בעיית תלותיות

בעיית תלותיות

יש לי בעיות של תלותיות. אני לא יודעת למצוא את האיזון בין בקשת עזרה בלין תלותיות מוחלטת. כמו כן יש לציין שאני בת 17 ויש לי בעיות רבות עם ההורים וכל פעם שאני רבה איתם אני חשה בעיית חוסר יציבות קשה. אני בטיפול אבל אני עדיין מרגישה רצון חזק להיתלות במישהוא.... מה לעשות?

גרא.

New member
גן עדן או גיהינום,חשוב לדעת אם את בת בכורה,

או היכן את ממוקמת בסדר לידה.כי הבן/ת הבכור/ה,פחות עצמאי מאחיו,ונוטה יותר לפתח תלות,בדרך כלל בגלל שגיאות חינוכיות ראשוניות של ההורים.לעיתים,תלותיות נרכשת דרך חיקוי התנהגות ההורים, המאופיינת על ידי תכונות כאלה או אחרות.המציאות של קונפפליקטים ובעיות רבות עם ההורים,מאד אופיינית למעררכת יחסים בכל בית בו גדלה מתבגרת בגילך.כאשר,להורים במרבית המקרים,קשה להתמודד עם הסמכות ההורית ההולכת ונשמטת מידיהן,ככל שאת הופכת להיות עצמאית יותר ויותר. במיוחד כאשר הנטייה היא להתנהג לפי נורמות קבוצת השווים (בני גילך),ולרוב זה נוגד את ערכי ההורים,ותפיסת העולם ה"מיושנת" שלהם (פער דורות).נראה שככל שאת הולכת ומאבדת את התלות בהורייך,את מרגישה יותר חזק את הצורך בתלות,ומחפשת נואשות במי להתלות.אחת הפתרונות של מתבגרים רבים,היא להתלות בדמות סלב כלשהיא,לנסות לחקות אותה,להתנהג כמוה,להעריך בלא גבולות.הדרך הטיפולית בה בחרת,היא בוודאי במקום שיכול לעזור לך לפתח שליטה עצמית,ובטחון עצמי שהם מפתח חשוב לפתוח עצמאות שהיא אנטגוניסטית לתלות.אבל הטיפול הוא ממושך ואינך יכולה לעשות קפיצת דרך,אלא לחכות בסבלנות ובסובלנות עד שזה יקרה לך.

גרא.

New member
אכן,כידוע על הבן/בת הבכור/ה ההורים עושים את

כל הטעויות האפשריות בחינוך.בין היתר,מגיבים לפניות שלהם מיידית,ופותרים עבורם כל מיני בעיות,במקום לאפשר להם להתמודד בעצמם,ולהצליח.כך מתפתחת בדרך כלל תלות רבה בהורים שאינה מאפיינת את הילדים הנוספים בבית,בסדר הלידה.לך קשה עוד יותר להתמודד כרגע בגלל הקונפליקטים התמידיים עם ההורים.ועל כך כנראה את עובדת בטיפול.הטיפול אינו עוזר בצורה מיידית,אל השפעתו הדרגתית מצטברת,ולכן את מרגישה כרגע שהוא אינו עוזר.אבל לטווח הלא מיידי,סביר שתרגישי שינוי לטובה.מאד מומלץ לרכוש את ספרו המצויין של פרופ' אבנר זיו "התבגרות" שיש בו הסבר מאד ממצה על גיל ההתבגרות,על הבעיות ועל דרכי פתרון.כדאי כאמור לרכוש אותו ולתת אותו מתנה להורייך כ"שיעורי בית" בכדי שיוכלו להיות יותר מודעים על מה שעובר עלייך כנערה מתבגרת.

למעלה