בעיית Accessory Navicular - חשוב לי

בעיית Accessory Navicular - חשוב לי

שלום לפני שנה וחצי ישבתי לא טוב ועיקמתי את כף הרגל, ומאז כאבה לי הרגל בכל פעם שהלכתי הרבה זמן. הלכתי לאורטופד הווא שלח אותי לרנטגן, ברנטגן הוא לא מצא כלום חוץ מבעיה של קשת כף הרגל ואמר לי לשים מדרסים (הקשת גבוהה מדי). המדרסים לא עזרו... לפני כחצי שנה, נפלתי במדרגות ושוב עיקמתי את הרגל, באותה נקודה. הלכתי לרופא כירורגי [אם אני זוכרת נכון] ששלח אותי גם כן לצילום [הפעם של הקרסול] ולא מצאו לי כלום. מאז הנפילה במדרגות הרגל לא מפסיקה לכאוב לי. כשאני הולכת או עומדת זה מתגבר, אבל אפילו כשאני סתם יושבת זה כואב כאבים חזקים או אפילו "דוקר". ביקור נוסף אצל האורטופד הראשון הביא אותי לבדיקת מיפוי עצמות, שם מצאו שיש לי משהו באיזור הקרסול. אתמול הייתי אצל הרופא שוב. הוא הסתכל על כל הממצאים והבחין כי יש לי עצם Accessory Navicular [ככה קוראים לזה] הבנתי שזו עצם נוספת שחלק נולדים איתה ולפעמים זה עושה בעיות. הרופא אמר לי לקחת כדורים שבוע כדי למנוע דלקות. אם זה עוזר - יופי. אם לא [ולדעתי זה מה שהולך לקרות כי זה באמת כואב לי] - ניתוח................................................................ כמה שאלות חשובות מאד: א. האם בטוח שהבעיה היא זו?! האם יש סיכוי שהרופא טעה ואין לי את העצם הזו??? ב. האם יש דרך טיפול אחרת??????? אןם לא, האם באמת כדאי לעשות ניתוח?!? ג. אפשר בב'קשה לספר לי על הניתוח? מה ההשלכות? הסיכונים? אני מפחדת שחס וחלילה אח"כ לא אוכל ללכת או משהו כזה:(:(:( אווווף זה יהיה ניתוח שני בחיי ואני ממש לא מסוגלת לזה!!!!!!!!!!:(:(:(:(:(

יש סיכוי טוב שהכדורים יעזרו !

רוב הכאבים במפרקים ובעצמות נובעים מדלקת (שלזה הכדורים עוזרים), שברים (שזה אין לך) או התכווצות של השרירים מסביב(בזה את יכולה לטפל בעזרת מסאז'ים / פזיותרפיה טובים). מהניסיון שלי - ניתוח לא מוריד כאבים, אלא במקרה הטוב הם נשארים אותו דבר. הייתי משאירה את הניתוח לסוף. בהצלחה !

עצם עודפת

א. תמיד ייתכן שהרופא טועה. ב. הזרקה של סטרואיד יכולה להפסיק את הדלקת, אם אכן יש. ג. לא יודע איזה ניתוח הומלץ.

עדכון-

היון הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי שממש מוזר לו שלא הפנו אותי ישר לרופא כף-רגל. אז הוא הפנה אותי לשם ומקווה שיהיו עדכונים טובים אם יהיו לי שאלות אשאל פה שוב. תודה לכולם!!!:)

למעלה