בעיית שקיפות ב- psp

HUhybrid

New member
בעיית שקיפות ב- psp

היי, אני מנסה כבר פעמים רבות ליצור תמונה בעלת רקע שקוף, כדי שתתאים לכל צבע של רקע בדף web... ניסיתי להשתמש ב- file: export: trans gif בכל מיני פרוצדורות ומאפיינים, וגם קבעתי שכל הרקעים שקופים, וכמו כן שמרתי על פורמט gif. אז מדוע זה לא מצליח? הרקע לא נשמר כשקוף.. מה עושים? תודה רבה מראש.

HUhybrid

New member
אולי תוכל לעזור לי..

העליתי כאן תמונה לדוגמא, בבקשה העבר אותה לעם רקע שקוף, העלה אותה מחדש + הסברים לצעדיך ב- psp. כי משום מה אצלי זה כבר לא מצליח.. ): תודה.

yanivfel

New member
פשוט מאוד:

תהפוך לפורמט RGB, תבחר בלאסו בכדי לסמן את האיזור אותו אתה רוצה למחוק (שיהפוך לשקיפות), לחץ על DELETE ותייצא בדרך אותה ציינת, אליה אתה מורגל. דבר אחד שחשוב לזכור - תעבוד בשיכבה אחרת מהרקע. לנוחיותך - מחק את שיכבת הרקע (Background). בהצלחה.

HUhybrid

New member
תודה יניב, מספר שאלות ברשותך..

1. לאסו- אתה מתכוון לכלי של ה- freehand? (אייקון של לולאת חבל) 2. איך הופכים לפורמט rgb? למה הכוונה? לא הבנתי אותך 3. מחקתי את שכבת הרקע וגם אז זה לא עזר. תודה בכל אופן. זה ממש מרגיז ומטריד, כי עד לפני מספר ימים לא היתה לי עם זה בעייה כלל וכלל.. (psp sux!!)

HUhybrid

New member
בקשר לשאלתי השנייה..

הבנתי שהתכוונת לפלטת 256 צבעים.. המעבר לפורמט gif לא עושה את זה בתוכנה באופן אוטומטי?

HUhybrid

New member
ועוד משהו.. קוראים לך יניב פלדמן?

כי אני חושב שכבר נתקלת בשם הזה במדיה של גרפיקה, עיצוב ואינטרנט איכנשהוא..

mamby

New member
הוא התכוון לכלים של פוטושופ

לאסו - אחד הכלים המשמשים לבחירת איזור (נמצא שני מלמעלה בצד שמאל בד"כ) 2. הפיכה לפורמט RGB בפוטושופ: IMAGE > MODE > RGB COLOR 3. אם אתה נמצא בשכבת הרקע עליך להפוך אותה לשכבה רגילה ע"י דאבל קליק על שם השכבה. ואז תוכל למחוק את החלקים הלא רצויים בתמונה.

למעלה