בעיית שעון

shon1001

New member
בעיית שעון

יש לי בעייה כל פעם שאני נכנס דרך תחנה לשרת הוא משבש לי את השעה בתחנה. בשרת הגדרתי TIME ZONE IST2-IDT בשרת הגדרתי TIME OFFSET +1 בשרת השעה 11:00 בתחנה זה נותן לי 15:00 מה עשיתי לא נכון ? תודה מראש

בעיית שעון קיץ

סביר להניח שהבעיה נעוצה בשעון הקיץ. במדינות מתוקנות, שעון הקיץ נקבע לפי נוסחה ידועה מראש (לדוגמא מתחיל ביום ראשון הראשון בחודש מאי ומסתיים ביום ראשון האחרון בחודש אוקטובר). ישראל, לפחות בנושא זה, איננה מדינה מתוקנת. מיקרוסופט מגדירה את ב- registry של תחנות העבודה את אזורי הזמן השונים. ניתן לראות את ההגדרות הללו ב- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion|timeZones. הבעיה היא שהאינפורמציה לגבי תחילת וסוף שעון קיץ מסתתרת בתוך ערך בינארי שנקרא TZI, ולא ניתן להבין אותה. בהמשך יהיה פתרון גם להבנת ה- TZI. וכעת לבעיה של שעון ישראל. כאשר כתבו את Windows 95, מיקרוסופט כתבה את שעון הקיץ של מדינת ישראל כפי שהיה באותה שעה. זו הסיבה שמי שיש לו Windows 95 מקבל כשבוע עד שבועיים לפני או אחרי תחילת וסיום שעון קיץ הודעה על שינוי הזמן ובקשה לאשר את השינוי (כמובן, בתנאי שמסומן להתאים את השעה לשעון קיץ). לעומת זאת בתחנות Win 98, Win 2000 ו- Win XP לא מוגדר לישראל שעון קיץ. האופציה של התאמת השעון כלל לא פעילה. כאשר השרת מסנכרן את הזמן, הוא מוסר לתחנה את זמן גרינוויץ´ הסטיה של השעון המקומי מזמן גרינוויץ´ וסטיה נוספת עקב שעון קיץ. כאמור במרבית התחנות של מייקרוסופט לא מוגדר לישראל שעון קיץ והתוצאה המתבקשת היא קבלת שעה מזובלת. לאחר הקדמה מתישה זו, להלן מספר פתרונות אפשריים: 1. הפתרון הקל ביותר, לא להגדיר בשרת שעון קיץ. בזמן שעון הקיץ "לרמות" את השרת ולהגדיר לו זמן גרינוויץ´ שממהר בשעה מהשעון האמיתי. מומלץ אם אין צורך לסנכרן זמן אזורי זמן אחרים. 2. להגדיר בתחנת העבודה אזור זמן דומה לישראל. הבעיה היא שלאחר מספר ימים התופעה עלולה לחזור כי גם באותה מדינה בדיוק השתנה הסטטוס של שעון הקיץ (כלומר התחיל או הסתיים שעון הקיץ). 3. הורדת אפליקציה בשם tzedit מהאתר של מיקרוסופט או מ- resource packשל אחת ממערכות מיקרוסופט ולהוסיף אזור זמן חדש שיתאים לשעון הקיץ של ישראל באותה שנה. אגב, באמצעות tzedit גם ניתן לקרוא את האינפורמציה שמסתתרת ב בכל פתרון שאתה משתמש מומלץ לוודא שאפליקציות שמשתמשות בזמן (לדוגמא הפגישות ב- Outlook) לא משנות את השעות שלהם. מקווה שעזרתי לך.

shon1001

New member
בעיית שעון קיץ

רב תודות לך שמוליק אני אבדוק את האופציות שהצעתה תודה אגב ההסבר שלך מעולה

למעלה