגבי השאלה השניה- לא מכירה, נאמנה לבלום...

למעלה